Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Има такъв народ“ ще издигне кандидат за кмет на Бургас


„Има такъв народ“ ще издигне кандидат за кмет на Бургас, съобщи областният координатор на партията Тодор Иванов. Относно листата за общински съветници, тя няма да е пълна, а ще с до 20 души. Това ще е първо участие на партията в местни избори. Кандидатите ще са само партийни членове, няма да има гражданска квота.

„Все още не сме готови с листата си, макар че имаме предвид хора. Голяма част от тях са били кандидати в парламентарните избори. Имаме хора с различен профил. Аз съм инженер по образование. Това ми е първата магистратура, но пък имам и втора, която е индустриален мениджмънт. Имаме хора, които се занимават с ИТ, строителни инженери, психолози, които работят в сферата на човешките ресурси, бивши офицери и инженери“, обясни Иванов.

Очаква се партията да издигне кандидати за кметове в 2 или 3 общини, като една от тях ще е Созопол. „Това ще бъдат изцяло партийни кандидатури, където ще участваме сами. В две общини ще участваме в коалиционен формат, с местни коалиции. Там също ще има кандидати за кметове, но те няма да са изцяло наши кандидатури“, посочи той.

Според него, един от основните проблеми на града е това, че няма целогодишни полети на Летище Бургас. „Когато държавата някакъв бизнес на концесия, тя следва и да изисква от него. Едно от основните изисквания е това летище да работи целогодишно. Това означава целогодишна заетост, не само на служителите в летището, а и на всички съпътстващи дейности“, посочи той.

Относно подобряването на икономическото развитие на Бургас, Иванов посочи, че може да се обмисли както предоставянето на данъчни облекчения за компаниите, така и децентрализиране. „1/5 от данък общ доход да остава в Общината, което ще привлече компании. Както и примерно 1/10 от корпоративния данък на фирмите, регистрирани на територията на общината, да остават като приход в общинския бюджет. Друга мярка, която бихме предложили в следващия Общински съвет е насърчаване на раждаемостта чрез допълнителни стимули за раждане на второ и трето дете при дългосрочна уседналост“, поясни той. Друг приоритет на „Има такъв народ“ ще е и създаването на Кръвен център в Бургас. 

Според Иванов, трябва да се наблегне и на информационните кампании, насочени към гражданите, за това какви услуги предоставя Общината.  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

НС задължи правителството да осигури средства за пострадалите от пожарите

Единодушно с 201 гласа парламентът прие решение, с което задължава правителството да предприеме необходимите действия за осигуряване на средства от бюджета за подпомагане на пострадалите от пожарите. В решението се посочва, че Министерският съвет трябва всяка седмица да информира НС за предприетите действия.  В проекторешението бяха включени..

публикувано на 19.07.24 в 11:42

Предсрочните избори са почти сигурни

Предсрочните избори наесен са почти сигурни, смята бургаският депутат от „Да, България“ Димитър Найденов.  Според него след като не са намериха 160 депутати, които да подкрепят техните антикорупционни мерки, по-добре да се иде на избори. Димитър Найденов: "Третият мандат може да спаси парламентаризма" "Ще гледаме да не губим..

публикувано на 18.07.24 в 11:40

ПП-ДБ са готови да върнат втория мандат

ПП-ДБ са готови да върнат втория мандат за създаване на правителство - това обявиха на брифинг в парламента депутатите от парламентарната група. На проведените вчера срещи по предложената от коалицията декларация за антикорупционно законодателство те получиха откази за подкрепа от ГЕРБ-СДС, "Възраждане", БСП и "Има такъв народ" "Няма да..

публикувано на 18.07.24 в 09:23

Вицепрезидентът Йотова критикува координацията на институциите за борба с пожарите

Забавя се реакцията на българското правителство, което трябва да потърси съдействие от Европейския координационен център за борба с кризи и гражданска защита. Това заяви в Созопол вицепрезидентът Илияна Йотова по повод разрастващите се пожари в страната. Тя критикува действията на институциите като посочи, че липсва добра координация между тях, както и..

публикувано на 17.07.24 в 22:27
Петър Кънев

Петър Кънев оглави и Комисията по икономическа политика и иновации

Избрани бяха днес ръководствата и съставът на новите парламентарни комисии. За председател на Комисията по бюджет и финанси беше избран Байрам Байрам от ДПС, а негови заместници ще бъдат Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС, Асен Василев от "Продължаваме промяната - Демократична България" и Йордан Тодоров от "Възраждане".  Петър Кънев от "БСП за България"..

обновено на 17.07.24 в 13:54

Борис Аладжов: Искането за отлагане на втория мандат е признание за политическо безсилие на ПП – ДБ

От партия „Възраждане“ обявиха, че ще подкрепят декларацията с антикорупционни закони и мерки на ПП – ДБ, при условие, че коалицията подкрепи техните предложения за провеждане на референдуми. Според бургаския депутат от „Възраждане“ Борис Аладжов, това е шанс да бъде прекратена политическата криза. „Трябва да се спре разделението и..

публикувано на 17.07.24 в 13:53

Петър Кънев: Предложенията на ПП – ДБ не може да се случат за 3 месеца

Предложенията на ПП – ДБ, които представиха пред президента Румен Радев, не може да се случат в рамките на посочения срок от 3 месеца. Това коментира бургаският депутат от БСП Петър Кънев. Коалицията на ПП – ДБ предложиха първо да бъдат приети антикорупционни закони и решения, а след това да се водят разговори за правителство.  Те посочват, че..

публикувано на 16.07.24 в 14:32