Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Намерен е компромисен вариант по казуса "Лукойл"

Автор:
Снимка: БГНЕС

На среща между ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС с участието на финансовия министър Асен Василев е намерен компромисен вариант по казуса "Лукойл". 

Договорено е от 1 януари да бъдат спрени квотите за износ на продукти от руски петрол, а вносът на такъв петрол за бургаската рафинерия да бъде спрян от 1 март, когато да отпадне дерогацията. 

Трите политически формации са се договорили още, че ще гласуват против искания от опозицията вот на недоверие на правителството по темата "Национална сигурност". 

Тази сутрин парламентът не успя да събере кворум и прегласуването беше отложено за идната сряда. 


По публикацията работи: Радмила Попова
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Предложение за Бургас:Такса битови отпадъци се вдига с 30%, синята зона става 1.30 лв през 2024

Предложение за обсъждане в общинските комисии е внесъл кметът Димитър Николов. Според него се завишават редица такси. Сред тях тази за битови отпадъци, наемите на общинските жилища, за синята зона, наемите на зали и цената на часовете за тренировки по различни спортове. Вдигат се входните такси за някои културно-туристически обекти. Повишават се цените..

публикувано на 11.12.23 в 16:16

Протестиращи в транспортния бранш искат 37 млн. лева в бюджета за 2024

С плакати на автобуси на градския транспорт в Бургас се включват в националните протестни действия представители на Федерацията на транспортни синдикати от морския град. Те настояват за повече пари за сектора, обясни Недко Радев, председател на местната организация.Мотивите за протеста: "Исканията са да бъдат гласувани 37 млн. лева в бюджета за..

публикувано на 11.12.23 в 12:20
Хижа „Мазалат“

Ето кои са най-добрите български хижи за 2023 г.

Над 25 хиляди българи са гласували в приключилия преди дни конкурс "Хижа на годината – 2023". За престижното отличие се състезаваха 70 хижи и заслони, разположени в някои от най-красивите кътчета на българските планини. Идеята на организаторите от списание "360" е да се популяризира планинският туризъм у нас, който през последните години..

публикувано на 11.12.23 в 12:20

Близо 1000 км туристическа инфраструктура са възстановени и новоизградени в Странджа

Близо 1000 км общо туристическа инфраструктура са възстановили и направили туристическите сдружения "Планиландия" и "Насам - натам" в Странджа. Работата им е отнела повече от две години, но ще продължи и за в бъдеще, каза Димитър Митев, оторизиран планински водач и създател на "Планиландия". Доброволци възстановяват туристическата..

публикувано на 11.12.23 в 12:16

Община Сливен организира среща за опазването на резерват "Кутелка"

Община Сливен съвместно с РИОСВ в Стара Загора организират днес информационна среща за популяризирането и опазването на резерват „Кутелка“. Срещата е в Областния информационен център от 13 часа. Поводът е  Международния ден на планината.  Темата на срещата е „Възстановяването на планинските екосистеми“ с акцент защитата на резерват „Кутелка“ и..

публикувано на 11.12.23 в 08:37

Над 36 млн. лева предлагат да бъдат заложени за сметосъбирането в Бургас през 2024 г.

Над 36 млн. лева са средствата, заложени в план-сметката за събиране, транспортиране и третиране на битовите отпадъци през 2024 г. в община Бургас. Парите са с около седем милиона лева повече от тези през настоящата година, но увеличението е свързано с промяна на цените на услугите,  става ясно от докладната записка, внесена от кмета Димитър..

публикувано на 09.12.23 в 13:27

Земеделците избират как да облагат доходите си за 5 години напред

Физическите лица, регистрирани като земеделски стопани, имат право да избират реда за облагането на доходите от дейността им през 2024 година, напомнят от териториалната дирекция на НАП Бургас. За Бургаска област от тази възможност могат да се възползват над 4 000 земеделски стопани. Правото на избор се упражнява с подаване на..

публикувано на 08.12.23 в 09:43