Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

На 29 октомври:

БСП - Бургас с амбиция да постигне и надгради резултата си от миналите местни избори

БСП - Бургас регистрира кандидата си за кмет на община Бургас Станимир Баев и кандидатите за общински съветници в местния парламент за предстоящите избори, както и кандидатите за кметове на населени места.

Амбициите ни са да постигнем и дори увеличим резултата си от 2019 година, когато имахме 7 общински съветници, заяви Баев, който е и водач на листата с общински съветници:  

Тя е съставена изключително от професионалисти – 28 човека, като всеки от тях има своята биография и професионален авторитет. Като в първата петица са четирима от досегашните общински съветници на партията, така че аз очаквам и съм сигурен, че ще успеем да повторим най – малко това, което постигнем на миналите местни избори и дори да надградим!“  


Станимир Баев заяви, че кампанията на БСП ще е позитивна. 

„Вниманието ни ще бъде насочено към администрирането на процесите, управлението и ръководството, защото въпреки постигнато в Бургас има доста  неща, които могат да бъдат коригирани, насочени в по - правилна посока. Така, че за тези, за които Бургас им е в сърцето не само на думи да бъде „най – доброто място за живеене“, а и в действителност да е така. Тук да живеят млади хора, да имат работни места, в добра околна среда, чист въздух и да са удовлетворени от живота!“

Станимир Баев посочи още, че той е автентичния ляв кандидат, защото е представител на Българската социалистическа партия, която има над 100 годишна история. Според него сред останалите кандидатите в тези местните избори, няма такива, които да са се позиционирали в лявото пространство и да е заявил своята принадлежност към левите идеи. 

повече може да чуете в звуковия файл: 

Вижте листата с кандидат-общински  на БСП в Бургас:

1. Станимир Байчев Баев 

2. Живко Павлов Господинов 

3. Христо Пламенов Панайотов 

4. Георги Георгиев Георгиев 

5. Мадлен Михран Мутафян 

6. Любен Петров Чардаков 

7. Чанко Миндов Мирчев 

8. Тинка Асенова Желязкова

9. Евгения Стоянова Карайчева 

10.Таня Вълчева Иванова 

11. Алекси Тодоров Калоянов 

12. Явор Кирилов Костов 

13. Румен Христов Николов 

14. Паруш Желев Парушев 

15. Снежана Николов Никова 

16. Анелия Георгиева Вичева 

17. Димо  Янчев Карабелов 

18. Георги Драгомиров Драгнев 

19. Георги Захов Стефанов 

20. Елена Димитрова Райкова 

21. Стойчо Димитров Кавалджиев 

22.  Пламен Динков Георгиев 

23. Диана Златкова Минчева 

24. Георги Демирев Маринов 

25. Ивета Станимирова Сивкова 

26. Георги Радков Лозанов 

27. Николай Стоянов Вълчев 

28.Станко Тодоров Делев 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Борисов за ситуацията с избора на ръководство на НЗОК: Криза в парламента

Криза в парламента - така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи ситуацията с избора на управител и подуправител на НЗОК, които вчера подадоха оставка след отправен призив от Бойко Борисов и съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов.  Вчера партиите, които подкрепят правителството, съобщиха, че започват разговори за изработване на регламент, по който да..

публикувано на 02.12.23 в 12:52

Административният съд потвърди решението на ОИК за избор на кмет на Поморие

Бургаският административен съд потвърди решението на ОИК за избор на кмет на Поморие, отхвърляйки жалбата на единия от кандидатите Веселин Анестиев. В жалбата си той твърди, че спечелилият досегашен кмет Иван Алексиев е получил по-малък брой действителни гласове от отчетените в протоколите, а той е получил повече от отразените в протоколите на..

публикувано на 01.12.23 в 19:09

7 декември е новата дата за делото с повторно преброяване на бюлетините за общински съветници в Бургас

За 7 декември от 15:00 часа беше отложено днешното заседание на Административния съд в Бургас по делото за повторното преброяване на бюлетините за общински съветници в града. Съдебно-техническата експертиза беше назначена по жалба на партия Средна европейска класа (СЕК) и нейния лидер Константин Бачийски. Преброяването вече е приключило, стана..

публикувано на 01.12.23 в 14:02

Представиха експертизите по делото срещу решението на ОИК за избор на кмет на Поморие

Заключенията на двете експертизи по делото срещу решението на ОИК – Поморие за избор на кмет на морската община, бяха представени днес в Бургаския административен съд. Делото е образувано по жалба на единия от кандидатите за кмет на Поморие Веселин Анестиев. Според жалбоподателя са извършени нарушения, които поставят под въпрос решението на ОИК..

публикувано на 30.11.23 в 15:45

Красимир Косев: Кметовете гледат на общинските съвети като на отдел на адиминистрацията

Общинските съвети са органът на местното самоуправление, но това в голяма степен не се споделя от изпълнителната власт в лицето на кметовете. Това коментира пред БНР-Бургас Красимир Косев. Косев е сред инициаторите за рестарта на Национална асоциация на председатели на общински съвети. Самият той два пъти е бил начело на местния парламент в..

публикувано на 29.11.23 в 14:45

Асен Василев: Президентът цитира фалшива новина

Президентът Румен Радев цитира „фалшива новина“ в коментара си върху Бюджет 2024, заяви министърът на финансите Асен Василев в изявление пред журналисти. Василев предупреди, че ако държавният глава наложи вето върху финансовата рамка за догодина, може да остави страната да влезе в годината без бюджет. Румен Радев: Досега президент не е налагал вето..

публикувано на 27.11.23 в 19:18
Президентът Румен Радев.

Румен Радев: Досега президент не е налагал вето върху бюджета, но не изключвам такъв вариант

"Досега президент не е налагал вето върху закона за държавния бюджет, но ако парламентът не озапти министъра на финансите, аз не изключвам и такъв вариант". Това заяви в Бургас президентът Румен Радев, който е в морския град за старта на кампанията "Българската Коледа":  "Свидетели сме на серия от авантюри в областта на финансите. Много ясно..

публикувано на 27.11.23 в 12:32