Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След Гран при на нациите 2023 за "Морски песъчинки" в Швеция:

Милена Добрева: Горди сме, че представихме любимия Бургас на световно ниво!

Автор:
4
Снимка: личен архив

Радостна новина донесе от пътуване в Европа вокалната формация "Морски песъчинки" от Бургас с ръководител Милена Добрева.

Само месец след като съставът спечели Гран При на Международния хоров конкурс в град Перуджа, Италия, сега младите изпълнители се завърнаха с цели две най-високи отличия отЕвропейските хорови игри и "Гран При на нациите" в Швеция.
Изпълненията ни в "Folklore a cappella" и "Youth Choirs" получиха най-висок брой точки от всички категории. В конкурса се включиха хорове от общо 25 държави от целия свят.
"Получихме възможността да се включим в workshop, воден от Katarina Henryson, създател и доскоро диригент на световно известните “The Real Group”. Създадохме нови запознанства и придобихме представа за развитието и нивото на световните хорови тенденции. Дните ни в Норшьопинг бяха едно невероятно приключение изпълнено с прекрасни емоции. Горди сме, че отново представихме България и любимия ни Бургас на световно ниво!", отбелязва диригентът на формацията Милена Добрева.
 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Публиката избра „Ти ми обеща“ на ВА "HighLight", журито отличи „Булевардът“ (ВИДЕО)

Песента "Ти ми обеща" получи наградата на публиката от 41-то издание на конкурса Фестивал "Бургас и морето" . Тя е по текст и аранжимент на Петър Алексиев и вокален ансамбъл "HighLight". Песен, посветена на емблематичния бургаски булевард „Богориди“, спечели наградата на журито от 41-то издание на Националния конкурс „Бургас и морето“...

публикувано на 29.07.24 в 00:21

Конкурсът "Бургас и морето" за 41-и път на Летния театър

Националният конкурс за песен „Бургас и морето“ е тази вечер на Летния театър. Музикалното събитие е от 20.30 часа. 10 песни достигнаха до финала на 41-то издание на конкурса. Представят ги предимно млади изпълнители, които познаваме от музикалните формати като Симеон Славев, Яница Кънева, Георги Костадинов, Огнян Георгиев. Зад тях обаче като..

обновено на 28.07.24 в 09:11
Победителката в конкурса за млади изпълнители

16-годишната Теодора Велева спечели първото младежко издание на "Бургас и морето"

Теодора Велева спечели първото издание за млади изпълнители в конкурса "Бургас и морето". Във финалната вечер снощи 16-годишната софиянка преодоля конкуренцията на седем индивидуални изпълнители и две групи с кавъра на "Завръщане" и авторската си Losing my mind. Освен статуетка, Т еодора печели 10 хил. лева.  В рамките на тази сума тя ще получи..

публикувано на 28.07.24 в 07:53

Модерно звучене с песни на български и английски в "Бургас и морето" за млади изпълнители

Десет млади изпълнители ще влязат в надпреварата на най-новия формат за българска авторска музика "Бургас и морето". Те ще бъдат оценявани от международно жури, което включва някои от най-големите имена на Италия в музикалната индустрия. Целта ни е да открием поне един артист, който да се хареса на младите, коментира доцент Дарияна Куманова, която..

обновено на 27.07.24 в 09:46

Любовни мелодии ще звучат в експоцентър "Флора"

От 20:00 часа Експозиционен център "Флора“ ще е домакин на поредната вълнуваща камерна проява от лятната програма на Държавна опера – Бургас – след успеха на „Я жду тебя“, Концерт на пианистите на Държавна опера – Бургас и „Summertime”. В концерта "Un amore grande” ще прозвучат прекрасни мелодии, познати и обичани, възпяващи любовта – като стимул,..

публикувано на 27.07.24 в 08:30

Меги Димчева с премиера на "Чудесата в нас" в Бургас

Нов проект, който обединява български песни, йога и медитация представя днес в Бургас популярната телевизионна водеща от предаването „Търси се“ – Меги Димчева. Спектакълът е озаглавен „Чудесата в нас“ и ще бъде представен от 20:30 часа в Експозиционен център ФЛОРА Бургас. Подобно представление се реализира за първи път в България. Той е едно..

публикувано на 26.07.24 в 14:21

Гого Милтиядов и Плевенска филхармония ни канят на "Среща в Бургас"

На „Среща в Бургас“ ни кани  талантливият диригент и композитор Георги Милтиядов. Така е озаглавен концерт-спектакълът, посветен на 25-та годишнина на младия бургазлия. Публиката ще се потопи в море от музика с оркестъра на Плевенска филхармония, ще се докосне до стихове на бургаски поети и картини на бургаски художници. Изкуствата в спортната..

публикувано на 26.07.24 в 14:06