Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Бенчо Бенчев регистрира коалиция „Граждани за общината“

Коалиция „Граждани за общината“ подаде своите документи и се регистрира за участие в предстоящите местни избори на 29 октомври, информират от там.

„Името не е случайно. Искаме жителите на община Бургас да имат възможност сами да направят своят избор за хората, които ще застават зад техните интереси и тези на обществото в следващия Общински съвет на Бургас. Нуждата от реалното присъствие на личности с активна гражданска позиция, на представители на неправителствени организации, които се борят с тежките житейски ситуации на бургазлии и на експерти, извън политиката, ни накара да се обединим с професионалисти от различни сектори. Ще участваме в предстоящите избори с ясното послание, че община Бургас – това са гражданите и те имат силата да променят това, което днес не им харесва в управлението на нашия град“, каза лидерът на коалиция „Граждани за общината“ – Бенчо Бенчев.

По време на подаването на документите в Общинската избирателна комисия, той беше придружаван от адвокат Добромира Полименова. 

„Заставам твърдо зад коалицията. Тя обединява личности с опит в битките в защита на хората и тези, които дават всичко от себе си да ги подкрепят, чрез своя професионален опит. Твърде често виждаме неспособност на управляващите да се справят с истинските нужди на българските граждани. Това е на път да се промени. Вярвам, че хората все повече осъзнават нуждата от участието на гражданите във властта. А местното управление е първата стъпка към успешните промени в общините и в цялата страна“, каза адвокат Полименова.

Предстои в следващите дни да бъде представена листата с кандидати за общински съветници в местния парламент и кандидатът за кмет, издигнат от коалиция „Граждани за общината“, около който се обединяват специалисти и експерти от всеки един сектор, касаещ обществото.

По публикацията работи: Ивайло Пеев
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Несебър не са изненадани от ареста на висш общински служител

 В Несебър не са изненадани от ареста на високопоставен служител за изборна търговия. Задържаният е директорът на отдел "Местни данъци и такси" по неофициална информация. Според сайта на администрацията това е Паскал Апостолов. Екип на БНР Бургас не бе допуснат днес до община Несебър. Задържан е служител на ръководен пост в Община Несебър..

публикувано на 21.09.23 в 16:10

Последно заседание на общинския съвет в Бургас

Общинските съветници в Бургас се събират днес на последното си, 56-о поред заседание . В дневния ред са включени 32 точки и четири питания.  Очаква се Общинския съвет да даде съгласие местната администрация да кандидатства за финансиране в размер на 300 000 лева за извършване на реставрационни дейности в дома на композитора Георги Шагунов в..

публикувано на 21.09.23 в 08:05
Стоян Грозев

платена публикация
Стоян Грозев: Гражданите трябва пряко да избират районните си кметове

Защо села с над 100 жители избират кметовете си, а райони,  като „Меден рудник“ например, са с назначаеми административни директори? Това според настоящия общински съветник Стоян Грозев е несправедливо и той заедно с колегите си от партия „Български възход“ ще се бори да го промени. Децентрализацията на местната власт е сред..

публикувано на 20.09.23 в 14:08

Ясни са партиите и коалициите регистрирани в ОИК Бургас за изборите

19 партии, 4 коалиции, 4 инициативни комитета и 2 местни коалиции се регистрираха в Общинска избирателна комисия Бургас за участие в изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 г. От днес до 17.00 часа на 26 септември партиите, коалициите, местните коалиции и инициативните комитети могат да регистрират кандидатските си..

публикувано на 19.09.23 в 16:11

„Има такъв народ“ ще издигне кандидат за кмет на Бургас

„Има такъв народ“ ще издигне кандидат за кмет на Бургас, съобщи областният координатор на партията Тодор Иванов. Относно листата за общински съветници, тя няма да е пълна, а ще с до 20 души. Това ще е първо участие на партията в местни избори. Кандидатите ще са само партийни членове, няма да има гражданска квота. „Все още не сме готови с..

публикувано на 19.09.23 в 14:42

Кметските избори идват: В Ямбол партиите са регистрирани – кандидати още няма!

Десет дни преди старта на предизборната кампания се отправяме към Ямбол, за да видим какви са настроенията в сочения, доскоро за червена крепост район. За участие в кметската надпревара в Общинската избирателна комисия в Ямбол са регистрирани 19 партии и коалиции Въпреки близкия старт на предизборната надпревара, официално представяне на претендентите..

публикувано на 19.09.23 в 11:15

ПП „Средна европейска класа“ се регистрира в ОИК Бургас за местните избори

ПП „Средна европейска класа“ официално се регистрира в Общинската избирателна комисия Бургас за участие в местните избори, съобщават от партията. От ръководството посочват, че ще подкрепят Константин Бачийски като кандидат за кмет на община Бургас. „Това е единствената реална и морална алтернатива на досегашния модел на управление в града и общината..

публикувано на 19.09.23 в 09:22