Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВАС реши: Христо Бардуков остава кмет на Зидарово (ОБНОВЕНО)

| обновено на 09.02.24 в 14:24
Снимка: Даниела Костадинова

Върховният административен съд отмени решението на Бургаския административен съд за обжалване на избора на Христо Бардуков за кмет на созополското село Зидарово. Той остава на поста за целия мандат. 

Върховни Съдът потвърди с днешното решение правото на демокрацията в България, каза той за БНР Бургас. Делото срещу избора на кмет в Зидарово беше образувано по касационна жалба на местна коалиция. Решението на Върховния административен съд е окончателно. За БНР Бургас той коментира още:

„Днешният ден не се различава по нищо от предходните, въпреки че е излязло окончателното решение на Върховния административен съд. Оттук нататък остава тежестта на обещанията пред избирателите и жителите на селото, на поетите ангажименти и да можем да изправим едно уникално странджанско село и то да върви напред. Да се развива селският туризъм, да се стабилизира образованието, да преборим проблемите със здравеопазването и да можем да задържим младите хора.  

Как се стигна дотук?

След една тежка изборна нощ, в която многократно казвах, че имам по един представител на секция, защото село Зидарово е с 2 секции и опонентите ми решиха, че съм манипулирал с тези двама души изборите. Те решиха да обжалват избора, а Бургаският административен съд извади такива доводи, които в закона ги няма в практиката. Нали всичките 12 ако не се лъжа членове на секционни комисии разписаха протоколите с особено мнение, нито един от тях не беше мот