Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

След среща с ВиК-Бургас и изпълнителя:

Водният проект в Долно Езерово трябва да завърши до средата на месеца
До средата на октомври ВиК проектът в Долно Езерово се очаква да бъде завършен на 90%. Ангажиментът затова пое строителят на среща с жители на квартала. Тя бе по инициатива на местните хора, които поставиха пред изпълнителя и представители на ВиК редица въпроси.

Защо дейностите, които е трябвало да завършат през март, се бавят, питат жителите на Долно Езерово. Не са доволни и от качеството:

"Разкопаха улиците, забавиха се доста време да ги завършат. Сега се работи, ама нещо криво става, има недоволство между хората." 

"Всички сме ядосани, тука няма неядосани. Кое е направено, както трябва?! Два пъти ми се къса във водомера сглобката им-два пъти!"


Проектът е забавен поради непредвидени обстоятелства, посочиха от ВиК-Бургас. Имот, през който по план, е трябвало да мине ВиК инфраструктура, от общинска е станал частна собственост, обясни Стоян Арабаджиев от дружество:

"Въпреки възникването на тези обстоятелства, строителят е намерил финансови средства и се работи-възстановяват се настилки, довършват се водопроводни и канализационни участъци."

Арабаджиев уточни, че на 25 септември са правили проверка на обекта:

"Запълнени шахти с инертни материали, някъде липсващи бордюри-всичко това сме го констатирали. Пуснали сме забележките си до фирмата изпълнител и в момента, в който се отстранят и строително-монтажните работи се извършат на 100%, тогава ще бъде платено."

По договора освен изграждането на водопровод и канализация е предвидено траншейно възстановяване на улиците и там, където са правени отклонения към всеки имот и е нарушена тротоарната настилка, тя трябва да бъде възстановена, поясниха от ВиК-Бургас. 


Представителят на строителя Марина Ганева недоумява защо се правят оценки за качеството на работата след като дейностите все още вървят:

"До момента няма подписан нито един приемно-предавателен протокол за улица. Няма нито една улица възстановена и приета нито от Община Бургас, нито от надзор. Всички улици са в момент на строително-монтажни дейности. Примерно до 15 октомври, може би, на 90% улиците ще ви бъдат възстановени."

11 са улиците, които обхваща проекта на територията на квартала. Коментирани бяха дейностите на улица "Георги Дълбошки",  "Доспат" и "Арбанаси",  а от страна на изпълнителя посочиха като образцова за проекта "Ропотамо".

Повече чуйте в звуковите файлове. 

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Морската градина е сред най-любимите места на младите хора в Бургас

"Града- най хубав на земята", само няколко думи, а в тях е скрита цялата магия на Бургас, изречена преди години от поета Христо Фотев.  Казиното, Птичи пазар, сладкарница "Малина", Дупките-различни емблематични места за различни поколения бургазлии. Днес младите хора познават само част от тях и в това няма упрек или носталгия. Защото всяка..

обновено на 06.12.23 в 19:12

Имениците се увековечиха в обща снимка на Никулден

Десетки именици се събраха пред сградата на общината в Бургас за традиционната си обща снимка за спомен на Никулден. И тази година те получиха отличителните си морски шалчета и значка. Инициативата е на кмета Димитър Николов, който също се включи в общия кадър. Най-малкият именик, който позира пред обектива бе на 1 година и 20 дни, а най-възрастният..

публикувано на 06.12.23 в 15:02

С лефер гощават на Никулден в Царево

С лефер гощават на Никулден в Царево. Тази година заради липсата на паламуд в морето, рибарите ще сложат на трапезата си лефер или барбун . Стоян Шираков, председател на рибарското сдружение посочи, че все се надяват на по-голям улов вече догодина.   Никулден, който е и градски празник в Царево започна със Света литургия в храмовете...

публикувано на 06.12.23 в 14:46

И Несебър отбеляза Никулден

Несебър отдаде почит и благодарност към светеца, укротител на бурите и пазител на рибари,  моряци и мореплаватели. „Днес честваме свети Николай Чудотворец, пазителя и кормчията, направляващ кораба на живота ни. Той разбива вълните пред нас и ни помага през житейските бури. Пожелавам на всички рибари и моряци спокойно и благодатно море и нека светията..

публикувано на 06.12.23 в 14:39

Кукленият театър в Ямбол се присъедини към протеста на културните дейци

Екипът на държавният куклен театър "Георги Митев"  в Ямбол се присъедини към националния протест на културните дейци. "Държава без култура  е държава без бъдеще!" - под това мото премина протестът на куклените театрали. Актьорът  Ангел Попов: "Крайно време е , така както е в цяла Европа, бюджетът за култура е да стане 1% от Брутния..

публикувано на 06.12.23 в 13:47

На Никулден удостоиха с почетни звания изявени бургазлии

С музикален поздрав започна тържествената общинска сесия в Бургас тази сутрин.  Макети на емблематични бургаски сгради, изработени от ученици от ОУ "Иван Вазов" в Бургас допълваха празничната обстановка. Фокусът на днешната сесия не беше обсъждането на важните за града теми, а отдаването на заслуженото уважение към видни бургазлии, допринесли с..

публикувано на 06.12.23 в 13:46

Община Бургас има готовност за година да довърши реконструкцията на "Александровска"

Община Бургас има подготвен от няколко години технически проект за реконструкцията и довършването на последния етап на улица „Александровска“ в посока БСУ с подмяната на водопровод и канализация. Това съобщи кметът Димитър Николов: „Проектът не може да се реализира, ако една голяма част от дърветата, които се намират в горната част на улица..

публикувано на 06.12.23 в 13:41