Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Продължават строително - монтажните дейности на язовир Ясна поляна

Пречиствателната станция на язовир "Ясна поляна"
Снимка: Здравко Василев

Продължават строително - монтажните дейности за временно укрепване на носещата конструкция на резервоара за питейна вода на язовир Ясна поляна, съобщават от ВиК - Бургас. Това ще доведе до аномалии във водоснабдяването от 7.00 ч. до 18.00 ч. в Равадиново, Куку Баир, Фазаново , Велика, Варвара, Бродилово, Ново Паничарево, Крушевец, Зидарово, Дебелт, Драчево, Росеново и Средец след 10 часа на 20 утре. Възможни са аномалии и в Ясна поляна, Приморско, Писменово, Китен, Лозенец, Царево, Изгрев, Ахтопол, Арапя, Синеморец и Резово . Водоснабдяването ще се нормализира на 21 септември.
Водата ще бъде спряна днес от 9.00 до 11.00 ч. в района на Северната промишлена зона по ул." Одрин" в Бургас. Причината е извършването на строително-ремонтни дейности.
 Вода няма да има в кв. „Победа“ от 9.00 ч. до 14.00 ч. 

По публикацията работи: Петя Михова
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургас ще е домакин на изложение за възобновяеми енергийни източници

Бургас ще бъде домакин на специализирано изложение за възобновяеми енергийни източници, превозни средства с нулеви емисии и зарядни станции. То ще се проведе в периода на 12 и 13 октомври, от 09:00 до 19:00 часа в Енергийния офис на Община Бургас в Културен дом НХК. Изложението има за цел да представи и запознае посетителите с постиженията и работата..

публикувано на 04.10.23 в 13:48
архив

Няма желаещи да съборят незаконните постройки в Росенец

Областният управител на Бургас Пламен Янев изпрати покани до 3 общински и две частни фирма за събарянето на незаконните сгради, чийто собственик не се установи, но се намират  до лятното  имение на Ахмед Доган в парк „Росенец“. Нито една фирма не се яви на обявените 2 обществени поръчки до момента, въпреки завишената сума за събарянето на..

публикувано на 04.10.23 в 10:20

От утре започват планирани стрелби на "Батмиш" край Сливен

Планирани стрелби на Огневи комплекс „Батмиш“ край Сливен започват от утре, съобщават от Център за подготовка на специалисти. Ученията ще продължат на различни дати през целия месец октомври. Н а 5, 6, 9, 10, 11, 12, 16, 17, 18, 19, 27 и 31 октомври ще са във времето от 8.15 до 14 ч.  На 20, 23, 26 и 30 октомври - са планирани от 8.15 до 16 ч...

публикувано на 04.10.23 в 09:51
Джон Винсънт Атанасов (1903 – 1995) и реплика на електронния компютър на Атанасов-Бери

Отбелязваме 120 години от рождението на Джон Атанасов

Днес отбелязваме 120 години от рождението на Джон Атанасов. Годишнината ще бъде отбелязана в село Бояджик и град Ямбол, от където са корените на бащата на компютъра. С откриването на тематична изложба в Дома на НТС във вторник започна отбелязването на годишнината от рождението на Джон Атанасов. Днес в родното село на неговия баща, село Бояджик ще..

публикувано на 04.10.23 в 07:22

Енергетици от ТЕЦ Сливен затвориха за кратко подбалканския път при с. Тополчане

Енергетици от ТЕЦ Сливен затвориха за кратко подбалканския път София-Бургас при село Тополчане в знак на съпричастност с исканията на колегите им от ТЕЦ Марица Изток. Те настояват сливенската топлоцентрала да бъде включена в Плана за възстановяване и развитие.  Ако ТЕЦ Сливен не бъде включен, има опасност от затваряне на централата, каза..

публикувано на 03.10.23 в 16:13
снимката е илюстративна

Блокираха подбалканския път София - Бургас при разклона за с. Тополчане

Ограничено е движението на подбалканския път  София - Бургас  при разклона за с. Тополчане, съобщават от Агенция пътна инфраструктура. Причината е протестът на служителите на "Топлофикация" Сливен, които вчера излязоха на протест в подкрепа на колегите си от „Марица Изток“. Служителите на "Топлофикация"-Сливен също излязоха на протест..

публикувано на 03.10.23 в 13:00

Проф.Славова: Когато една конституция се променя, когато политиците решат, това е лош знак за правото

 Научно-практическата кръгла маса се проведе в Бургаския свободен университет от Института за държавата и правото при Българската академия на науките и Центъра по юридически науки на висшето училище. Темата бе  „Теоретични възможности и практически измерения на измененията в Конституцията“. На форума присъстваха прокурор Даниела Ангелова – зам.-..

публикувано на 03.10.23 в 12:55