Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сложна остава обстановката в Сливен

Обстановката в община Сливен след снощната буря и силния вятър остава сложна, но е под контрол. Това заяви днес кметът Стефан Радев, който направи обход в града и населените места, заедно със заместник кмета Камен Костов и началника на отдела по бедствия и аварии Снежана Кънева. Пътищата в общината са проходими при зимни условия. Основните булеварди и улици в града са почистени. Обработват се и пътищата в Балкана. „Най-голям проблем е по пътя за Карандила, по който в момента се работи, за да бъде отворен. Градският транспорт се движи нормално. Призовавам гражданите, ако могат да отложат пътуванията си, особено в планинските райони, да го направят“, каза кметът.

Основен проблем остава електрозахранването и липсата на ток в много от селата. Възстановено е електрозахранването в Злати войвода, Старо село, Жельо войвода, Крушаре и Чокоба. В Балкана почти всички села са без ток. Така е и в селата от Тополчане до Петолъчката, където проблемът е сериозен и се отстранява от екипи на фирмата. В града е възстановено електрозахранването на отделни места, където имаше спиране на тока.

„Голяма част от населените места електрозахранването ще бъде възстановено днес, но ще останат и такива, в които ще се работи и утре. За топлоподаването нямаме сигнали за проблеми. В работи се по отстраняване на паднали дървета в града и общината. В Общината има обаждания за щети, нанесени от контейнери, преместени от силния вятър, които препращаме към фирмата по сметосъбирането“, допълни кметът.

На подадените сигнали се реагира веднага и се изпращат екипи за отстраняване на проблемите. Кметът призова гражданите да се погрижат и почистят тротоарите пред офиси, магазини и домове. Екипите на Общината и пожарната ще продължат да работят основно по разчистване на клони и паднали дървета. 


БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Разполагат кафяви кофи за биоразградими отпадъци и в „Славейков“

Продължава разполагането на кафяви кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци, информира Община Бургас. След комплекс „Зорница“, такива съдове вече са поставени в комплекс „Изгрев“ за обслужване на домакинствата и 54 търговски обекта. До края на тази седмица това ще се случи и в комплекс „Славейков“.   Събраните отпадъци се извозват по график..

публикувано на 29.02.24 в 13:33

11 многофамилни сгради в Бургас са подали документи за саниране

Жителите на 11 многофамилни сгради в Бургас са подали документи по втория етап на националната програма за саниране, информират от Община Бургас. При този проект  се изисква 20% съфинансиране от собствениците. Шест от блоковете кандидатстват за първи път, а останалите са от резервния списък с некласирани от първия етап. Изтича крайният срок за..

публикувано на 29.02.24 в 10:56

Проф. Петко Петков с публична лекция „Договорите от XIX век, които орисаха България“

Публична лекция „Договорите от XIX в., които орисаха България“ ще представи проф. д-р Петко Ст. Петков от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Събитието се организира от Община Бургас и Регионален исторически музей – Бургас по случай 3 март – Националния празник на Република България. В настоящата лекция погледът на историка е..

публикувано на 29.02.24 в 10:00

Временно ограничават движението около зала "Бойчо Брънзов" в Бургас

От днес се затваря напълно част от улица „Св. Пантелеймон Лечител“ и паркингите срещу спортна зала „Бойчо Брънзов“ и пред бл. 45 в ж.к. „Зорница“, съобщават от общината. Причината са дейности по реконструкция на топлофикационните мощности към новоизграждащата се детска болница.  Ремонтните дейности ще продължат до началото на месец август.  От..

публикувано на 29.02.24 в 08:48

Изтича крайният срок за проекти за саниране на многофамилни сгради

Изтича крайният срок за кандидатстване на общините с проекти за саниране на многофамилни жилищни сгради. Това е вторият етап от Националния план, по който 20% от финансирането е със собствени средства. Срокът вече беше удължаван веднъж. До снощи кандидатствалите проекти бяха 145 с обща стойност над 57 млн. лв.  Заместник-министърът Ангелина Бонева..

публикувано на 29.02.24 в 08:32

С благотворителен концерт събират средства за изграждане на паметник на Васил Левски в Бургас

Фондация "Гордите Българи" организира в Културен дом НХК благотворителен концерт за събиране на средства за изграждане на паметник на Васил Левски в Бургас. Той ще се проведе на 4 март, понеделник от 18 часа.  В концерта ще се включат музикални и танцови състави, училища и детски градини. Ще участват  гайдарски състав при ОУ "Добри Чинтулов" с..

публикувано на 28.02.24 в 16:20

Свещеници от Бургаската духовна околия: Не сме разколници

Да се ​​утвърди изборът на Епархийския съвет за нов сливенски митрополит, настояват свещеници от Бургаската духовна околия. Те не се съгласни с касирането и с промяната на наредбата, според която миряни няма да могат да участват в избора на владика. Не сме разколници, подчертаха днес те на специална пресконференция. Духовниците ще..

обновено на 28.02.24 в 14:19