Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Янев сигнализира за множество сделки с общински терени в последния момент

За множество сделки с общинска собственост сигнализира областният управител на Област Бургас Пламен Янев. В последните месеци от своя мандат, общинските съвети в областта ударно разпродават терени. 

Един от скорошните примери е в Община Царево, където местният общински съвет взе решение за продажба на близо 730 декара общинска земеделска земя в местността „Вергути“. Решението е спряно от областния управител с мотива, че на общинските съветници не е предоставена цялата информация за имота. В момента той е с начин на трайно ползване „лозе“ и е с аренден договор със срок на действие 35 години. Това обстоятелство не е посочено нито в обстоятелствената част на докладната, нито в проекта на решението, внесено пред Общинския съвет, посочват от Областната управа. 

„Община Царево има дългосрочен финансов план за получаване на приходи от недвижимия имот регулярно, като в края на този период – 2049 г., ще остане собственик на имота. Непълната информация относно характеристиките на имота възпрепятства обективната преценка относно най-благоприятния за общината вариант“, коментира Пламен Янев. 

Той посочи, че Областна администрация в момента засилено следи и решенията на другите общински съвети, тъй като се наблюдава увеличен брой сделки именно в последните месеци преди изборите.


По публикацията работи: Нина Рангелова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Полицай от Бургас арестуван за побой в къмпинг "Градина"

Служител на Четвърто районно управление в Бургас е задържан за побой. Случаят е на къмпинг "Градина" на 1 юли. Това каза главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев. "След като установяваме служителя, сме влезли в контакт с наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Бургас и е създадена организация за провеждане на процесуално-следствени действия,..

публикувано на 10.07.24 в 17:35

Софийска градска прокуратура поема разследването на арестувания прокурор в Несебър

Образувано е досъдебно производство за прокурора от Районната прокуратура в Бургас обвинен в шофиране под влияние на алкохол и наркотични вещества и възпрепятстване на полицай. Прокурор е задържан в Равда за неадекватни действия на бензиностанция Той е отказал да бъде тестван с техническо устройство за установяване употребата на алкохол и..

публикувано на 10.07.24 в 14:51
Калин Стоянов

Министър Стоянов за починалия в ямболския арест: Към момента се твърди, че е самоубийство

Към момента се твърди, че при случая със смъртта на 32-годишния мъж в ареста в Ямбол става въпрос за самоубийство. Това обясни вътрешният министър Калин Стоянов. Той уточни че разследването по случая продължава: "Образувано е следствено дело по случая, отделно от което има и дисциплинарно производство по отношение на един от служителите, както и..

публикувано на 10.07.24 в 14:41

Прокурор е задържан в Равда за неадекватни действия на бензиностанция

Прокурор от Районната прокуратура в Несебър е задържан във видимо неадекватно състояние на бензиностанция в района на Равда. Сигналът за инцидента е подаден рано тази сутрин. Прокурор Методи Велков се е държал арогантно с пристигналите на място полицейски служители. Той е отказал проби за алкохол и наркотици.  Задържан е..

публикувано на 10.07.24 в 12:43

Все повече случаи на шофьори, каращи след употреба на алкохол и дрога

Осем кражби, едно престъпление, два пожара и две катастрофи са се случили за изминалото денонощие в област Бургас. Образувани са осем бързи производства, като са разкрити 14 престъпления, съобщават от полицията.  При две проверки на пътна полиция, са установени шофьори, които карат след употреба на алкохол.  В ранните часове на деня на..

публикувано на 10.07.24 в 11:23

В такси в Слънчев бряг откриха два пакета с канабис

Два плика с канабис с тегло около 10 грама откриха униформените при проверка на такси в "Слънчев бряг". Автомобилът е у правляван от 49-годишен несебърлия.  Той е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа.  По случая е образувано бързо производство.

публикувано на 10.07.24 в 10:57

77-годишна жена от Велико Търново се удави на бургаския плаж

77-годишна жена от Велико Търново се е удавила на централния плаж в Бургас. Инцидентът е станал вчера, между четвърти и пети спасителен пост. Тя е забелязана в морета, зад шамандурите. Сигналът е подаден в Първо районно управление, съобщи полицията. Установено е, че жената е влязла да плува в морето, след като е отишла на плажа около 09:30 ч...

публикувано на 10.07.24 в 10:37