Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Водач на листата е проф.Севдалина Турманова

ГЕРБ регистрира в ОИК - Бургас своята листа с 51 кандидати за общински съветници (ОБНОВЕНА)

| обновено на 24.09.23 в 13:16
7
Снимка: Свобода Атанасова

Водач на листата с кандидати на ГЕРБ за общински съветници е проф. Севдалина Турманова. Тя до момента заемаше председателското място  на Общинския съвет.  „Водя листа от доказани специалисти, но има и нови лица, опитни във взимането на важни решения. Ще работим заедно, доказахме през последните 4 години, че Бургас е наша кауза, а трибуната на Общинския съвет беше емблема на политическата толерантност, на конструктивните решения и на свободното слово. “, посочи проф. Турманова. В листата влизат експерти  от различни сфери, ще бъде балансирана, защото половината от имената в нея са на нови хора, които влизат сега в политиката, каза общинският лидер Андрей Рунчев:

„Всички колеги в листата ще работят като един сплотен отбор, който ще дава необходимата подкрепа на бъдещия кмет на Община Бургас, който не се съмняваме, че отново ще бъде Димитър Николов. Чуваме за заявките на колеги от други политически сили и организации, че очакват да се явят на балотаж за кмет, нашата задача и желание е това да стане още на първия тур. Сигурен съм, че ще го постигнем. 

Кампанията, която ще водим ще бъде позитивна, ще минем през всяко едно населено място и ще се срещнем с всеки един, който иска да разбере какви са приоритетите ни за кмет и на всеки един кандидат за общински съветник. Имаме представители и в малките населени места“, допълни Рунчев Втори в листата е също лесно разпознаваемо лице за избирателите  - юристът Иво Баев, след него е Веселин Пренеров,  който беше и председател на комисията по „Култура и читалищна дейност“.  Юристът Михаил Хаджиянев, Досегашният председател на Районната и на общинската избирателни комисии Михаил Хаджиянев също влиза в листата, както и Димчо Грудев, Евелина Михалева, Георги Маринчев, Иван Колев, Георги Дракалиев, въпреки че напусна групата на ГЕРБ, този път отново е в листата.

Според доскорошният председател на РИК и на ОИК Михаил Хаджиянев, който за първи път застава от обратната страна на вота, защото вече е в листата на партия ГЕРБ, а не в избирателната комисия:

„За мен е голяма чест, че съм част от толкова силен екип и толкова силна листа. Очаквам отличен резултат на изборите.
Очаквам както винаги една добронамерена кампания, една кампания, която е насочена към информираност на гражданите на Бургас.“

Партия ГЕРБ регистрира и кандидати за кметове в населени места:
Димчево - Елена Атанасова
Българово - Константин Щерионов
Равнец - Христо Колев
Извор- Владо Стоянов

ГЕРБ подкрепя кандидатите за кметове в Твърдица – Диана Фъртунова и в Маринка – Иван Агафонов.

ЛИСТА ПП ГЕРБ в Бургас

1 Севдалина Христова Турманова
2 Иво Георгиев Баев
3 Веселин Матеев Пренеров
4 Михаил Димитров Хаджиянев
5 Евелина Василева Михалева
6 Георги Иванов Маринчев
7 Димчо Грудев Грудев
8 Тодор Жаков Йосифов
9 Георги Петров Дракалиев
10 Лидия Стефанова Бобчева
11 Елена Методиева Кокаларова
12 Диян Дончев Господинов
13 Иван Георгиев Станев
14 Павел Георгиев Чепов
15 Йордан Тодоров Вълев
16 Димитър Христов Сотиров
17 Ясен Бориславов Проданов
18 Васил Петков Загорчев
19 Боян Диянов Дяков
20 Бойчо Стоянов Георгиев
21 Саид Хайсам Хамаме
22 Румен Руменов Ангелов
23 Марина Велкова Димитрова
24 Юлиян Жеков Кулев
25 Николай Бойчев Станчев
26 Николай Христов Василев
27 Огнян Христов Станков
28 Стефка Иванова Божкова-Генчева
29 Красимир Веселинов Кралев
30 Мартин Тодоров Николов
31 Цветелина Огнянова Иванова
32 Тодор Атанасов Колев
33 Станислав Райков Андреев
34 Емил Христов Кючуков
35 Карамфилка Апостолова Апостолова
36 Филип Стоянов Буланов
37 Йордан Танев Йорданов
39 Цветан Ангелов Филипов
40 Даниел Христомиров Радоев
41 Мая Юриева Бошнакова-Тодорова
42 Стефка Чавдарова Чанева
43 Христина Димитрова Янчева
44 Ваня Енчева Христова
45 Дина Костадинова Ганева
46 Димо Димитров Желязков
47 Евдокия Атанасова Николова
48 Юлия Благоева Данова
49 Таня Петрова Атанасова
50 Димитър Панайотов Янчев
51 Таня Трифонова АнестиеваНовините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Отложиха делото срещу решението на ОИК-Бургас за избор на общински съветници

Бургаският административен съд отложи делото срещу решението на ОИК – Бургас за избор на общински съветници. Днес трябваше да бъдат изслушани 11 – те вещи лица, които изготвиха съдебно – техническа експертиза. Делото е образувано по жалба на „Средна европейска класа“, Константин Бачийски и кандидатът за общински съветник от партията Бисер..

публикувано на 07.12.23 в 17:45

Заем от 1.2 млн лева ще тегли община Сунгурларе

Заем от 1.2 млн. лв. ще изтегли община Сунгурларе, за да покрие разходването на свободни целеви средства през тази календарна година. Сумата трябва да бъде възстановена в общинската хазна до края на м. декември 2023 г. и кратките срокове за възстановяване на финансите са причина за спешната докладна записка от кмета инж. Димитър Гавазов до..

публикувано на 07.12.23 в 14:51

Приеха правилника за дейността на общинския съвет в Царево

Правилникът за своята организация и дейност прие Общинския съвет в Царево. Заседанието бе открито от г-жа Таня Янчева – Председател на Общински съвет Царево. На него бе избран и съставът на постоянните комисии, включително и временна комисия за провеждане на търгове.  За зам.-председатели на Общински съвет бяха избрани  Илия Илиев като..

публикувано на 05.12.23 в 12:57

Вещи лица: ОИК Созопол е изчислила правилно мандатите в Общинския съвет (ОБНОВЕНА)

Общинската избирателна комисия в Созопол е изчислила правилно разпределението на мандатите в Общинския съвет. Това показа съдебно-техническата изчислителна експертиза на вещите лица, които бяха изготвили два вариант – със спорни 17 бюлетини и без тях. Тяхното заключение беше представено от Нели Димова по време на днешното заседание на..

публикувано на 04.12.23 в 12:43

Борисов за ситуацията с избора на ръководство на НЗОК: Криза в парламента

Криза в парламента - така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи ситуацията с избора на управител и подуправител на НЗОК, които вчера подадоха оставка след отправен призив от Бойко Борисов и съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов.  Вчера партиите, които подкрепят правителството, съобщиха, че започват разговори за изработване на регламент, по който да..

публикувано на 02.12.23 в 12:52

Административният съд потвърди решението на ОИК за избор на кмет на Поморие

Бургаският административен съд потвърди решението на ОИК за избор на кмет на Поморие, отхвърляйки жалбата на единия от кандидатите Веселин Анестиев. В жалбата си той твърди, че спечелилият досегашен кмет Иван Алексиев е получил по-малък брой действителни гласове от отчетените в протоколите, а той е получил повече от отразените в протоколите на..

публикувано на 01.12.23 в 19:09

7 декември е новата дата за делото с повторно преброяване на бюлетините за общински съветници в Бургас

За 7 декември от 15:00 часа беше отложено днешното заседание на Административния съд в Бургас по делото за повторното преброяване на бюлетините за общински съветници в града. Съдебно-техническата експертиза беше назначена по жалба на партия Средна европейска класа (СЕК) и нейния лидер Константин Бачийски. Преброяването вече е приключило, стана..

публикувано на 01.12.23 в 14:02