Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ПП „Средна европейска класа“ се регистрира в ОИК Бургас за местните избори

Снимка: ПП "СЕК"

ПП „Средна европейска класа“ официално се регистрира в Общинската избирателна комисия Бургас за участие в местните избори, съобщават от партията.

От ръководството посочват, че ще подкрепят Константин Бачийски като кандидат за кмет на община Бургас.

„Това е единствената реална и морална алтернатива на досегашния модел на управление в града и общината и единственият кандидат, който предлага на хората реален план за икономическо развитие на Бургас. Неслучайно социолозите прогнозират балотаж в Бургас между изхабения кмет и от години най-последователния му опонент в лицето на Бачийски. Повече от ясно е, че в Бургас интригата за кметския пост е жива за пръв път от десетилетие“, коментира зам.- председателят на партията Стоян Царев.

До дни се очаква обявяването на състава на листата с кандидати за общински съветници в Бургас.


По публикацията работи: Петя Михова
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Първи безплатен диспут по БНР-Бургас на тема „Вашата визия за развитие на общината“

Първият безплатен диспут за кандидати за общински съветници и кметове в общините: Айтос, Камено, Карнобат, Малко Търново, Руен, Средец и Сунгурларе на тема „Вашата визия за развитие на общината“ се състоя днес в студиото на БНР-Бургас. В диспута с водещ Нина Рангелова се включиха Гошо Атанасов, кандидат за кмет на Община Средец от партия..

публикувано на 04.10.23 в 16:43

Ще се състои диспут на кандидатите за кметове и общински съветници от Бургаска област

Диспут на кандидатите за кметове и общински съветници ще се състои днес в ефира на БНР Бургас. Общините, които ще вземат участие, са Айтос, Камено, Карнобат, Малко Търново, Руен, Средец и Сунгурларе. Темата на дебата е „Вашата визия за развитие на общината".  Водещ на диспута днес е Нина Рангелова. Очаквайте началото на дебата в ефира на БНР Бургас след..

публикувано на 04.10.23 в 07:12

платена публикация
Платена публикация: ПП-ДБ представи отбора си за Бургас (видео)

Коалиция „ Продължаваме Промяната - Демократична България“ представи своя отбор за Бургас. Посланието на кампанията цитира сентенцията на японския писател Рюносуке Саторо „Поотделно, ние сме капка. Заедно -  сме океан“. На предстоящите местни избори коалицията ще има 38 кандидати за общински светници. Водач на листата е младият..

публикувано на 04.10.23 в 07:00

21 кандидати за кметове в населените места в община Бургас

В осем села и един град в община Бургас /без областния и общински център Бургас/ ще избират кметове на кметства на предстоящите местни избори на 29 октомври.   Според изисквания, изборите за кмет на кметство се провеждат в тези населени места, които към датата на обнародване на Указа на президента за насрочване на изборите за общински съветници..

публикувано на 30.09.23 в 08:00
Безплатна телефонна линия

От днес работи денонощна телефонна линия за изборни нарушения

От днес до 6 ноември ще е активна денонощна телефонна линия в МВР за подаване на сигнали за изборни нарушения.  02/90 112 98. На нея, както и на e-mail izbori@mvr.bg, гражданите ще могат да сигнализират за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления в изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на линиите...

публикувано на 29.09.23 в 09:48

До 14 октомври се подават заявления за гласуване в подвижна избирателна кутия

Избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват могат да направят това в подвижна избирателна кутия. За целта те трябва да подадат заявление до 14 октомври 2023 г. То е по образец, подписано саморъчно и изпратено по пощата, факс или чрез..

публикувано на 29.09.23 в 09:40

Започва предизборната кампания за местните избори

Официално започва предизборната кампания за изборите за общински съветници и за кметове, които ще се проведат на 29 октомври. Кампанията ще продължи до полунощ на 27 октомври. В случаите на втори тур на територията на дадена община, район или кметство предизборната кампания започва веднага след определяне на кандидатите от Общинската избирателна..

публикувано на 29.09.23 в 08:09