Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природният газ поскъпва

Снимка: БГНЕС

Природният газ поскъпва от днес, като се очаква повишението да е с около 7.5 процента и синьото гориво да се продава за около 87 лева за мегаватчас без такси и налози. 

Поскъпването няма да доведе до промяна в цената на парното и топлата вода, уверява председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов:

"Ние сме определили цената на топлинната енергия за едногодишния период от 1 юли 2023 година до 30 юни 2024 година. Ние сме заложили прогнозни цени на природния газ за този едногодишен период и цената няма да я променяме до 30 юни 2024 година".

Окончателно решение за цените КЕВР ще вземе този следобед. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Зарица Динкова

Програмата за реклама на Черноморските общини ще бъде разширена и продължена

Програмата за подпомагане на общините, която през миналата година пилотно се реализира само в черноморските общини, вече ще обхване всички общини в страната. С тази програма увеличихме почти двойно средствата за реклама. Т ова съобщи във Варна министърът на туризма Зарица Динкова, която участва  във форум, посветен на предстоящия сезон с..

публикувано на 29.02.24 в 17:39

Нови директори на дирекция „Местни данъци“ и ЦАУ "Долно Езерово" в Бургас

Нови директори стъпват в длъжност в бургаската дирекция „Местни приходи от данъци, такси и реклама“ и Центъра за административно управление "Долно Езерово".  Румяна Иванова, която досега е била началник отдел „Контрол и принудително събиране“ поема местните данъци и такси в Община Бургас. Тя наследява длъжността от Румен Шарпов, който се пенсионира..

публикувано на 29.02.24 в 14:29

Съветници в Созопол поискаха по-ранна забрана за строителството в града

Въвеждане на по-ранна забрана за строителни дейности през летния сезон ще предложат общински съветници в Созопол. На сесия днес бе поискано вместо на 15 май, строителството да бъде преустановено на 1 май. Докато това се разреши от законодателя, остава забраната от 15-о число на месеца до 1 октомври.  Предложението за изтегляне..

публикувано на 29.02.24 в 13:09

"Фрапорт": Спекулации са, че Летище Бургас ще бъде лимитирано само за карго трафик

Публичните спекулации за лимитирането на Летище Бургас само до карго трафик са абсолютно неоснователни и вредни за развитието на туризма. Това пише в официална позиция „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, концесионер на аеропорта. Те настояват, че никога  не е имало опит за прехвърляне на трафика от Бургас към Варна. Нещо повече - през 2023 г...

публикувано на 29.02.24 в 12:43

Кметове и хотелиери: Държавата да се намеси да спаси туризма на юг

"Искаме да накараме концесионера на летище Бургас да работи. Ако не работи държавата чрез концесионния договор да го преразгледа, да вкара нови клаузи, за да може този концесионер да разработи летище Бургас, а не да го срине от 3,6 млн пътника на 1,8 млн за три години", каза градоначалникът на Поморие Иван Алексиев по повод позицията на кметовете..

публикувано на 28.02.24 в 17:58

Превозвачите получават до 50 млн. лв. държавна помощ за стабилизиране на транспортния отрасъл

Превозвачите ще получат до 50 млн. лв. държавна помощ с цел стабилизиране на транспортния отрасъл. Средствата ще бъдат отпуснати по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Транспортният бранш търпи значителни щети от 2020 г. насам заради пандемията от коронавирус, войната в Украйна, промените в..

публикувано на 28.02.24 в 07:15

Търговете за плажове под наем вече ще са с явно наддаване

Тръжните процедури по отдаване под наем на плажовете, които са изключителна държавна собственост вече ще се провеждат чрез явно наддаване. Това обявиха днес от Министерството на туризма.  Процедурите ще се извършват пред всички присъстващи на търговете, заяви министърът на туризма Зарица Динкова.  Отпада условието предлаганата цена да се..

публикувано на 27.02.24 в 16:00