Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Болярово настоява за ремонт на пътя между селата Мамарчево и Странджа

За извършването макар и на частичен ремонт на пътя между крайграничните села Мамарчево и Странджа настояват от общината в Болярово. Пътищата са от третокласната пътна мрежа и освен от местните жители се използват всекидневно и от структурите на граничната полиция.  

Пътят между разклона за село Мамарчево и крайграничните села Малко Шарково, Воден и Странджа е в трагично състояние, заяви кметът на община Болярово Христо Христов:

„Този път е изключително важен. Тъй като освен от хората в селата се използва и от структурите на граничната полиция. В момента мигрантският натиск е много голям. Най-малкото, което може да се направи на този етап, е поне големите и фрапиращи дупки да бъдат запълнени.“

В критично състояние е републиканският път от разклона за Ружица към селата Вълчи извор и Горска поляна.

"Има едни много фрапиращи отсечки на мостовите съоръжения, които години наред са пренебрегвани от пътноподдържащите фирми и именно там се получават проблемите".

Очаква се до края на годината в двата участъка дупките да бъдат запълнени, а през следващата година да бъде направен и по-сериозен ремонт.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В комплекс "Славейков" затварят за движение участък от улица

Община Бургас съобщи, че във връзка с реконструкция и изграждане на ВиК мрежата на комплекс „Славейков“, в сряда от 10:00 часа, ще бъде затворена за движение на превозни средства улицата между бл. 25 и бл. 29 - бл. 30, в участъка от тупика до кръстовището с улицата пред бл. 29. На място ще бъде въведена временна организация на движението на превозни..

публикувано на 20.02.24 в 17:59

Правят биогаз метан и компост от хранителните отпадъци в кафявите кофи

Системата за разделно събиране на биогразградими отпадъци ще обхване поетапно Бургас. До сините, жълти и зелени контейнери в града се появиха и кафяви кофи, засега пилотно в комплекс „Зорница“.  35 обекта- пазари и тържища, административни сгради, големите вериги магазини са обхванати към момента в системата. Поставени са и 250 кафяви..

обновено на 20.02.24 в 15:58

Бургас и Грузия ще си сътрудничат за развитие в туризма и икономиката

Негово Превъзходителство г-н Отар Бердзенишвили, посланик на Грузия у нас, бе посрещнат от кмета Димитър Николов за първата му визита в Бургас като дипломат, съобщават от общината. Основна тема на разговор беше икономическият потенциал на България (в частност на Бургас и региона) и Грузия. Те са спирки по пътя на маршрути между Изтока и..

публикувано на 20.02.24 в 15:18

Пламен Янев се срещна с посланика на Грузия

Областният управител на Бургас Пламен Янев прие днес посланика на Грузия Н. Пр. Отар Бердзенишвили и съветника му Натия Вашаломидзе. Двамата обсъдиха добрите взаимоотношения между страните. Темите на разговора им включваха Странджа планина като център за здравен туризъм, възможността за задълбочаване на двустранните отношения на..

публикувано на 20.02.24 в 15:13

"Булевард Демокрация" на 20 февруари:

Първият кастинг на Конкурса за млади изпълнители "Бургас и морето" ще се проведе в събота. Талантливи български изпълнители ще трябва да покажат най-доброто, а професионално жури ще изслуша и оцени всеки едни от тях.  Кастингът ще бъде от 10:00ч. в Културния дом на НХК при вход свободен за посетители.  Темите в предаването днес: -..

публикувано на 20.02.24 в 14:57
Проектът за нова сграда на противопожарната служба в Камено

В Камено строят нова сграда на пожарната, купуват още един специализиран автомобил

В Камено ще бъде изградена нова сграда на противопожарната служба. Предстои и закупуване на нов, трети специализиран автомобил за борба с огнените стихии . Новите придобивки ще се реализират с финансиране на съвместен международен проект на общината , Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Бургас...

обновено на 20.02.24 в 14:37

ЮИДП-Сливен изпълнява проект за възстановяване на гори и речни галерии

Сдружение „Българско дружество за защита на птиците” /БДЗП/ изпълнява проект в сътрудничество с Фондация  „По-диви Родопи” /ФПДР/ и „БърдЛайф Европа и Централна Азия” /БЛИЦА/. Това съобщават от Югоизточното държавно предприятие. С участието си в проекта ЮИДП ДП Сливен има поставена цел за възстановяване на ксеротермни гори и речни галерии в районите..

публикувано на 20.02.24 в 14:19