Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

РИОСВ установи незаконно притежание и отглеждане на птици от защитени видове

В Бургас експерти на РИОСВ, съвместно със служители на полицията установиха незаконно притежание и отглеждане на птици в частен дом в кв. „Победа“. Екземплярите са от защитени видове по Закона за биологичното разнообразие.

На притежателя е съставен акт за установеното административно нарушение.Иззети са 27 птици от вида „Щиглец“, 24 от обикновено конопарче, както и 24 кафеза, в които са отглеждани птиците.

Защитените екземпляри бяха маркирани от орнитолог към Българска академия на науките и освободени в природата, в района на Атанасовското езеро.


По публикацията работи: Свобода Атанасова
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Прекъсвания на сигнала на БНР-Бургас в Елхово днес

Прекъсвания на ефирния сигнал на БНР Бургас са възможни днес за района на Елхово. Причината е редовната годишна профилактика на предавателя на честота 106 MHz. Програмата на общественото радио няма да може да се слуша ефирно в споменатия район днес, от 9:00 до 17:00 часа. Може да слушате програмите на БНР през интернет сайта binar.bg.

обновено на 28.11.23 в 07:45

Стефан Радев: Призовавам съветниците да загърбят партийните пристрастия

Кметът на община Сливен Стефан Радев кани на среща представителите на всички групи в новия общински съвет днес. Срещата е от 11 часа, а целта е съветниците да се запознаят с непосредствените задачи на общината и необходимостта от провеждане на общинско заседание. На дневен ред са проекти, промени в наредби и предложения, които трябва да бъдат..

публикувано на 28.11.23 в 07:15

МОСВ: След обилните валежи оттокът на реките се очаква да намалява

Не са постъпили данни за критични нива и възникнали аварийни ситуации по язовирните стени и съоръженията към тях, нито  за критични участъци по диги и укрепителни съоръжения, както и за засегнати населени места от вредното въздействие на водите. Това става ясно от обобщената информация от оперативните звена в четирите басейнови дирекции..

публикувано на 27.11.23 в 17:43

Три населени места в Община Сунгурларе все още са без ток

Няма откъснати населени места на територията на Община Сунгурларе, но втори ден три села са без ток. Това са Прилеп, Подвис и Везенково.  Работата на екипите на ЕВН е затруднена на терен, поясни кметът на Община Сунгурларе Димитър Гавазов: "Причината е, че има много паднали дървета, изпокъсани жици, паднали стълбове. Водим разговори с..

обновено на 27.11.23 в 17:04
Бургас е първият български град в историята на елитната бойна верига, който е домакин на такъв турнир

Искат още 20 хил. лева за Glory 89

Първото голямо събитие в зала "Арена Бургас" - бойната гала Glory 89 през октомври, може би ще се окаже финансов провал. Организаторите искат дофинансиране от страна на община Бургас в размер на 20 хил. лева, а цялата проява е струвала над 200 хиляди. Предложението бе обсъдено в правната комисия към местния парламент, но тепърва съветниците ще се..

публикувано на 27.11.23 в 16:54

Правителството предлага 107,41 лв. максимално дневно обезщетение за безработица

Правителството е коригирало ставката на максималния размер на дневното обезщетение за безработица в проекта на бюджет на Държавното обществено осигуряване за следващата година, който вече е внесен за обсъждане в Народното събрание. Вместо досегашните 85 лева и 71 стотинки, се предлага то да е 107 лева и 14 стотинки. Промяна в минималния дневен..

публикувано на 27.11.23 в 16:40

Възстановяват снегозащитните прегради, съобрени от бурята

В Ямболска област продължава разчистването на паднали дървета и клони по републиканската пътна мрежа,  възстановяват се и съборените от бурния вятър снегозащитни прегради. В района на пътен възел "Петолъчката" скоростта на вятъра  достигна над 100 км в час. Няма затворени пътни участъци на територията на Ямболска област, но все още не са..

публикувано на 27.11.23 в 16:32