Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

На предстоящия местен вот

ВМРО - Бургас със своя листа за общински съветници, за кмет ще подкрепи Димитър Николов

ВМРО – Бургас ще участва в местния вот на 29 октомври със своя самостоятелна листа за общински съветници. Партията най – вероятно ще подкрепи за кмет - Димитър Николов, това съобщи в студиото на БНР- Бургас областният председател на партията Георги Дракалиев:

"Те не ни оставиха почивка, последните 2 години правим 6 пъти избори и за това общо взето имаме готови хора, които ще включим в листата. Няма да имаме затруднения при подредбата, защото нямаме вътрешни противоречия. Ще се регистрираме и за кандидат за кмет, но ако нямаме такъв, съвсем логично е да подкрепим досегашния кмет! Два мандата сме били с него и сме подкрепяли програмата му, одобряваме това, което се случва и се надяваме да се развиват още повече нещата, затова ако подкрепим някого ще е Димитър Николов!"  

Дракалиев не пожела да съобщи имена на участници в листата за общински съветници на организацията като посочи, че тя ще стане известна до 26 септември.  


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Несебър не са изненадани от ареста на висш общински служител

 В Несебър не са изненадани от ареста на високопоставен служител за изборна търговия. Задържаният е директорът на отдел "Местни данъци и такси" по неофициална информация. Според сайта на администрацията това е Паскал Апостолов. Екип на БНР Бургас не бе допуснат днес до община Несебър. Задържан е служител на ръководен пост в Община Несебър..

публикувано на 21.09.23 в 16:10

Последно заседание на общинския съвет в Бургас

Общинските съветници в Бургас се събират днес на последното си, 56-о поред заседание . В дневния ред са включени 32 точки и четири питания.  Очаква се Общинския съвет да даде съгласие местната администрация да кандидатства за финансиране в размер на 300 000 лева за извършване на реставрационни дейности в дома на композитора Георги Шагунов в..

публикувано на 21.09.23 в 08:05
Стоян Грозев

платена публикация
Стоян Грозев: Гражданите трябва пряко да избират районните си кметове

Защо села с над 100 жители избират кметовете си, а райони,  като „Меден рудник“ например, са с назначаеми административни директори? Това според настоящия общински съветник Стоян Грозев е несправедливо и той заедно с колегите си от партия „Български възход“ ще се бори да го промени. Децентрализацията на местната власт е сред..

публикувано на 20.09.23 в 14:08

Ясни са партиите и коалициите регистрирани в ОИК Бургас за изборите

19 партии, 4 коалиции, 4 инициативни комитета и 2 местни коалиции се регистрираха в Общинска избирателна комисия Бургас за участие в изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 г. От днес до 17.00 часа на 26 септември партиите, коалициите, местните коалиции и инициативните комитети могат да регистрират кандидатските си..

публикувано на 19.09.23 в 16:11

„Има такъв народ“ ще издигне кандидат за кмет на Бургас

„Има такъв народ“ ще издигне кандидат за кмет на Бургас, съобщи областният координатор на партията Тодор Иванов. Относно листата за общински съветници, тя няма да е пълна, а ще с до 20 души. Това ще е първо участие на партията в местни избори. Кандидатите ще са само партийни членове, няма да има гражданска квота. „Все още не сме готови с..

публикувано на 19.09.23 в 14:42

Кметските избори идват: В Ямбол партиите са регистрирани – кандидати още няма!

Десет дни преди старта на предизборната кампания се отправяме към Ямбол, за да видим какви са настроенията в сочения, доскоро за червена крепост район. За участие в кметската надпревара в Общинската избирателна комисия в Ямбол са регистрирани 19 партии и коалиции Въпреки близкия старт на предизборната надпревара, официално представяне на претендентите..

публикувано на 19.09.23 в 11:15

ПП „Средна европейска класа“ се регистрира в ОИК Бургас за местните избори

ПП „Средна европейска класа“ официално се регистрира в Общинската избирателна комисия Бургас за участие в местните избори, съобщават от партията. От ръководството посочват, че ще подкрепят Константин Бачийски като кандидат за кмет на община Бургас. „Това е единствената реална и морална алтернатива на досегашния модел на управление в града и общината..

публикувано на 19.09.23 в 09:22