Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МОСВ: След обилните валежи оттокът на реките се очаква да намалява

На територията на Басейнова дирекция „Черноморски район“ единствено язовир „Ново Паничарево“ прелива с 0,756 м3/сек.

Снимка: Зелена Странджа


Не са постъпили данни за критични нива и възникнали аварийни ситуации по язовирните стени и съоръженията към тях, нито  за критични участъци по диги и укрепителни съоръжения, както и за засегнати населени места от вредното въздействие на водите. Това става ясно от обобщената информация от оперативните звена в четирите басейнови дирекции към МОСВ, които със заповед на министъра на околната среда и водите от 24 ноември са приведени в 24-часов режим на работа до преминаване на опасните метеорологични явления.

Очаква се оттокът да намалява, а в момента реките са пълноводни и избистрени, уточняват от МОСВ. На територията на Басейнова дирекция „Черноморски район“ единствено язовир „Ново Паничарево“ прелива с 0,756 м3/сек. В териториалния обхват на Басейнова дирекция „Дунавски район“ има паднали дървета, затворени пътища и места без електричество. На територията на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ има седем населени места без водоподаване.

Директорите на четирите басейнови дирекции на територията на страната са привели в състояние на повишено внимание всекидневното проследяване на водите и водните обекти в контролираните от тях територии.

Работата на дежурните екипи продължава. При информация за потенциална опасност от интензивни валежи или критично състояние на водните обекти МОСВ ще уведомява своевременно.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Затварят за три дни ул. "Велека" в Созопол заради ВиК ремонт

Спешен ВиК ремонт започва от днес на  ул. „Велека“ в Созопол, съобващат от общината. Улицата ще бъде затворена в следващите три дни. Движението ще бъде пренасочено през  улица „Одеса“ към улица „Ропотамо“. За собствениците на търговски обекти на ул. „Одеса“ до ул. „Вия понтика“ и  дистрибутори, ще бъде отворена ул. „Ропотамо“ до ул. „Одеса“.

обновено на 26.07.24 в 17:16

Пуснаха движението по ремонтирания път между двата портала на „Лукойл“

Отвориха за движение ремонтирания път между двата портала на нефтозавода.   Община Бургас осъществи проект за пълно обновление на останалата неремонтирана част от отсечката. Отново се въвеждат ограниченията за преминаване на тежкотоварни автомобили през бул. „Проф. Яким Якимов“ от 11 до 19 часа.  Трасето между двата портала на „Лукойл“ бе в..

публикувано на 26.07.24 в 16:11

Пострадалите от пожарите в боляровските села фермери от днес подават заявления за помощ

13 са семействата в боляровските села, които са останали без къщи след пожарите.Това са били техни основни жилища. Изготвени са индикативните оценки за стойността им. Търсят се 2 милиона лева. Те трябва да бъдат доразрушени и изградени наново. Над 40 са другите сгради, които са вили или втори къщи за собствениците им. Това отчете  днес на..

публикувано на 26.07.24 в 15:14

Прехвърлят държавен имот на община Созопол за изграждане на воден резервоар

Областният управител проф. Мария Нейкова ще прехвърли  на Община Созопол   правото на собственост върху държавен имот за реализиране на инвестиционен ВиК проект, информират от областната администрация. Върху близо 10 000 кв.м. ще се изгради водна камера-резервоар за чиста вода, за да се регулира денонощната неравномерност на консумацията на вода в..

публикувано на 26.07.24 в 14:48

Дадоха старт на реконструкцията на водопроводната мрежа в село Мамарчево

В боляроското село Мамарчево започна изграждането на нов водопровод, съобщават от общината. Строителната площадка за мащабната реконструкция бе открита вчера. Тя ще обхване 20 километра от старата ВиК мрежа в селището.  Заделени са средства за ремонт на  читалището в село Воден, предстои и изграждане на нови домове, близки до домашна среда за..

публикувано на 26.07.24 в 13:14
Централният бургаски пазар

Строежът на един от трите многоетажни паркинга във "Възраждане" е под въпрос

Под въпрос е строежът на единия от трите планирани от община Бургас многоетажни паркинга в жилищен комплекс „Възраждане“. Причината е възражение на повече от 50 собственици и наематели на жилищни имоти и търговски обекти в района, който се намира близо до пазара „Краснодар“.  Писмото им до кмета Димитър Николов и Общинския съвет е от 25 юли и..

публикувано на 26.07.24 в 11:02

Общинските съветници в Болярово ще дарят възнагражденията си на пострадалите от пожара

Съветниците от община Болярово ще дарят своите месечни възнаграждения на пострадалите от пожара в селата Воден и Крайново, съобщават от Общината.  Пред съветниците Христо Христов - кмет на общината съобщи ,че също дарява своята месечна заплата. Съветниците ще гласуват и допълнително финансово подпомагане.  Пет допълнителни точки ще разгледат съветниците..

публикувано на 26.07.24 в 10:39