Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пълна листа с кандидати за общински съветници регистрира МК „Левицата“ в Бургас

| обновено на 26.09.23 в 12:19

Пълна листа с кандидати за общински съветници регистрира Местната коалиция „Левицата“ в Бургас. В нея има както експерти в сферата на образованието, така и такива в икономиката и туризма. Водач на листата е кандидатът за кмет на Бургас Живко Табаков. „Със сигурност от този момент нататък ще сбъднем всички страхове на нашите опоненти, които ще се регистрират на тези избори. Ще сбъднем и страха, че Бургас може да има голямо обединение, че можем да съберем различни личности, различни политически партии, различни граждански организации, които да сме обединени под мото Бургас“, каза той. Амбицията на коалицията е да не бъде позволено в бъдещия Общински съвет, ГЕРБ да има мнозинство.

„По-голямата част от кандидат-кметовете са изпаднали в нелегалност“, допълни Табаков. Той посочи, че в листата са влезли няколко „възлови линии експерти“. „Заложили сме хора в образованието в нашата листа, заложили сме на икономисти и на предрпиемачи. Заложили сме и хора в сферата на туризма. В листата са влезли и хора от малките населени места. Освен експерти, сме решили да влезнат и хора с доказан политически опит. Това са Костадин Андонов, Мария Табакова и Стоян Коларов. Това са бивши общински съветници", поясни той.

На второ място в листата е адвокат Георги Сталев. „Щастлив съм от факта, че МК „Левицата“, всички участници в нея успяха да загърбят дребни партийни различия и да се явим на местните избори обединени заедно с една единствена кауза Бургас. Листата, която представяме на бургазлии е доста хомогенна, изпълнена с хора специалисти, доказани всеки в своята област“, посочи той.

На 27-мо в листата е предприемачът Васил Трифонов, който за първи път се явява на избори. „Реших да се включа, защото като човек живял и завършил в чужбина, но решил да се върне и да се развива в родния си град, считам, че като работодател, а също и като родител, всеки трябва да вземе своята позиция, да не седим безучастно и да се включим със свежи идеи и конкретни действия за развитието на младите хора, на образованието, не само в нашия град, но и в малките населени места“, каза той.

Сред кандидатите на МК „Левицата“ е и иконописецът Тошко Вачев. „За първи път ми е да бъда в листа. С най-голямо желание ще помагам. Аз също имам насоки – това са в сферата най-вече на образованието. Няколко пъти участвам в открити уроци в училища, където помагам за изучаване на християнството“, каза той.

Листа на кандидатите за общински съветници от МК “Левицата” за местни избори 2023 г.:

1.  Живко Табаков – експерт в туризма (кандидат за кмет на Бургас);

2.  Георги Сталев – адвокат;

3.  Костадин Андонов – търговец;

4.  Юлияна Мръчкова – икономист, инженер-химик, биотехнолог;

5.  Николай Стоилов – юрист;

6.  Даниел Иванов – финансист;

7.  Женя Илиева – експерт в туризма;

8.  Стоян Коларов – икономист;

9.  Боряна Тодорова – хотелиер;

10.  Георги Рахнев – икономист;

11.  Людмил Илиев – ветеринарен лекар;

12.  доц. д-р Камен Сейменлийски – преподавател в БСУ;

13.  Гергана Георгиева – счетоводител;

14.  Николай Тодоров – финансист;

15.  Мария Лазева – медицинска сестра;

16.  Димитрина Петрова – еколог;

17.  Кремена Петрова – икономист;

18.  доц. д-р Силвия Лецковска – преподавател в БСУ;

19.  Биляна Байчева – юрист;

20.  Габриела Богданова – консултант недвижими имоти;

21.  инж. Ирена Михайлова – преподавател;

22.  Кристиян Панев – здравна администрация;

23.  Милка Бодурова – икономист;

24.  Ива Тамахкярова – преподавател по пиано;

25.  Стефан Петков – мениджър;

26.  Марияна Димитрова – финансист;

27.  Васил Трифонов – предприемач;

28.  Силвия Стамболиева – ресурсен учител;

29.  Дарина Павлова – лекар;

30.  Атанас Червенков – инженер;

31.  Деница Стирянова – офис-мениджър;

32.  Боян Иванов – филолог;

33.  Борислава Димова – търговец;

34.  Живко Томов – математик;

35.  Ваня Имперова – икономист/ветеринарен техник;

36.  Невена Ненова – офис-администратор;

37.  Тошко Вачев – иконописец;

38.  Гергана Кметска – експерт по национална сигурност;

39.  Албена Расатева- инженер;

40.  Наталия Ангелова – мениджър на петролна компания;

41.  Яни Бойчев – ветеринарен техник;

42.  Николай Динов – икономист/предприемач;

43.  Дарина Севриева – застрахователен брокер;

44.  Веселина Кубадинска – специалист обществено хранене;

45.  Лъчезар Албов – начален преподавател;

46.  Кирил Василев – нотариус;

47.  Костадин Костадинов – предприемач;

48.  Ганчо Иванов – моряк;

49.  Велико Великов – ресторантьор;

50.  Антон Коджабашев – частен бизнес;

51.  Мария Табакова – режисьор/организатор събития.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Първото заседание на новото Народно събрание ще е в сряда

Със свой указ на основание чл. 75 от Конституцията президентът Румен Радев свиква на първо заседание новоизбраното 50-о Народно събрание в 9.00 часа на 19 юни 2024 г. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. На първото си заседание новоизбраните депутати ще положат клетва и ще трябва да изберат председател на Народното събрание - процедура,..

публикувано на 17.06.24 в 09:48

Президентът насрочва първото заседание на 50-ото Народно събрание

Днес се очаква президентът Румен Радев да обяви решението си кога ще свика новото 50-то Народно събрание. Първото заседание на парламента вероятно ще бъде свикано тази седмица - може би в сряда. На първото тържествено заседание новоизбраните депутати трябва да положат клетва. "В една парламентарна република от политическите партии, спечелили изборите,..

публикувано на 17.06.24 в 07:21
Атанас Зафиров

Избраха Атанас Зафиров за временен председател на БСП

За временен председател на БСП е избран Атанас Зафиров. Той е от Бургас. От 2008г. е член на Националния съвет на БСП, от 2006г. областен координатор, а от 2010 г. областен председател на БСП Бургас. От началото на 2017г. е член на ИБ на НС на БСП. Бил е н ароден представител е в 42-ото, 43-ото, 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание...

публикувано на 15.06.24 в 14:32

ДПС взе мандат в Ямбол

ДПС  взе мандат в Ямбол, въпреки че партията е на седмо място по резултат в избирателния район. Без народен представител в областта остава  „Продължаваме промяната - Демократична България“.  Кметът на бургаското село Трояново, община Камено  - Димитър Николов спечели депутатското място по системата Хейър – Ниймайер при резултат за ДПС – 4,3% за района...

публикувано на 15.06.24 в 13:16

Бургаските депутати в новото Народно събрание

Бургас изпраща 14 депутати в 50-тото Народно събрание, след като Централната избирателна комисия публикува пълния списък на всичките 240 народни избраници. Най-голяма е групата на коалицията „ГЕРБ-СДС“ с четирима от Бургас. Това са Жечо Станков, Любен Дилов, Галя Василева и Андрей Рунчев. ДПС ще изпрати трима свои депутати - Севим Али, Ешереф..

публикувано на 15.06.24 в 11:42

Избират временен председател на БСП

Националният съвет на БСП ще проведе заседание днес. Решението е на Изпълнителното бюро на социалистите. На него ще бъде избран изпълняващ функциите на председател на столетницата, след като Корнелия Нинова подаде оставка.  Ще бъде определен и периодът, в който ще се проведе прекият избор за нов председател на партията.  С отворено писмо към..

публикувано на 15.06.24 в 08:33

ЦИК обяви депутатите, избрани за следващото НС (ОБНОВЕНА)

Централната избирателна комисия обяви с решение от снощи депутатите, избрани за следващото Народно събрание. Преди това прие заявленията на кандидатите, избрани в два район. Бойко Борисов ще е депутат от Пловдив, председателите на ДПС - Делян Пеевски и Джевдет Чакъров избраха съответно Кърджали и Силистра. Кирил Петков и Асен Василев от ПП-ДБ..

публикувано на 15.06.24 в 07:35