Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисия ще работи по нов проект на Наредбата за преместваемите обекти в Бургас

Общинския съвет в Бургас реши да бъде създадена временна комисия за изработване на проект за изменение на Наредбата за преместваемите обекти в Бургас. Докладната записка беше внесена от председателя на местния парламент Михаил Хаджиянев.

Причината е, че по настоящата Наредба се водят две дела. „Това не ни дава възможност за решаване на проблемите, свързани с преместваемите обекти и на практика няма как да бъдем от полза за задоволяването на обществените интереси и интересите на гражданите на Община Бургас“, посочва като мотив в докладната Хаджиянев.

През ноември тази година, гласуваните промени от предния Общински съвет в Наредбата паднаха за пореден път в съда. Делото беше образувано по жалба на „Асоциацията за защита на дребния и средния бизнес“ и „Сдружение за защита на малкия и средния бизнес“. В решението си Бургаският административен съд посочи, че гласуваните тогава промени са незаконосъобразни. То е обжалвано от Общинския съвет пред ВАС.

На днешното заседание на местния парламент, беше гласувано да се сформира временна комисия от 9 общински съветници, предимно юристи и 2-ма представители на администрацията. Те трябва да изготвят нов проект за 60 дни.

Председател на тази комисия е юристът Иво Баев, който участваше при изготвянето и на предната промяна в Наредбата. Зам.-председател е Елена Кокаларова, а членове са Георги Дракалиев, Васил Загорчев, Мадлен Мутафян, Георги Кузаманов, Бенчо Бенчев, Георги Манев и Владимир Павлов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Георги Гвоздейков: 100 млн. лева са инвестирани в бургаския регион за транспортна свързаност

Представители на Европейската комисия , заедно с Министъра на транспорта и съобщенията и кмета на Бургас Димитър Николов обсъдиха реализираните проекти, финансирани с европейски средства по Оперативна програма "Транспорт" 2014-2020.  Те направиха обиколка из града и засадиха дръвче на площад "Тройката". На събитието присъстваха служебният..

обновено на 14.05.24 в 22:09

Дефицит на специалисти със средно образование в бургаско

Голям е дефицитът на кадри със средно образование. Пазарът изпитва огромна нужда от такива специалисти в момента. Това съобщи заместник-кметът по финанси, бюджет и икономика в Община Бургас Станимир Апостолов:  "Заетите в туристически бранш са основно среднисти-рецепционисти, готвачи, аниматори. Средни кадри са необходими в мебелната..

обновено на 14.05.24 в 14:58

Решено: Увеличават пенсиите с 11% от юли

Пенсиите ще бъдат увеличени с 11% от първи юли. Това реши преди минути Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ). Това съобщи служебният социален министър Ивайло Иванов.  Увеличението на пенсиите от 1 юли ще бъде с 11%, потвърди и служебният социален министър Ивайло Иванов след заседанието. Именно той направи предложението за ръст на..

публикувано на 14.05.24 в 11:37

„Пристанище Бургас“ ЕАД с нов директор

„Пристанище Бургас“ ЕАД има нов директор, съобщава Maritime.bg. Това е Янко Мелконян. Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков е освободил  дългогодишния началник на порта Диян Димов миналата седмица. Той беше начело на бургаското пристанище от 2010 година до юли 2013 и от октомври 2014 до настоящия момент, припомня..

публикувано на 13.05.24 в 18:28
архив

22 плажа и едно яхтено пристанище получават отличието „Син флаг“

Рекордните за страната ни 22 плажа и едно яхтено пристанище получават отличието „Син флаг“ за сезон 2024. Те са определени след селекция от международното жури на програмата.  Сред най-добрите световни туристически обекти в 51 страни се нареждат и българските плажове. През 2024 година има само един нов отличен плаж спрямо 2023 – Свети Влас..

публикувано на 13.05.24 в 15:56

До началото на лятото ще приключат ремонтите по инфраструктурата в Китен

В кметство Китен започна приемането на заявления за платено паркиране през новия летен сезон. Кметът Николай Марков инспектира отново  дейностите по изграждане, ремонт и рехабилитация на инфраструктурата в града. Сроковете за завършване ще бъдат спазени и до началото на летния туристически сезон ще са приключили.  „180 лева с ДДС е цената за..

публикувано на 13.05.24 в 08:30

Експерт: Очакваме по-добър туристически летен сезон

Очаква се летният сезон да бъде по-добър от този през миналата година, но ръстът на туристите няма да е много висок.  Това прогнозира за БНР  Иван Грошев – председател на асоциацията на агенциите за входящ туризъм преди официалното откриване на сезона през следващата седмица. Очаква се най-големия брой туристи да бъде от Румъния, каза Иван Грошев. "От..

публикувано на 13.05.24 в 07:25