Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Издигат финансиста Даниела Алакушева за кмет на Айтос

| обновено на 01.09.23 в 16:45

Финансистът Даниела Алакушева ще се кандидатира за кмет на Община Айтос. Тя е потомствена айтозлийка, 12 години е била началник на местната данъчна администрация в общината. Аз ще съм независим кандидат, издигнат от Инициативен комитет, каза тя пред БНР-Бургас.

“Основната причина, поради която се кандидатирах, е убедеността ми, че искам да донеса промяна в управлението на града и на общината. Защото това е родният ми град и аз твърдо вярвам и съм убедена, че животът на хората в него трябва да се подобри към по-хубаво. Вижда се какво е направено, но може да се направи и още. Може да се надгради това, което е направено до момента“, посочи тя.

Даниела Алакушева няма да има листа за общински съветници и поясни, че ще търси един по-широк фронт на подкрепа за местните избори.

Относно бюджета на общината, тя посочва, че приходната част е занижена. Според Даниела Алакушева трябва да се търсят и повече нови източници на финансиране, различни проекти. Тя акцентира и на това, че населените места в общината не се развиват равномерно, инвестира се главно в големите села и града.

Даниела Алакушева посочва и проблем с презастрояването на Айтос и очерталия се недостиг на паркоместа и паркинги, което се задълбочава като проблем.

Като една от своите цели тя поставя процедури за обход на града. Според нея, към момента нищо не се прави по въпроса.

„За да се случи това, всъщност, трябва да се направи промяна в транспортната схема на Айтос, която е част от Общия устройствен план на Община Айтос. А този ОУП е процедиран и одобрен от сегашното управление на общината, в периода 2013 – 2018 г., когато този проблем и тогава е съществувал. Дори и регионалният министър при едно от посещенията си беше заявил, че обход може да бъде изграден, след изменение в ОУП, но до момента такива действия не са предприети“, каза Алакушева.

Промяната трябва да се изготви от общинската администрация, да се гласува от общинския съвет, за да може процедурата да стартира, добави Даниела Алакушева.

Цялото интервю с нея можете да чуете в прикачения файл.Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Асен Василев: Президентът цитира фалшива новина

Президентът Румен Радев цитира „фалшива новина“ в коментара си върху Бюджет 2024, заяви министърът на финансите Асен Василев в изявление пред журналисти. Василев предупреди, че ако държавният глава наложи вето върху финансовата рамка за догодина, може да остави страната да влезе в годината без бюджет. Румен Радев: Досега президент не е налагал вето..

публикувано на 27.11.23 в 19:18
Президентът Румен Радев.

Румен Радев: Досега президент не е налагал вето върху бюджета, но не изключвам такъв вариант

"Досега президент не е налагал вето върху закона за държавния бюджет, но ако парламентът не озапти министъра на финансите, аз не изключвам и такъв вариант". Това заяви в Бургас президентът Румен Радев, който е в морския град за старта на кампанията "Българската Коледа":  "Свидетели сме на серия от авантюри в областта на финансите. Много ясно..

публикувано на 27.11.23 в 12:32

Отложиха делото за повторното преброяване на бюлетините за избор на кмет на Община Поморие

Бургаският административен съд отложи делото за повторното преброяване на бюлетините за избор на кмет на Община Поморие. Причината е, че графологичната експертиза не е готова.  Броят отново над 10 000 бюлетини за избор на кмет на Поморие Делото е образувано по жалба на единия от кандидатите за кмет на морската община Веселин Анестиев...

публикувано на 23.11.23 в 16:44
Административен съд - Сливен

Съдът в Сливен осъди ОИК да заплати 3 500 лева на кандидат-съветници след обжалване на изборите

Административен съд Сливен осъди Общинската избирателна комисия да заплати общо 3 500 лева на двама кандидати за съветници за направени адвокатски разноски и съдебна експертиза, след обжалване на изборните резултати. От ОИК след днешното заседание обявиха, че ще направят възражение към Административния съд.  Говорителят на ОИК Тодор Тодоров,..

публикувано на 22.11.23 в 15:50

Разместване в избора на съветници след повторно броене в Сливен

Административният съд в Сливен отмени две решения на Общинската избирателна комисия за обявяване на легитимен избор на двама общински съветници. След преброяване на преференциите предстоят размествания в БСП за България и партия „Пряка демокрация“.  От 12.00 часа днес се провежда заседание на ОИК Сливен във връзка с решенията на Административния..

публикувано на 22.11.23 в 11:54

35 общински съветници подкрепиха декларация срещу областния управител на Бургас

В Бургас 35 общински съветници подкрепиха декларация, в която се настоява да бъдат взети спешни мерки срещу областния управител Пламен Янев. Декларацията е изготвена от почетния председател на партия Средна европейска класа Георги Манев. Причината за нея е коментар на областния управител по време на първата тържествената общинска сесия, в който..

публикувано на 21.11.23 в 14:57
Снимка: Архив

Общинският съвет в Бургас гласува шестима зам.-председатели

6-ма ще бъдат зам.-председателите на Общинския съвет в Бургас. По време на заседанието постъпиха 7 предложения. Избраните зам.-председатели ще заемат местата на ротационен принцип. От ГЕРБ предложиха Димчо Грудев, който и досега е бил на тази позиция. Групата на КОД и „Български възход“ заложиха на  д-р Светослав Тодоров, от ПП – ДБ на..

публикувано на 21.11.23 в 09:37