Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж загина, а жена беше обгазена при пожар в жилищен блок в Сливен (ОБНОВЕНА)

| обновено на 04.02.24 в 17:57
2
Снимка: Стоян Радев

Пожар отне живота на 28 –годишен мъж, а 55-годишна жена е обгазена при пожар в жилищен блок в квартал „Дружба“ в Сливен тази нощ. Няма други пострадали, нанесени са материални щети по фасадата и съседните апартаменти. Огънят е тръгнал около полунощ, мъжът е загинал вероятно от задушаване, съобщиха от полицията.

Пожарът се разгорял за секунди обхванал цялото жилище, защото в него е имало много лесно запалими материали.

Стоянка Георгиева – домоуправител разказа: Ние се събудихме от викове и крясъци и видяхме, че има пожар горе.“

 Друга съседка добавя: „Само ги видях как двама отвориха прозореца и то лумна всичко и нашата врата се подпали.“

Собственичката на жилището близо половин час очаква помощ на парапета на терасата на петия етаж, вика за помощ и обмисля да скочи, но полицейски служители успяват да я разубедят. След като пожарникарите достигнат до нея ,тя е откарана в Центъра за спешна медицинска помощ, където по-късно е транспортирана в клиниката по изгаряния в Пловдив. Установена е смъртта  на мъжа, с когото живеела. Той е алжирец, работел в строителството и законно пребивава в страната. Съседите ги определят като проблемни хора, които често са се карали .


От високите етажи на сградата са евакуирани всички съседи на опожарения апартамент. Те коментираха, че пожарникарите са се забавили с гасенето на пожара.

Домоуправителят Стоянка Георгиева посочва: „Половин час не можаха да пуснат помпата им заяде. При положение, че пред другия вход има противопожарен кран. То, на 20-тата минута дойде втората пожарна.“

От пожарната казаха, че действително е имало техническо забавяне.

Главен инспектор Стефан Димитров, началник на Районна служба Сливен:

„Колегите са пристигнали на място с два автомобила. Единият е получил отказ на един компресор като принудително в рамките на няколко минути е възобновено подаването на вода.“

На репортерски въпрос защо е нямало стълба, която да спаси жената, главен инспектор Димитров уточнява, че теренът там не позволява позиционирането на стълба.

От рано сутринта хората започнаха да отстраняват щетите, а причините за пожара все още остават неясни.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Задържаха моторист с 2,16 промила, отнеха му мотора

В Районното управление на Сунгурларе е образувано бързо производство срещу 57-годишен мъж от Карнобат, който с нощи около 20:19 часа  в село Горово е управлявал мотор след употреба на алкохол, съобщи Областната дирекция на полицията.  При проверката на пътните полицаи дрегерът е отчел 2,16 промила алкохол в кръвта. Водачът е задържан за срок до 24..

публикувано на 15.05.24 в 08:18

Задържаха криминално проявен, карал след употреба на канабис

35-годишен криминално проявен бургазлия е задържан след като е карал след употреба на канабис, съобщават от ОД на МВР Бургас. Това са установили униформените, след като са го тествали за алкохол и наркотици. Мъжът е спрян на пътя от кв. "Сарафово" към Бургас, той отказал да даде кръв за химичен анализ.  При претърсване на автомобила, е открит и сак, в..

публикувано на 14.05.24 в 17:23

Отложиха делото срещу пастора Даниел Хъл в Сливен

Районният съд в Сливен отхвърли искането за промяна мярката за неотклонение "задържане под стража" на британския пастор Даниел Хъл, обвинен в блудство с 14 малолетни и непълнолетни децата от квартал "Надежда".  По-рано днес съдът отложи разпоредителното дело за 11 юни заради нередовно призоваване на подсъдимия.  Пореден опит за старт на делото..

обновено на 14.05.24 в 16:33

Мъже са жертви на трафик в Западна Европа с цел сексуална експлоатация

Жертви на трафик на хора с цел сексуална експлоатация са все по-често мъже. Те са принуждавани да работят в западноевропейски страни. Това обясни Росица Янева от местната комисия за борба с трафика на хора в Бургас. Звеното днес провежда специализирано обучение за прокурори и разследващи полицаи на тема: "Идентификация, разследване и..

обновено на 14.05.24 в 14:07

Бургаският окръжен съд не даде ход на делото за бащинство на Велико Минков

Бургаският окръжен съд не даде ход на делото за бащинство на Велико Минков. Според ДНК анализ, той е биологичен баща на едно от децата на Габриела Славова, която е обвинена за убийството на Пейо Пеев през януари в София. В края на април тя беше пусната под домашен арест. Бургаският съд днес реши да отложи делото за месец юни. То се гледа при..

обновено на 14.05.24 в 13:13

Разпитват 111 свидетели по делото за смъртта на бургаските полицаи

Бургаският окръжен съд даде ход на делото срещу сириеца Омар Аднан, който е обвинен за смъртта на двама полицаи. Случаят е от 25 август 2022г., когато Аднан управляваше автобус с нелегални мигранти, с който блъсна на кръгово кръстовище в Бургас полицейски автомобил, препречил пътя му. Престъплението е квалифицирано в обвинителния акт като умишлено,..

публикувано на 14.05.24 в 12:51

Задържаха американец, шофирал с 2,98 промила на АМ „Тракия“

Американски гражданин е задържан за шофиране след употреба на алкохол, съобщават от полицията. Той се е движел по АМ „Тракия“ в посока София, когато е катастрофирал в района на 331 км. Американецът е пребиваващ продължително в Бургас. При катастрофата има нанесени само материални щети. Мъжът е тестван за употреба на алкохол, като..

публикувано на 14.05.24 в 09:13