Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След среща с ВиК-Бургас и изпълнителя:

Водният проект в Долно Езерово трябва да завърши до средата на месеца




До средата на октомври ВиК проектът в Долно Езерово се очаква да бъде завършен на 90%. Ангажиментът затова пое строителят на среща с жители на квартала. Тя бе по инициатива на местните хора, които поставиха пред изпълнителя и представители на ВиК редица въпроси.

Защо дейностите, които е трябвало да завършат през март, се бавят, питат жителите на Долно Езерово. Не са доволни и от качеството:

"Разкопаха улиците, забавиха се доста време да ги завършат. Сега се работи, ама нещо криво става, има недоволство между хората." 

"Всички сме ядосани, тука няма неядосани. Кое е направено, както трябва?! Два пъти ми се къса във водомера сглобката им-два пъти!"


Проектът е забавен поради непредвидени обстоятелства, посочиха от ВиК-Бургас. Имот, през който по план, е трябвало да мине ВиК инфраструктура, от общинска е станал частна собственост, обясни Стоян Арабаджиев от дружество:

"Въпреки възникването на тези обстоятелства, строителят е намерил финансови средства и се работи-възстановяват се настилки, довършват се водопроводни и канализационни участъци."

Арабаджиев уточни, че на 25 септември са правили проверка на обекта:

"Запълнени шахти с инертни материали, някъде липсващи бордюри-всичко това сме го констатирали. Пуснали сме забележките си до фирмата изпълнител и в момента, в който се отстранят и строително-монтажните работи се извършат на 100%, тогава ще бъде платено."

По договора освен изграждането на водопровод и канализация е предвидено траншейно възстановяване на улиците и там, където са правени отклонения към всеки имот и е нарушена тротоарната настилка, тя трябва да бъде възстановена, поясниха от ВиК-Бургас. 


Представителят на строителя Марина Ганева недоумява защо се правят оценки за качеството на работата след като дейностите все още вървят:

"До момента няма подписан нито един приемно-предавателен протокол за улица. Няма нито една улица възстановена и приета нито от Община Бургас, нито от надзор. Всички улици са в момент на строително-монтажни дейности. Примерно до 15 октомври, може би, на 90% улиците ще ви бъдат възстановени."

11 са улиците, които обхваща проекта на територията на квартала. Коментирани бяха дейностите на улица "Георги Дълбошки",  "Доспат" и "Арбанаси",  а от страна на изпълнителя посочиха като образцова за проекта "Ропотамо".

Повече чуйте в звуковите файлове. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Започва ремонт на един от натоварените пътни участъци в Ямболско

Аварийно- възстановителен ремонт започва на един от натоварените пътни участъци в Ямболско. До средата на юни ще бъдат извършени кърпежи по пътя между селата Болярско и Бояджик. Лошото състояние на пътя срещу недоволството на хилядите жители от региона, стигна до блокадата на пътя.  Участъкът е с дължина около 8 км и по него всекидневно..

публикувано на 12.05.24 в 07:52
Снимката е илюстративна

АПИ: До обяд движението при км 263 на АМ "Тракия" в посока София е в аварийната лента

До 12 ч. днес движението при км 263 на АМ "Тракия" в посока София се осъществява в аварийната лента поради ремонтни дейности, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“.  Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. 

публикувано на 11.05.24 в 10:33
Икона Св.Св.Кирил и Методий, РИМ-В.Търново

Православната църква почита паметта на светите равноапостоли Кирил и Методий

Българската православна църква почита паметта на светите равноапостоли Кирил и Методий. В епархиите в цялата страна се отслужват празнични литургии. Двамата братя са канонизирани като светци в края на девети век за превода и популяризирането на Библията и за разпространяване на християнството сред славяните. Първите сведения за празника са на Неофит..

публикувано на 11.05.24 в 09:25

В родното село на Стефан Караджа отбелязаха 184 години от рождението му

На Стефан Караджа - един от най-бележитите български герои беше посветен днешният ден в родното му село Стефан Караджово. Тук все още пазят родната му къща, която днес е превърната в музей, паметник на културата от национално значение. В местната над 250-годишна църква е съхранен и котелът, в който е кръстен Стефан Тодоров Димов. Цветя красят и първия..

публикувано на 11.05.24 в 08:42

В Ямбол РЗИ ще проверява обработените терени срещу кърлежи и комари

От Регионалната здравна инспекция в Ямбол ще направят проверки в петте общини на областта  за извършените обработки на тревни  и водни площи срещу кърлежи, комари и гризачи. Със затоплянето на времето и зачестилите валежи са се увеличили сигналите за наличие на кърлежи в паркове и затревени блокови пространства, оплаквания има и  за големи популации..

публикувано на 11.05.24 в 07:20

"Ние сме Созопол" с екоакция

За пореден път в Созопол ще се организира почистване, организирано от Обществения съвет и подкрепено от община Созопол, под мотото „Ние сме Созопол“. Обектите, които са включени в каузата: СТАР ГРАД • Парапета до църквата “Кирил и Методий" • Пейките пред Амфитеатьра • Градската градина - боядисване и почистване на детският кът • Боядисане и..

публикувано на 10.05.24 в 16:40

Увеличават се украинските бежанци у нас

Две години след началото на войната в Украйна бежанският поток не спира. Това твърдят сънародниците на украинците, които са в България и помагат за адаптацията на пристигащите. Повечето от тях и преди, и сега  са жени и деца.Тяхната социализация, както и хуманитарната, и психологическа подкрепа беше обсъдена на конгрес на Европейската асоциация..

публикувано на 10.05.24 в 15:27