Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отложиха делото за повторното преброяване на бюлетините за избор на кмет на Община Поморие

Снимка: Ани Петрова

Бургаският административен съд отложи делото за повторното преброяване на бюлетините за избор на кмет на Община Поморие. Причината е, че графологичната експертиза не е готова. 

Делото е образувано по жалба на единия от кандидатите за кмет на морската община Веселин Анестиев.

Съдебно-техническата експертиза, изготвена от вещите лица е готова, но ще бъде представена на следващото заседание. По 29 бюлетини има спор.

Следващото заседание е насрочено за 30 ноември. 

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Общински съветници от ГЕРБ в Бургас с декларация срещу перките в морето

Общинските съветници от ГЕРБ в Бургас също се обявиха против законопроекта, предвиждащ изграждане на ветрогенератори в Черно море. Според тях той крие неоценени рискове за околната среда и биологичното разнообразие, а това неминуемо ще засегне сектори като "Туризъм" и "Рибарство". Партия "Възраждане" се обяви против перките в морето..

обновено на 28.02.24 в 13:29

Против изграждането на база на НАТО край Ямбол, се обяви партия "Възраждане"

Партия "Възраждане" е против изграждането на база на НАТО във войсковия район „Кабиле“ край Ямбол. Това заяви депутатът от района Никола Димитров и обяви, че ще подкрепят евентуалното провеждане на местен референдум.  Министерството на отбраната е необходимо да инвестира повече средства в обновяването и модернизирането на нашата военна..

публикувано на 26.02.24 в 14:26

Партия "Възраждане" се обяви против перките в морето

Съветниците от партия "Възраждане" се обявиха срещу лобисткия, според тях Законопроект за енергията от възобновяеми източници в морските пространства, който ще разреши изграждането на ветрогенераторни паркове и ще застраши риболова и туризма. Това от своя страна  ще увеличи цената на тока за крайния потребител.  От местната структура на партията..

публикувано на 26.02.24 в 14:14
Корнелия Нинова, председател на БСП

БСП свиква избори за ново ръководство на организацията си в Бургас

"До два месеца БСП ще проведе пълен отчетно-изборен цикъл в София и в Бургас" - обяви председателят на партията Корнелия Нинова на брифинг след днешното заседание на Националния съвет. Избори ще има в общинската организация на БСП, които се налагат,  след като в  края на декември председателят ѝ Живко Господинов обяви, че подава оставка и обясни, че..

публикувано на 25.02.24 в 17:35

Първан Симеонов: Няма логика да се отиде на нови избори

Няма логика да се отиде на нови избори.  Това обясни пред БНР Първан Симеонов, социолог от "Галъп“. " Целта и на Борисов, и на Пеевски не е толкова да консумират власт, колкото да се прелигитимират, да разбият обсадата и табуто върху тях.  Това минава главно през ДБ. Пеевски и Борисов нямат интерес да развалят всичко това. Господин Иванов също няма..

публикувано на 25.02.24 в 16:18

Почти половината българи не очакват войната в Украйна да приключи тази година

Почти половината българи на очакват войната в Украйна да приключи тази година. Това показва представително за пълнолетното ни население социологическо проучване на „Галъп интернешънъл“, проведено в периода 1-9 февруари сред 808 души, съобщава БТА. На въпроса "Вие лично по-скоро очаквате или не очаквате войната да приключи в рамките на настоящата 2024..

публикувано на 25.02.24 в 13:43

Премиерът Денков: България остава солидарна с Украйна в битката й за справедлив мир

Две години се навършват от началото на войната в Украйна. По този повод от пресслужбата на Министерския съвет разпространиха обръщение на премиера Николай Денков. В него се казва: "По тези данни, точно преди 2 години, осъмнахме с новината, че Русия започна война срещу Украйна. Непредизвикана, безпричинна, абсурдна война, която разтърси..

публикувано на 24.02.24 в 08:17