Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата в Сливен задържа мъж, залял жена си и детето ѝ със запалителна течност

Снимка: iStock

Районната прокуратура в Сливен задържа за срок до 72 часа мъж, спрямо който са повдигнати две обвинения.

Мъжът е обвинен за това, че не е изпълнил заповед, с която е задължен да се въздържа от домашно насилие, издадена от Районен съд - Сливен на 11 януари тази година. 

Според същата заповед той няма право да доближава жена си и малолетното ѝ дете на разстояние не по-малко от 50 метра, жилището и местата за социален контакт. Престъплението е осъществено на 9 февруари в град Сливен. 

Мъжът е обвинен и за това, че е залял жената и детето ѝ със запалителна течност, докато е държал и запалка. 

Предстои Районна прокуратура - Сливен да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започна делото за блудство срещу британския пастор Даниел Хъл

Районен съд - Сливен даде ход на делото срещу британския пастор Даниел Хъл, обвинен в блудствени действия с малолетни и непълнолетни от квартал „Надежда“ в Сливен. Делото се гледа при закрити врата заради конфенденциалната информация и доказателствен материал, касаещ страните по делото. Стойко Славов, адвокат, процесуален представител на едно..

публикувано на 22.02.24 в 20:50