Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тихомир Янакиев и общинските съветници на Созопол положиха клетва

На тържествена церемония в Созопол, клетва положиха кметът Тихомир Янакиев и новоизбраните общински съветници. 

С молебен за здраве и благоденствие на Община Созопол започна празничната първа сесия на местния парламент. Клетва положиха всички кметове на кметства и общинските съветници. Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев благодари на всички над 4 000 човека, които са му гласували своето доверие.

"Това е една огромна отговорност, която аз приемам да нося с чест и достойнство. И съм сигурен, че както няма да посрамя своето име, така няма да посрамя и вашето. Аз съм кмет на всички жители на община Созопол - без оглед на политическа, етническа или религиозна принадлежност. Мога да обещая едно нещо - да не деля хората и да бъда абсолютно същия, такъв, какъвто бях през последните 4 години", каза в словото си Янакиев. 

Символите на властта и ключа на града, му бяха връчени от Областният управител Пламен Янев. 

9 са общинските съветници от "БСП за България", които влизат в Местния парламент. ПП ГЕРБ са с петима, ПП „Има такъв народ“ влизат с трима. 

Като общински съветник влиза кандидатът за кмет на Созопол, издигнат от ПП ГЕРБ, Станислав Губеров. 

"Ние ще бъде опозиция, но не сляпа, а конструктивна опозиция. Ще се опитаме да наложим всички свои идеи, които имахме в предизборната кампания. Те не са просто наши идеи, а те са едни добри идеи за развитието на община Созопол. Не виждам нищо нелогично да бъде обединени от общи каузи за добруването за жителите на общината", сподели Губеров.

За председател на общинския съвет бе избран и най-възрастният съветник - Станимир Андонов. Той ще замени на този пост Георги Пинелов, който беше кандидат за кмет на Созопол и влиза като общински съветник от ПП "Има такъв народ".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Сливен

Какви са нагласите в Сливен преди старта на предизборната кампания?

Предстои поредната предизборна кампания, която се очаква да бъде наситена със скандали. Тя все още не е започнала, а част от партиите влязоха във водовъртежа на разцеплението. Други се снишиха, за да не би и в техния двор да дойде проклятието на вътрешните скандали и обвинения. Трети се изгубиха от политическия  хоризонт и се скриха, без да е..

публикувано на 10.09.24 в 12:56

БСП – Бургас нареди част от кандидатдепутатската си листа, ще разчита на нови лица

БСП – Бургас нареди частично кандидатдепутатската си листа за изборите на 27 октомври. Това е станало на събрание на Областния съвет на партията снощи. Ясни са първите пет имена, а решението за останалите, които ще бъдат включени се делегира на ръководството на областната структура, съобщи председателят й Тодор Байчев: „Ще..

публикувано на 10.09.24 в 12:47

ГЕРБ-СДС внасят промени в Закона за местните данъци и такси

ГЕРБ-СДС внасят промени в Закона за местните данъци и такси, с които се предвижда отлагане с една година на влизането в сила на новата методика за изчисляване на такса битови отпадъци.  Инициативата е по искане на Националното сдружение на общините. Това обеща преди известно време и Бойко Борисов, обясни за БНР Бургас бургаският депутат Андрей..

публикувано на 10.09.24 в 11:57

"Зелено движение" няма да участва в изборите

"Зелено движение" няма да участва на предстоящите парламентарни избори на 27 октомври 2024 г., съобщават от партията в социалните мрежи.  От там посочват, че  Националният съвет на партията е взел решение да насочи усилията си към създаване на "гражданско-политически субект, който да гарантира европейското развитие на България, защитата на..

публикувано на 10.09.24 в 09:18
Двете крила на ДПС в очакване ЦИК да отвори врати за регистрация на партиите за предсрочните избори

ЦИК заседава по казусите с ДПС и БСП

Централната избирателна комисия се събира на заседание в 10:30 часа тази сутрин, а нейни представители се очаква да дадат брифинг за медиите в ранния следобед. Комисията трябва да разгледа документите за самостоятелно явяване на изборите на 27 октомври, които бяха подадени вчера от крилото на ДПС около Ахмед Доган. Те постъпиха след като ЦИК отказа да..

публикувано на 10.09.24 в 07:21

Областният управител проф. Мария Нейкова връчи печатите на РИК Бургас

На проведеното днес първо заседание на Районната избирателна комисия областният управител проф. Мария Нейкова връчи печатите на председателя й Фани Семерджиева като символично начало на дейността на комисията за предстоящите избори, които ще се проведат на октомври. „Районна избирателна комисия на 2-ри многомандатен изборен район-Бургаски е с утвърден..

публикувано на 09.09.24 в 17:55
 Джевдет Чакъров

ДПС-Доган внесе в ЦИК документи за самостоятелно участие в изборите

Фракцията на ДПС, в която влизат лоялни на почетния председател Ахмед Доган, внесоха в ЦИК документи за самостоятелно участие на партията в предстоящите парламентарни избори. В официално съобщение на организацията, се посочва, че решението идва в отговор на отказа на ЦИК да регистрира коалицията им "Демокрация, права и свободи - ДПС" заедно с две други..

публикувано на 09.09.24 в 14:28