Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Форум и концерт под надслов "Не на зависимостите" в Бургас

| обновено на 08.12.23 в 08:16
Снимката е илюстративна
Снимка: архив

Форум, свързан с превенциите - наркотици, алкохол и електронна среда ще се проведе в Бургас по проект под надслов "Не на зависимостите" към Министерството на младежта и спорта. Събитието е на 8 декември от 13.00 до 19.00ч. и на 9 декември от 9.30 до 15.30ч., в зала 1 на Експозиционния център „Флора“. 

Форумът ще бъде осъществен от специалисти - психолог, лекар и юрист, които под формата на дебати и ролеви игри, ще проведат приятелска среща с младежите. Статистическите проучвания показват, че повечето зависимости започват в тийнейджърска възраст, затова форумът е насочен към ученици. Затова целта на събитието е да се даде поле за открит и директен диалог с подрастващите, за трудностите, които срещат и процеса на тяхното преодоляване. Ще им бъде предоставена обективна и достъпна информация, мотивация и умения за водене на пълноценен и здравословен живот. 

Покана да се включат е изпратена до ПГХТ "Акад. Н. Д. Зелинский", Професионална гимназия по транспорт ПГМКР "Свети Никола", ПГСИ „Пеньо Пенев“, Професионална техническа гимназия.

Събитието ще приключи с хепънинг -концерт, който ще бъде на 9 декември от 16.00ч. на сцената на Клуб “Модерен театър“ на  улица „Милин камък“ №1 в Бургас. В събитието ще вземат участие вокални и танцови школи от град Бургас, търсещи изява пред подходяща аудитория. 

Проект НПИМД-КО2-042/2023/25.03.2023 г. „НЕ на зависимостите!“ се осъществява с финансовата подкрепа на Национална програма за изпълнение на младежките дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2023 г. Договор №25-00-61 от 18.07.2023 г. към Министерството на младежта и спорт.

По публикацията работи: Ивайло Пеев

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Алпинистът Слави Несторов даде старт на подкаст за кариерното ориентиране в ГЧЕ "Васил Левски"

Слави Несторов, 13-тият българин, покорил Еверест, бе гост в нова инициатива на Гимназията за чужди езици "Васил Левски" в Бургас. Училището започва подкаст за кариерното ориентиране, съвместно с фондация "Оставам тук". На събитието присъства и началникът на РУО-Бургас Петя Петорва. Първият от поредица подкасти бе заснет днес в Модерен..

публикувано на 21.02.24 в 15:01

Бургаски студенти ще тестват мобилно приложение в проект с King's College Лондон

Студенти от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ ще тестват мобилно приложение, разработено в рамките на проекта GoGreenRoutes по програма „Хоризонт“, информират от ВУЗ-а. Мобилното приложение е насочено към развиване на ключови психологически умения и подобряване на връзката на участниците с околната среда. От университета ще се включат студенти..

публикувано на 19.02.24 в 10:52

Два водещи университета планират обща специалност

Обща магистърска програма с работно заглавие „Технологии на витража“ бе обсъдена между университет „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас и Националната художествена академия. На срещата проф. Севдалина Турманова, зам.-ректор по учебната дейност и проф. Светозар Бенчев, директор на филиала на НХА в Бургас, дискутираха възможностите това да се случи в..

публикувано на 17.02.24 в 14:04

Бургас с трима призьори на състезание по творческо писане на английски език

Над 3900 ученици от 185 училища в цялата страна участваха в Четиринадесетото национално състезание по творческо писане на английски език.   Бургас има трима призьори. Това са:  Валерия Коджаиванова от ОУ „Петко Р. Славейков“, която завоюва второ място,  Еми Георгиева от АЕГ „Гео Милев“, която е на първо място, и  Мария Тодорова от ПГРЕ „Георги..

публикувано на 15.02.24 в 12:18

Увеличават паралелките с дуално обучение

Увеличават паралелките с дуално обучение в Бургаска област. Разкриват се и нови 8 професии/специалности след VII клас , съобщава от Областната администрация след като съставът на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие прие предложенията на РУО-Бургас за държавния план-прием. В област Бургас за учебната 2024/2025 г. прием в VIII..

публикувано на 14.02.24 в 16:59

Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ със собствен студентски вестник

Нов студентски вестник ще издава Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас.  Инициативата е на студенти от всички курсове на специалност „Българска филология“, подкрепена от Студентския съвет и от неговото административно ръководство. Изданието ще е с названието „Fatum“, а слоганът, който ще стои под всеки брой е „Съдбата обича смелите“...

публикувано на 14.02.24 в 13:32

Бургаски ученици от Строителния се грижат за цветя в Севиля

Ученици от Строителната гимназия в Бургас се грижат за екзотични цветя в общински разсадник в Севиля, Испания. ПГСАГ „Кольо Фичето“ – Бургас изпълнява проект  „Европейски опит за нашата професионална и житейска реализация“ по програма Еразъм+.  Проектът предоставя възможност за практическо обучение на 25 ученици от специалностите „Строителство и..

публикувано на 13.02.24 в 15:56