Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес, 24 януари:

Мими Иванова и Развигор Попов гостуват с концерта си "Ние и песента" в Бургас

Ще прозвучат техни хитове с нов аранжимент



Една легендарна музикална двойка ще гостува днес в Бургас. Обичаните от няколко поколения български творци Мими Иванова и Развигор Попов ще представят най-новия си продукт - албума "Ние и песента", който се появи в първите дни на новата година.

Името на албума е всъщност песен от нашия репертоар, която изразява нас двамата. В албума има наши хитове, но и нови песни, каза Мими Иванова:

"Старите ни песни са с нови аранжименти. Възползвах се от конкурса в моя роден град, който е посветен на нашето творчество и носи името "15 лалета", участниците в него изпълняват мои песни и има един раздел, в които композитори и аранжори могат да направят нови аранжименти на наши песни. Оказа се, че има мои шлагери, които звучат много хубаво, актуално, по този нов начин, но си остават в моята стилистика! Сред тях са "Надежда" по текст на Ваньо Вълчев, "Недей съжалява!" по музика на Красимир Гьолмезов,  "Здравей вместо сбогом" по музика на Тончо Русев. и др. Публиката на конзерта ни ще чуе шлагери, в нов вариант!"        

На концерта на Мими Иванова и Развигор Попов, които предстои в Бургас ще участват и техни приятели. 

"Самостоятелният концерт е огромна отговорност и отдавна не правим участията ни в този вариант. Много съм щастлива, че с  нас на сцената ще бъдат Тони Димитрова, Мустафа Чаушев с дъщеря си Ажда, група Изгревчета, Георги Милдиядов. Мисля, че ще бъде интересно за публиката.Това ще е и за мен едно приятно изпитание, да изкарам цял концерт, както някога и за мен ще е интересно дали това все още ми се получава. Надявам се ,че ще е така!" 

Концертът на Мими Иванова и Развигор Попов ще е на 24 януари /сряда/от 19 часа в Дома на нефтохимика. 

Кой командва в звездното музикално семейство, което е заедно в живота и работата вече десетилетия и и коя е тяхната песен,  записана като пълнеж за албум,а се е превърнала в шлагер може да чуете в интервюто в звуковия файл:


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хиляди танцуваха под дъжда на SPICE Music Festival

Дъждът и силният вятър не уплашиха посетителите на SPICE Music Festival. Под чадъри и навеси, с торбички на главите и дъждобрани хората запазиха доброто  настроени и желанието да попеят с изпълнителите от втората фестивална вечер.Началото беше поставено от David Tavare, когато все още дъжд нямаше. Заваля преди изпълнението на аткрактивния Panjabi..

публикувано на 04.08.24 в 11:08

Концерт на "Фортисимо" и "Морски песъчинки" тази неделя в Летния театър

Две кръгли годишнини ще отбележи диригентът Милена Добрева с концерт в Летния театър на Бургас. Това са 20 години от създаването на вокална формация „Морски песъчинки“ и 10 години на вокален ансамбъл „Фортисимо". "Музиката в нас", ще се проведе на 4 август от 20.30 часа в Летния театър. "Излизаме всички на сцената. Дори включваме най-малките морски..

обновено на 04.08.24 в 08:55

Триметрови кукли откриват Международния куклен фестивал в Бургас

С парад на гигантски марионетки ще бъде открит Международният куклен фестивал „Дни на куклите“ в Бургас тази неделя. 11-то издание е посветено на 70-та годишнина на бургаския куклен театър, посочи директорът на културната институция Христина Арсенова. По този повод ще бъде открита и тематична изложба, която ще включва фотоси на най-голямото..

обновено на 04.08.24 в 08:54

E-Type за втори път на Spice music festival

Втората  вечер на Spice music festival предлага няколко изпълнители, които за първи път участват в бургаското събитие. Това са  Captain Hollywood Project,Italo Brothers,David Tavare, Panjabi MC и John Newman. E-Type е музикантът, който за втори път ще се качи на сцената на Spice music festival. За него организаторът Николай Тодоров заяви: "Той вече..

публикувано на 03.08.24 в 18:07

Sea of Black Festival започва в Бургас, входът е свободен

И тази година SEA OF BLACK FESTIVAL започва днес в Бургас.  На 12-ото издание на фестивала ще се изявят родните банди - HELLBOUND, FORM OF EXISTENCE, MENTAL DESTRUCTION, WRECKAGE, АЛКОФИЛИЯ, GOLIATH, SICKENING JOKE, L.S.D. и ATTAXIC. Специални гости са AKRAL NECROSIS от Румъния, които са познати на публиката от предишното си гостуване на същата сцена...

обновено на 03.08.24 в 13:24

Фенове се срещат с любимите изпълнители на SPICE Music Festival

Срещи с автографи с любимите изпълнители са осигурени тази година на шестия SPICE Music Festival.   Събитието превърна Морската гара на Бургас в огромна сцена. В специално обособена зона всеки, който иска може да се снима и да разговаря с певците.  В първата фестивална вечер се изявиха както музиканти, които вече са били на фестивала така и такива,..

публикувано на 03.08.24 в 09:58

Най-дълго играното танцово шоу в света „Огънят на Анадола“ пристига в Бургас

Най-дълго играното танцово шоу в света „Огънят на Анадола“ пристига за лятно турне в България.  Бургазлии и гости на града ще се насладят на световноизвестната танцова трупа на хореографа Мустафа Ердоган на 5 август в Летния театър. Огънят на Анадола” е сред трите най-големи танцови формации в света, в която участват 120 мъже и жени. Забележителните..

публикувано на 02.08.24 в 14:49