Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът: Когато се осветли някой, че е агент, това не означава, че трябва моментално да бъде изгонен от страната

Снимка: БГНЕС

Шизофренно и политически нелепо е всеки ден да плачеш за Шенген и Еврозоната и в същото време да твърдиш, че службите са пробити и навсякъде има само шпиони. Това каза в Карнобат в коментар за работата на ДАНС и службите президентът Румен Радев. По отношение на службите той посочи още, че липсва адекватна обществена реакция за сериозни закононарушения. 

Румен Радев заяви:

"Липсата на адекватна обществена реакция за признатите закононарушения и користни кроежи на политически лидери от злополучния запис за отдаване на нашата национална сигурност и суверенитет под концесия, за опорочаване на изборите, за приватизиране на държавността, ги окуражават тези политически лидери да атакуват безогледно ключови институции. Да раздават оценка на службите от нивото на тяхната въпиеща некомпетентност и невежество, да настояват за тяхната подмяна.

Единствената цел на т.н реформа на службите,това е тяхното подчиняване, за да не може никой да научава за безчинствата на управляващите.Да не може никой ефективно да противостои".

Относно факта,че Северна Македония посочи първа руски свещеник в България като агент, Румен Радев подчерта:

"Когато се осветли някой, че е агент, това не означава, че трябва моментално да бъде изгонен от страната. Напротив тогава започва същинската оперативна работа, да се установи кои са обектите на неговото въздействие тук вътре в България.Кои хора е вербувал, ако го е направил, от кои хора в България получава информация. Да се установи тази мрежа, тя е интересна.Когато се експулсира, всички усилия пропадат, за разкриването на  истинската, ако я има, агентурна мрежа и дейност."По публикацията работи: Десислава Златева
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Провеждат "Българовското шествие" за седма поредна година

Българовското шествие отново, за седма поредна година, ще събере стотици участници под родните трибагреници на 3 март. Началото на инициативата ще бъде дадено на Морска гара - Бургас. Ръководители и ученици от СУ „Добри Чинтулов“ ще поздравят присъстващите с изпълнението на странджански народни песни. Спортистите от КСА „Нефтохимик..

публикувано на 03.03.24 в 08:30

Честванията в Бургаско по случай 3 март:

Ритуали за издигане на трибагреника и концерти ще има днес в областта по случай 146 години от Освобождението на България. В Царево програмата започва в 10:30 ч. с поздрав от Общинския духов оркестър, а от 11 ч. ще се отслужи заупокойна молитва. Празничният концерт ще е с участието на: ДВГ “Усмивки” при НЧ “Г.Кондолов  1914г” с..

публикувано на 03.03.24 в 08:00

Бургас отбелязва националния празник с разнообразна програма (обновена)

Бургас посреща националния празник с разнообразна програма, посветена на българщината.  Днес ще се проведат  официални ритуали, авто-мото поход, арт базар,концерт и кинопрожекции.  От 10:00 до 16:00 ч., Етнографска, Историческа, Археологическа, Природонаучна експозиция на РИМ - Бургас и БХГ „Петко Задгорски“ ще приемат посетители при вход..

публикувано на 03.03.24 в 07:30

"Хвърчащите хора" с поетични послания по главната улица в Бургас

Поетични послания усмихват минувачите по бургаската улица “Александровска”. Стиховете, отпечатани на пана са на млади бургаски автори, участници в Клуб по творческо писане към Център за млади таланти, Бургас. Инициатива е на Фондация “Шанс за децата и природата на България” и Община Бургас. "Чудесно е за младите творци да знаят, че родният им град се..

публикувано на 02.03.24 в 15:39

Обособяват общински склад за дърва в изоставена нива в Равадиново

В Равадиново ще бъде обособен общински склад за дърва, съобщиха от общината. Намерението на администрация бе обсъдено на приемна на кмета Тихомир Янакиев в селото. Складът ще е в общински терен в местността „Халваджи дол“. Той е със статут  земеделска земя, определена като изоставена нива.  На срещата кметът на Равадиново Иван..

публикувано на 02.03.24 в 14:18

Бивши ученици на Рада Гешева издават сборник в нейна памет

Бивши ученици на убитата бургаска учителка Рада Гешева ще издадат сборник с творби, посветен на преподавателката си. Той ще са нарича "Писма до Рада“, обяви Мариела Кирова, която е една от нейните ученици и настоящ общински съветник. Сборникът ще обедини пу бликации, писма, спомени и стихове, написани от нейните ученици и посветени на нея...

публикувано на 02.03.24 в 10:44

Самодейци зарадваха жителите на Болярово за 1 март

Самодейците на шестте читалища в община Болярово, двете училища, детската градина и защитените жилища за жени с умствена изостаналост днес получиха награди от кмета Христо Христов. Зрителната зала на Народно читалище "Възраждане-1912" се оказа тясна за желаещите да видят изявите на любителските състави. На сцената в български народни носии и с..

публикувано на 01.03.24 в 16:58