Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Диомова за абитуриентската рокля, в която се влюбваш от пръв поглед

| обновено на 05.02.24 в 19:59

Как се създава неповторима, единствена, стилна и бляскава абитуриентска рокля? На старта на новия сезон надникнахме в ателието на бургаската дизайнерка Мария Диомова, която е категорична, че класиката винаги е на дневен ред, а модата в официалните рокли се върти много по-бавно, отколкото в ежедневната. Всяко момиче иска рокля в нейния цвят-това е различното и ценното при нас, роклята се конструира за нейните мерки, с нейната енергия, пояснява тя.


Мария Диомова е категорична, че официалната рокля трябва да е дълга до земята, не само защото издължава силуета, но и подсказва, че случаят е специален. Голият гръб е запазена марка на този тип рокли, а бюстието остава тенденция:

„Дали роклята ще бъде принцеса-бухнала в талията или тясна, това основно зависи от момичето-дали е слаба и висока, съответно ще бъде с по-тясна рокля или е по-нисичка-тогава роклята е по-широка, да прикрием малко ханша.“


Ще властва ли черното или ще искрят цветове този абитуриентски сезон, дизайнерът посочва:

„За мен черното е класика! Всяка рокля стои най-добре в черно, но тук срещам отпора на майките, които категорично не желаят цвета. Тези рокли не стоят добре в много цветове. Цветовете са пепел от рози, който много ни омръзна на всички, но продължава да е актуален, тъмносиньо, червено и малко черно. Бих искала и бяло, но всички се плащат, считайки го за булчински.“

Що се отнася до цвета на годината, обявен от института Пантон-прасковен мъх, бургазлийката прогнозира, че няма е много предпочитан, защото е специфичен и не отива на всяка кожа.


Дизайнерката залага на ръчната работа с много бродерии и не толкова камъни. Блясъкът е специфичен за тези рокли и трябва да го има, но не и да се прекалява, предупреждава тя и посочва перата, които определя като „кич“. Сатен и тюл във всякакви варианта са основните материи и тази година, добавя Диомова:

„Моята любима дантела е персона нон грата, от една-две години като че им омръзна и я зачеркнаха. Надявам се да се завърна, защото там мога да си развихря въображението, за мен вечерна рокля без дантела е много трудно да  се получи.“


Роклята е първа, оттам следват бижута, грим, прическа, обувки и чанта. Нямам проблем да давам съвети за всичко, искам да участвам, казва с усмивка Мария Диомова.

За дизайнерката годината започва на чисто-след ремонт, който събира под един покрив всичко в модната й къща-цех и шоурум, а личното й предизвикателство е развитието на бизнеса й онлайн заради безкрайните възможности, които се отварят да създава красота за момичета и жени по целия свят. 


https://fb.watch/p-6G-RM36X/

Повече чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургас има двойна шампионка в престижно състезание за танцьори

Бургас има двойна шампионка от състезанието Dance World Cup Finals, което се проведе в Прага и събра танцьори от цял свят, съобщи Община Бургас.  Двете световни титли са за 16-годишната Ванеса Калчева, която добави към успеха си и една вицешампионска. Ванеса е ученичка в Немската езикова гимназия „Гьоте“. Тя е първата световна шампионка за България..

публикувано на 13.07.24 в 13:19
Куче на разходка. Снимката е илюстративна.

Царево организира летен кучешки фестивал

Община Царево организира първия по рода си кучешки фестивал на българското Черноморие. Началото му е днес от 9 часа, а програмата включва изложението "Всичко за кучето", викторини и конкурсите "Най-бърз нос" и "Най-лакомото куче". Предвидени са и лекции, които да помогнат на стопаните в отглеждането на четириногите им любимци. От 19.30 ч ще има..

публикувано на 13.07.24 в 09:02

50 години от пресичането на Атлантика от Дончо и Юлия Папазови с лодка

Петдесет години се отбелязват от пресичането на Атлантическия океан от Дончо и Юлия Папазови със спасителна корабна лодка “ДЖУ IV”. Това се случва през лятото на 1974 г., като за първи път в историята на световното мореплаване се преминава океан, използвайки спасителна конвенционална лодка с платна и без кил. Историята на мореплавателите тръгва преди..

публикувано на 11.07.24 в 13:47

Пощенска кутия за приказки започва лятото си турне от Царево

"Пощенска кутия за приказки" отбелязва своята 14- та годишнина с лятно турне. Комедийният формат ще премине през летните театри на Царево, Созопол, Бургас, Варна и Пловдив. Събитието за ценителите е в Царево на 13 юли. "Събираме се хора, които се тук и ни е приятно да се срещнем на сцената. С мен ще бъдат Красимира Хаджииванова, която познавате..

публикувано на 10.07.24 в 13:53

платена публикация
Как можем да подобрим съня си чрез магнезий и ашваганда

В днешния забързан свят, качественият сън е от съществено значение за поддържане на доброто здраве и благосъстояние. За съжаление, много хора изпитват проблеми със съня поради стрес, напрежение и други фактори. Две природни съставки, които могат значително да подобрят съня ви, са магнезий и ашваганда . Ето как тези добавки могат да ви помогнат да..

публикувано на 10.07.24 в 12:55

Започнаха археологическите проучвания на Акве калиде

Начало на новия археологически сезон, бе дадено в най-прочутите антични и средновековни бани по българските земи – Акве калиде. Те се намират в бургаския квартал „Ветрен”. Проучванията са финансирани и тази година от Община Бургас през Регионалния исторически музей в града. През следващите месеци усилията на научните ръководители доц. д.н.а. Димчо..

публикувано на 10.07.24 в 11:31

Черна чайка долетяла във Варна от остров Свети Иван?

Възможно е черната чайка, която през почивните дни стана хит в социалните мрежи, да е долетяла във Варна от остров Свети Иван. Това коментира за Радио Варна Ивайло Иванов от Българското дружество за защита на птиците. Той обясни, че преди три години на острова е била заснета друга черна чайка. Иванов припомни, че на остров Свети Иван се..

публикувано на 09.07.24 в 13:20