Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 29 октомври:

БСП - Бургас с амбиция да постигне и надгради резултата си от миналите местни избори

БСП - Бургас регистрира кандидата си за кмет на община Бургас Станимир Баев и кандидатите за общински съветници в местния парламент за предстоящите избори, както и кандидатите за кметове на населени места.

Амбициите ни са да постигнем и дори увеличим резултата си от 2019 година, когато имахме 7 общински съветници, заяви Баев, който е и водач на листата с общински съветници:  

Тя е съставена изключително от професионалисти – 28 човека, като всеки от тях има своята биография и професионален авторитет. Като в първата петица са четирима от досегашните общински съветници на партията, така че аз очаквам и съм сигурен, че ще успеем да повторим най – малко това, което постигнем на миналите местни избори и дори да надградим!“  


Станимир Баев заяви, че кампанията на БСП ще е позитивна. 

„Вниманието ни ще бъде насочено към администрирането на процесите, управлението и ръководството, защото въпреки постигнато в Бургас има доста  неща, които могат да бъдат коригирани, насочени в по - правилна посока. Така, че за тези, за които Бургас им е в сърцето не само на думи да бъде „най – доброто място за живеене“, а и в действителност да е така. Тук да живеят млади хора, да имат работни места, в добра околна среда, чист въздух и да са удовлетворени от живота!“

Станимир Баев посочи още, че той е автентичния ляв кандидат, защото е представител на Българската социалистическа партия, която има над 100 годишна история. Според него сред останалите кандидатите в тези местните избори, няма такива, които да са се позиционирали в лявото пространство и да е заявил своята принадлежност към левите идеи. 

повече може да чуете в звуковия файл: 

Вижте листата с кандидат-общински  на БСП в Бургас:

1. Станимир Байчев Баев 

2. Живко Павлов Господинов 

3. Христо Пламенов Панайотов 

4. Георги Георгиев Георгиев 

5. Мадлен Михран Мутафян 

6. Любен Петров Чардаков 

7. Чанко Миндов Мирчев 

8. Тинка Асенова Желязкова

9. Евгения Стоянова Карайчева 

10.Таня Вълчева Иванова 

11. Алекси Тодоров Калоянов 

12. Явор Кирилов Костов 

13. Румен Христов Николов 

14. Паруш Желев Парушев 

15. Снежана Николов Никова 

16. Анелия Георгиева Вичева 

17. Димо  Янчев Карабелов 

18. Георги Драгомиров Драгнев 

19. Георги Захов Стефанов 

20. Елена Димитрова Райкова 

21. Стойчо Димитров Кавалджиев 

22.  Пламен Динков Георгиев 

23. Диана Златкова Минчева 

24. Георги Демирев Маринов 

25. Ивета Станимирова Сивкова 

26. Георги Радков Лозанов 

27. Николай Стоянов Вълчев 

28.Станко Тодоров Делев 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

България отива на нови избори

България отива на поредни предсрочни избори. След продължила над 2 часа среща в парламента между представители на ИТН и ГЕРБ - СДС, стана ясно, че няма да бъде дадена подкрепа за кабинет с третия мандат.  По думите на депутата от ГЕРБ Деница Сачева, този парламент е фрагментиран, има 38 независими депутати, като това създава  риск за стабилността на..

публикувано на 03.08.24 в 14:25
Архив

Гласуват на сесия нови параметри на застрояване в Крайморие и нови цени на такси и услуги в Бургас

От 1 август паркирането в синя зона в Бургас поскъпва от 1 лев на лев и 30 стотинки на час. На сесия днес съветниците ще гласуват и увеличение на цените на служебните абонаменти. Променят се и редица цени на такси и услуги в общината. Нови параметри се въвеждат и в строителството на жилища при разширението на кв. Крайморие на север...

публикувано на 30.07.24 в 08:20

Днес президентът връчва на ИТН третия проучвателен мандат за формиране на правителство

Изчерпват се шансовете за съставяне на правителство в 50-тото Народно събрание. Парламентарната група на "Има такъв народ" получава последната възможност да формира кабинет.  Днес президентът Румен Радев връчва на формацията третия проучвателен мандат. След като получи папката, партията на Слави Трифонов трябва да посочи кандидат за премиер, който да се..

публикувано на 29.07.24 в 08:11

Вътрешната комисия в НС пита МВР защо BG-ALERT не е проработила при пожарите

МВР ще обяснява на депутатите от вътрешната комисия защо системата BG-ALERT не е проработила в районите на последните пожари. Ще бъдат обсъдени и мерките за придобиване на нова техника за пожарникарите. Първоначално посочената причина бе спирането на тока. Проблем е имало и с обхвата, който да осигури мобилната връзка. И макар мобилните..

публикувано на 25.07.24 в 08:14
Димитър Главчев

Кабинетът прие програма за компенсиране на пострадалите от пожарите

Служебният кабинет прие програма за компенсиране на пострадали от пожарите. Включена е и възможност хора, останали без покрив ,да бъдат настанявани в хотели по подобие на механизма с украинските бежанци, обяви премиерът Димитър Главчев. Главчев: Подготвяме помощи за пострадалите от пожарите, останалите без покрив може да бъдат настанени в хотели..

публикувано на 24.07.24 в 14:11
Архив

Главчев: Подготвяме помощи за пострадалите от пожарите, останалите без покрив може да бъдат настанени в хотели

Правителството ще разгледа въпроса за обезщетяване на пострадалите от големите пожари в страната. Служебният премиер Димитър Главчев обяви, че ако хората останали без покрив желаят ще могат да бъдат настанени в хотели.  Главчев припомни, че помощите за пострадалите са първо по линия на социалното министерство 1578 лв. за неотложни нужди плюс 2500 лева..

публикувано на 24.07.24 в 12:59

Главчев: Пожарът около село Воден е локализиран

Към момента обстановката е спокойна, най-големият пожар около село Воден е локализиран, заяви служебният премиер Димитър Главчев, който отговаря на въпроси от медии и граждани в директно излъчване на страницата на правителството във Фейсбук. По думите му, предстои до края на деня да бъдат преместени силите, които се намират в пострадалия..

публикувано на 23.07.24 в 10:58