Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Клуб за бъдеще - Бургас

Организират кампания за почистване и събиране на кенчета в Меден рудник

Миникампания за почистване градинките на Меден рудник от кенчета ще се проведе тази събота /30 септември/. Организатор на акцията е Клуб за бъдеще – Бургас. Събраното количество ще бъде предадено след това за кампанията за закупуване на детски линейки.

Началото ще е в 18 часа от паркинга срещу блок 440 в зона Б в комплекса. Ще има осигурени чували за боклук и ръкавици. Разходката с кенчета ще приключи на големия паркинг до бл.50 под парка. Там можете да донесете събраните от вас капачки и кенчета и да получите грамота.

„Чакаме ви, за да поставим заедно началото на една нова традиция - вечерната ни разходка в комплекса, сами, с кучето или приятели, може да е съчетана с грижа за природата и обществото!“, призовават организаторите.

Кампанията за събиране на пластмасови капачки и кенчета в Бургас ще е на 8 октомври /неделя/ от 9 до 14 часа на паркинга пред БИЛА до кръговото на Трапезица.  


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Новият график за движение на влаковете на „БДЖ" влиза в сила от днес

Новият график за движение на влаковете на „БДЖ" влиза в сила от неделя. В повечето региони на страната се запазва досега действащият график за движение, осигурени са и удобни връзки между влаковете с възможности за пътуване между повече населени места, съобщават от дружеството.  През следващата година ще се запази обемът на превозите, заложен в..

публикувано на 10.12.23 в 08:00

Затруднено движение по ул. Чаталджа" днес

Поради полагане на разпределителни газопроводи по ул. „Чаталджа“, от 08.30 часа до 15:00 часа днес се въвежда временна организация на движението на улицата в района на административна сграда на „Андела“. Движението на МПС в участъка ще бъде затруднено.  Спазвайте временната организация, която ще бъде въведена в района.

публикувано на 10.12.23 в 07:30

Спират водата в част от "Сарафово" и "Зорница" в понеделник

Водата ще бъде спряна на няколко места в Бургас на 11 декември, съобщават от ВиК – Бургас. Вода няма да има от 8 часа до 17 часа в част от кв. „Сарафово“. Това се отнася за района на ул. "Ангел Димитров" в участъка между ул. "Брацигово" и ул. "Баба Тонка“, ул. "Черно море" в участъка между ул. "Брацигово" и ул. "Баба Тонка", ул. "Георги..

публикувано на 09.12.23 в 15:21

Предвижда се обособяване на защитена зона „Странджа“

Предвижда се обособяване на защитена зона за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна „Странджа“. Това става ясно от публикуван проект на заповедта на екоминистерството.  Защитената зона се предвижда да обхваща няколко населени места в общините Малко Търново, Царево, Средец и Приморско.  В границите на защитената зона се..

публикувано на 09.12.23 в 14:22

Живеещи на "Буджака" газят кал и питат докога

Местност ”Буджака” се намира извън строителните граници на населеното място – гр.Созопол, същата не е включена в регулационните граници на града и съгласно предвижданията на действащ Общ устройствен план /ОУП/ на Община Созопол попада в устройствена зона Ов – рекреационно устройствена зона за вилен отдих. По желание на някои от..

обновено на 08.12.23 в 20:55

Чрез благотворителен базар събират средства за паметник на Васил Левски в Бургас

Благотворителен базар за събиране на средства за изграждане на паметник на Васил Левски в Бургас ще се проведе следващата неделя на площад „Тройката“.   Каним бургазлии да подкрепят инициативата, съобщи Велина Димитрова от фондация „Гордите българи“, инициатор на събитието: „ Базарът ще предлага ръчно изработени украси,..

публикувано на 08.12.23 в 12:33
снимката е и илюстративна

По пилотен проект ремонтират пътя Бургас - Малко Търново

Изработен е технически проект за ремонта на около 112 км от републикански път Бургас - Малко Търново. Средствата са осигурени по пилотен  проект за строителство, рехабилитация и ремонт на републикански, общински и горски пътища. Той се изпълнява със средства от ОП „Региони в растеж” 2014-2020 г. Общата му стойност е 41 097 570.96 лв. с ДДС, от които..

публикувано на 08.12.23 в 11:42