Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Бургас започва отново проучване за етажни паркинги в комплексите

Община Бургас отново започва проучване за изграждането на многоетажни паркинги в града. Това съобщи кметът Димитър Николов. 5 терена бяха набелязани в различни части на Бургас, но живеещите в близост отказаха проектите. Николов коментира:

"До момента не съм голям оптимист, защото усещам една тревожност, особено от страна на възрастните хора, че тези етажни паркинги в близост до техните жилища ще генерират прах, шум, стрес и няма да се чувстват безопасно на улицата. Където получим разрешение от съседите, започваме строежа. Паралелно с това преговаряме и с Националната компания „Железопътна инфраструктура“. Те имат едни терени, които са до улица „Мария Луиза“. Ако постигнем договорка с тях, имаме резервен вариант."


Работим и по двата варианта едновременно, уточни Николов.

Етажен паркинг ще се прави в комплекс „Зорница“, но ще е отреден за здравни нужди. Той е един от 28-те обекта на Община Бургас, които държавата ще финансира. За реализацията му са отпуснати 4 500 000 лева. В близост до парцела се строи бъдещата детска болница. 

В бюджета за тази година е заложено и проектиране на етажен паркинг на улица "Гурко".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Болярово продължава жътвата на пшеницата

Жътвената кампания в Община Болярово при ечемика е приключила при среден добив 520 кг от декар, съобщиха от администрацията. Жътвата на пшеницата продължава. Пожънати са 65 000 декара, при среден добив 520 кг/декар. Неприбраната реколта от пшеница е 10 %. От засятата рапица в регион Болярово -18 083 декара са пожънати 12 000, при среден добив 220..

публикувано на 12.07.24 в 16:47

Три терена във „Възраждане“ събират най-голямо одобрение за изграждането на етажен паркинг

Три терена във „Възраждане“ събират най-голямо одобрение в анкетата на Община Бургас за изграждането на етажни паркинги там. В допитването са участвали 1686 души, близо 11 % от регистрираните по настоящ адрес лица в жилищния комплекс към 2024 г. Проучването е направено чрез лични интервюта и онлайн разпространена анкетна форма.  От..

публикувано на 12.07.24 в 16:28

Напредва ремонтът на Дюлинския проход

Напредва основният ремонт на 34 км от път III-906 през Дюлинския проход. Реконструкцията на участъка от Старо Оряхово до Гюльовца стартира в средата на месец май т. г. Пътната отсечка е важна за Черноморието, защото свързва области Варна и Бургас и е алтернативен маршрут на Обзорския и Айтоския проход. В момента на обекта се извършват земни работи,..

публикувано на 12.07.24 в 16:22

„Напоителни системи“ разработи е-Регистър на поливните площи

„Напоителни системи“ разработи първия електронен Регистър на поливните площи в България. Той създава възможност за бърз и лесен достъп до справка за услуга, извършвана от Дружеството. С него ще се поддържа дигитализирана база данни за размера на площите за поливане и водоизточника, чрез който се осигуряват водните маси. Регистърът е съобразен с..

публикувано на 12.07.24 в 15:50

Изложба припомня европейските етнически карти за Македония

Изложба, която ще гостува на 15 юли, понеделник в Бургас, показва Македония в европейската етническа картография (средата на XIX в. – Балканските войни 1912 – 1913 г.). Тя е дело на проф. Иван Илчев, ръководител на Центъра за върхови постижения „Наследство БГ“. Експозицията включва табла с десетки етнографски карти, най-вече на..

публикувано на 12.07.24 в 15:30

Община Болярово започва да доставя заявените количества дърва

Община Болярово започна събирането на средствата за заявените количества дърва, от жителите на Болярово. След като бъдат заплатени, започва и доставката. Към момента са заявени 1786 куб. метра дърва за огрев, от живеещи граждани в Болярово  „Цената е 49 лева с ДДС, без превоза. Постигнали сме добра договорка с превозвачите, които тази година се увеличиха..

публикувано на 12.07.24 в 14:56

Зърнопроизводителите в Бургаско доволни от реколтата, но притеснени от ниските изкупни цени

Добра реколта на зърнените култури в Бургаско, но земеделските стопани са притеснени от ниските изкупни цени. Жътвата приключи навсякъде в региона в началото на юли. За първа година тя започна почти месец по - рано, още в началото на юни, заради топлото време и узряването на зърното, съобщи Николай Киров, председател на местния Съюз на..

публикувано на 12.07.24 в 13:00