Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още две бургаски училища ще имат нови спортни площадки

Учениците на още две бургаски училища – АЕГ „Гео Милев“ и СУ „Константин Петканов“, ще се радват на нови спортни площадки в дворовете си, съобщиха от Община Бургас. Това ще бъде възможно, след като и двата проекта са одобрени по Програмата за изграждане на нови и ремонт на съществуващи училищни площадки към Министерството на образованието и науката.

В момента асфалтовата настилка в дворовете на тези бургаски училища не отговаря на съвременните изисквания за провеждане на часове по физкултура и спортни занимания. Дейностите включват отстраняване на износения асфалт, полагане на основи и на специализирана спортна настилка, разчертаване, доставка и монтаж на оборудване за спортните площадки.

На мястото на остарялата спортна инфраструктура в дворното пространство на АЕГ „Гео Милев“ ще бъде изградена нова комбинирана спортна площадка, която ще включва две игрища за волейбол с общ размер 26 м. на 32 м., писта за бягане на дълги разстояния и спринт с 3 коридора с дължина 60 м. и широчина 5 м., ударопоглъщаща настилка и маркировка. Общият размер на предвидената за изграждане спортна площадка ще бъде 1310 кв. м.

В двора на СУ „Константин Петканов“ е предвидена за изграждане спортна площадка с размер 800 кв. м., а дейностите включват ремонт на комбинирано игрище за футбол и хандбал. Там ще бъде положена нова настилка, тип „изкуствена трева“, а площадката ще бъде оборудвана с комплект футболни врати, мрежа и ъглови флагчета, които ще предоставят възможност за реализиране и на двата спорта.

Изграждането на новите площадки в двете бургаски училища ще осигури качествени и съвременни терени, които ще бъдат използвани от над 1500 ученици за провеждане на занимания на открито в часовете по спорт и в свободното си време.


По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаските седмокласници изкараха оценка "Добър" и по български, и по математика

Регионалното управление на образованието обяви обобщените си данни за резултатите от изпитите след 7. клас в Бургас и в останалите общини от областта.  И по двата предмета средният брой точки в областния град надвишават средните за страната. "Малко по-добре сме от националното ниво, което значи, че има още доста какво да свършим" - коментира пред..

публикувано на 03.07.24 в 11:50

Децата от Лятната академия организират базар с кауза до Часовника

Лятната академия за деца и ученици към Националната художествена академия - филиал Бургас организира благотворителен базар под надслов "Деца помагат на деца". Събитието цели да се съберат средства за закупуването на материали за рисуване за деца в нужда. Благотворителният базар се организира за втора година. От една седмица..

публикувано на 02.07.24 в 14:30

Несебър бе домакин на финала на турнира „Математика без граници“

За единадесета година Несебър бе домакин на финала на престижния международен турнир „Математика без граници“, който се провежда под патронажа на кмета на общината Николай Димитров. Награждаването на победителите се състоя на амфитеатъра в старинния град. „Купа на кмета“ бе връчена на шампионите Теодор Атанасов - 1 клас, София, и Владимир Джурица, 9..

публикувано на 02.07.24 в 11:46

Ученици от гимназията по транспорт изработиха соларна зарядна станция

Ученици от ПГ по транспорт в Бургас изработиха соларна зарядна станция за електромобили и собствени нужди. Те са от специалност "Електрически превозни средства".  Приспособлението не само зарежда електрически автомобили, но и охлажда училищните стаи през лятото и ги затопля през зимата. Конструкцията с мощност ~ 10 kW,  ще произвежда енергия за..

публикувано на 02.07.24 в 11:31
Българският национален отбор по математика на олимпиадата в Анталия.

Ученик от Бургас с бронзов медал на Балканската олимпиада по математика

Седмокласникът от Профилираната природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“ в Бургас Стоян Балтов спечели бронзов медал на Балканската олимпиада по математика за участници на възраст до 15 години и 6 месеца, съобщи Министерството на образованието и науката (МОН). Представянето на целия ни национален отбор на провелото се в Анталия,..

публикувано на 01.07.24 в 14:57

МОН публикува резултатите от изпитите след 7. клас

Министерството на образованието и науката публикува резултатите от изпитите след 7. клас, съобщи пресцентърът му. Всеки може да провери резултатите на дете в системата https://infopriem.mon.bg , след като напише входящия му номер и идентификационния код. На националното външно оценяване по български език и литература се явиха 57 415..

публикувано на 01.07.24 в 14:47

Ученици от Френската гимназия с престижни награди

Престижни награди на различни конкурси по френски език, завоюваха ученици на  ПГРЕ „Г.С.Раковски“.  Биляна Стефанова от 12. клас спечили конкурса „Златното перо“ (La Plume d’Or) и завоюва престижното първо място. Конкурсът се организира всяка година от асоциация „Защита на френския език” и Алианс франсез-Бургас в качеството на местен партньор и..

публикувано на 01.07.24 в 11:08