Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Забранените фокуси на Ненчо“ гостува днес в Бургас

| обновено на 09.12.23 в 11:54
Актьорът Ненчо Илчев
Снимка: Личен архив


Коледен магичен спектакъл, озаглавен „Забранените фокуси на Ненчо“ гостува днес в Бургас. Представлението е на Театър Българска армия, с режисьор Емил Марков. Публиката ще види фокуси на световно ниво, сред, които и левитация. 

Как точно се правят фокусите и защо са „забранени“, ще се опита да разкрие пред публиката новата асистентка на Ненчо – познатата от телевизионния екран „Кака Лара“. Това е една история за детството, разказа пред БНР – Бургас, актьорът и илюзионист Ненчо Илчев.

"Представлението си има история, която е много красиво написана от Емил Марков, който е режисьор и сценарист на това представление. Това е хубавото, че има за всекиго по нещо. Аз винаги съм се стремял, че това изкуство не би трябвало да бъде просто фокуси, а то трябва да бъде съчетано с много театър в него. Това е една история на моя живот, през какво съм минал, кои са били учителите, които са ме вдъхновявали и накрая има една много сантиментална коледна история, с която завършва представлението. С това докосва и много от възрастните хора, защото всеки един човек когато се върне в детството си и има някакъв мил спомен, то винаги човек се трогва", каза Ненчо Илчев. 

Представлението ще се играе на сцената на Културен дом НХК  от 19 часа. Тогава тези фокуси не само ще оживеят в пълния си блясък, но Ненчо ще включи и публиката в тях.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Играят "Нова приказка за мартеничките" в Кукления театър в Бургас

Спектакълът  "Нова приказка за мартеничките" играят днес в Бургаския куклен театър. Той е подходящ за  деца на възраст  2+ .   Бърза Пенда прежда да изпреде – бяла и червена.  Бърза, защото Баба Марта трябва от преждата мартенички да изплете, а време много няма.  Но пакостника Пижо е решил да скрие преждата от Пенда, защото много обича да я..

публикувано на 03.03.24 в 09:40

„Принцесите и Змеят“ с премиера в кукления театър в Ямбол

Премиерното представление на „Принцесите и Змеят“ по Милада Машатова ще се играе днес в ямболския куклен театър „Георги Митев”. Началният час е 11. Пиесата по приказките на чешката авторка е поставяна многократно, включително и на сцената на ямболския куклен театър, но сега се завръща под режисурата на Съби Събев. „Едно заглавие, което се играе, може..

публикувано на 02.03.24 в 07:45

Танцова школа “Естрела” ще представи Бургас на Dance World Finals 2024

 Преди броени дни танцова школа “Естрела” се завърна от Букурещ с призови места и спечелена квота за участие в Dance World Finals 2024. “Достойно се представихме и с талант се наложихме над многобройните отбори на Румъния, въпреки че бяхме в намален състав.“, сподели Олга Мохова, ръководител и хореограф на школата. Резултатите, който са постигнали..

публикувано на 01.03.24 в 15:12

С филм за бургаския театър започва 22-ият "София Филм Фест на брега"

Два филма  ще бъдат показани след церемонията по откриване на филмовия фест в Бургас. С пълнометражния филм “Паднали листа” на Аки Каурисмаки ще бъде даден стартът на филмфеста на 21 март в Културен дом НХК в Бургас, а след него зрителите ще гледат документалния филм за бургаския драматичен театър “Адриана Будевска” “Отвъд завесата” на режисьора Слави..

публикувано на 01.03.24 в 09:48

Бургаският куклен театър с вечерни спектакли всяка сряда

Бургаският куклен театър ще предложи нови инициативи за зрителите си от този месец. Започват всяка сряда вечерни представления, а по повод Световния ден на кукления театър – 21 март ще бъде отправено предизвикателство към децата да нарисуват любимия си куклен герой или да се облекат като него и да изпратят своя снимка...

публикувано на 01.03.24 в 09:30

За Баба Марта и мартениците

Баба Марта и закичването с мартеници е един от най - хубавите празници свързани с пролетта. Мартеницата e амулет от усукани конци, червен и бял, най - често вълнени. Тя традиционно се слага на 1 март за здраве.  Цветовете имат строго определен смисъл: червено - кръв, живот; бяло - чистота, щастие. Белият цвят на мартеницата първоначално е..

публикувано на 01.03.24 в 07:10

Община Бургас и БНР-Бургас обявиха събитията, посветени на поета Христо Фотев

Събитията в Бургас, посветени на отбелязването на 90-години от рождението на Христо Фотев, бяха представени днес в Дома на писателя. В честването се включва и БНР-Бургас с кампанията под надслов „Не е измислица морето и щастието съществува!“. В деветото издание на Националния литературен конкурс на името на Христо Фотев, който се..

обновено на 29.02.24 в 20:15