Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброто е между нас:

Доброволци ще зарадват с коледни пакети възрастни самотни хора в Странджа

Кампанията се провежда за четвърта година

Доброволци от Бургас за четвърта поредна година организират Коледна кампания “Време с усмивка за възрастни самотни хора”. Идеята е да се съберат хранителни продукти, които ще бъдат раздадени на нуждаещи се в селата в Странджа. В зависимост от събраното количество се предвижда и предоставянето на хранителни пакети и на възрастни хора и в Бургас, съобщи инициаторът Михаела Бошева: 

„Ще бъдат посетени 75 адреса в малкотърновските села, където хората вече ни познават и ни очакват с нетърпение. За самотно живеещи възрастни хора в Бургас сме се обърнали за информация към Общината и социалните. Каузата ни е не само да ги зарадваме с храни, но и да ги посетим и да им обърнем внимание. Ще си поговорим с тях, ще им помогнем с каквото можем, ще се посмеем, попеем заедно, за да ги накараме да се усмихнат!“

Събират се базови хранителни продукти с дълъг срок на годност като: боб, леща, ориз; консерви (пастет, лютеница, риба и др.), олио и оцет; макаронени изделия; захар и сол; перилни препарати, веро, сапун; коледни картички.

Място за събиране на продуктите е офис на ул. „Славянска“ 75 в Бургас. 

Може да се включите в кампанията до 12 декември, след това получените продукти ще бъдат разпределени в празнични пакети. Раздаването им ще се проведе на 16 декември събота, като в него може да се включи всеки, който желае. Повече може да научите на фейсбук страницата на кампанията „Време с усмивка за възрастни самотни хора“. 

повече може да чуете в звуковия файл:

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В комплекс "Славейков" затварят за движение участък от улица

Община Бургас съобщи, че във връзка с реконструкция и изграждане на ВиК мрежата на комплекс „Славейков“, в сряда от 10:00 часа, ще бъде затворена за движение на превозни средства улицата между бл. 25 и бл. 29 - бл. 30, в участъка от тупика до кръстовището с улицата пред бл. 29. На място ще бъде въведена временна организация на движението на превозни..

публикувано на 20.02.24 в 17:59

Правят биогаз метан и компост от хранителните отпадъци в кафявите кофи

Системата за разделно събиране на биогразградими отпадъци ще обхване поетапно Бургас. До сините, жълти и зелени контейнери в града се появиха и кафяви кофи, засега пилотно в комплекс „Зорница“.  35 обекта- пазари и тържища, административни сгради, големите вериги магазини са обхванати към момента в системата. Поставени са и 250 кафяви..

обновено на 20.02.24 в 15:58

Бургас и Грузия ще си сътрудничат за развитие в туризма и икономиката

Негово Превъзходителство г-н Отар Бердзенишвили, посланик на Грузия у нас, бе посрещнат от кмета Димитър Николов за първата му визита в Бургас като дипломат, съобщават от общината. Основна тема на разговор беше икономическият потенциал на България (в частност на Бургас и региона) и Грузия. Те са спирки по пътя на маршрути между Изтока и..

публикувано на 20.02.24 в 15:18

Пламен Янев се срещна с посланика на Грузия

Областният управител на Бургас Пламен Янев прие днес посланика на Грузия Н. Пр. Отар Бердзенишвили и съветника му Натия Вашаломидзе. Двамата обсъдиха добрите взаимоотношения между страните. Темите на разговора им включваха Странджа планина като център за здравен туризъм, възможността за задълбочаване на двустранните отношения на..

публикувано на 20.02.24 в 15:13

"Булевард Демокрация" на 20 февруари:

Първият кастинг на Конкурса за млади изпълнители "Бургас и морето" ще се проведе в събота. Талантливи български изпълнители ще трябва да покажат най-доброто, а професионално жури ще изслуша и оцени всеки едни от тях.  Кастингът ще бъде от 10:00ч. в Културния дом на НХК при вход свободен за посетители.  Темите в предаването днес: -..

публикувано на 20.02.24 в 14:57
Проектът за нова сграда на противопожарната служба в Камено

В Камено строят нова сграда на пожарната, купуват още един специализиран автомобил

В Камено ще бъде изградена нова сграда на противопожарната служба. Предстои и закупуване на нов, трети специализиран автомобил за борба с огнените стихии . Новите придобивки ще се реализират с финансиране на съвместен международен проект на общината , Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Бургас...

обновено на 20.02.24 в 14:37

ЮИДП-Сливен изпълнява проект за възстановяване на гори и речни галерии

Сдружение „Българско дружество за защита на птиците” /БДЗП/ изпълнява проект в сътрудничество с Фондация  „По-диви Родопи” /ФПДР/ и „БърдЛайф Европа и Централна Азия” /БЛИЦА/. Това съобщават от Югоизточното държавно предприятие. С участието си в проекта ЮИДП ДП Сливен има поставена цел за възстановяване на ксеротермни гори и речни галерии в районите..

публикувано на 20.02.24 в 14:19