Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Играят мюзикъла "Магьосникът от Оз" в Кукления театър в Бургас

В залата на кукления театър отново ще посрещнат зрителите с мюзикъла, изигран с 20-ет марионетки - "Магьосникът от Оз".

Малката Дороти живее в сивия и скучен Канзас при чичо Хенри и леля Ем. Животът й е еднообразен и тя мечтае за пътешествия в непознати земи, където животът е красив и щастлив. И ето, един ураганен вятър я вдига и пренася в един непознат край, в който живеят весели Дъвчащи, Добри и Зли вещици и Великият магьосник Оз. Дороти е очарована, но невъзможността й да се върне в родния край я правят отново нещастна. Тя вярва, че Великия Оз ще я върне у дома ако помогне на три същества да се изпълнят най – съкровените им желания. Но се оказва, че Оз не е никакъв магьосник и Дороти и нейните приятели трябва сами да се справят със своите проблеми.

Дали ще успеят? Ще получи ли Плашилото ум, Тенекиения Човек – сърце, а Лъва – смелост? Ще открие ли Дороти, че през цялото време е носила вълшебни обувки, които са можели да я върнат у дома?Двадесет марионетки, водени от шестима актьори ще очароват зрителите в мюзикъла за малки и големи „Магьосникът от Оз“. Режисьор е Славчо Маленов, сценографията е на Васил Рокоманов, кукли - Силва Бъчварова, музиката е на Петър Цанков. Участват Александра Грънчарова, Алекс Анмахян, Георги Минков, Грета Кръстева, Неделина Роселинова, Диян Русев.

Началото е в 11 часа.

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Десетки изпълнители се явиха на първия кастинг за конкурса за млади изпълнители „Бургас и морето“

Едни от най-добрите млади музиканти от цялата страна  се явиха на кастинг през уикенда за първия Национален конкурс за млади изпълнители „Бургас и морето“. В него могат да участват младежи до 33-годишна възраст. Различното от многобройните музикални формати, е изискването младите изпълнители да представят и авторска песен. Акцентът на новия..

публикувано на 24.02.24 в 14:58

Филм на Чарли Чаплин ще бъде озвучен на живо днес в читалището на „Сарафово“

Филмът "Кучешки живот" на великия Чарли Чаплин ще бъде прожектиран в читалищната зала на „Сарафово“ под съпровод на живо, точно както в  първите стъпки на киното. Днес подобно преживяване може да ви предложи музикалният проект „Piano & Silent Movie“.  На рояла щ бъде Георги Спасов. Пианистът обича да се впуска в различни музикални предизвикателства,..

обновено на 24.02.24 в 13:23

„Бургас и морето“ търси днес млади таланти за световна сцена

Новият формат за млади изпълнители и популярна песен „Бургас и морето“ търси таланти, които да представи на световната сцена. Това ще е целта на интернационалното жури, коментира един от членовете му  доцент Дарияна Куманова, вокален педагог и част от академията "Сан Ремо" в Италия. По думите й поне един от участниците ще бъде промотиран с огромна..

обновено на 24.02.24 в 08:42
Севда Шишманова прави филм за атентата на Летище Бругас

Киното обича Бургас! Пет продукции искат да снимат в морския град

Бургас отново е желан за кино! Доказа го и поредната сесия за представяне на културните проекти по направление пет от общинския фонд „Култура”. Четири  пълнометражни филмови проекта и един сериал бяха представени днес. По традиция изслушването е в Дома на писателя.  Калоян Лалев и Неда Морфова говориха за  „Дъщерите”; Николай Урумов и Александра..

обновено на 23.02.24 в 20:47

Община Бургас отбелязва със спектакъл 90-годишнината от рождението на Христо Фотев

С впечатляващ музикално-поетичен спектакъл, посветен на 90-годишнината от рождението на големия бургаски поет Христо Фотев ще бъде открита официалната церемония по връчване на Националната награда за поезия на негово име. По традиция тя ще се състои на рождената му дата-  25 март, като тази година мястото е Атриумът на БСУ. Спектакълът е на бургаския..

публикувано на 23.02.24 в 18:30

Камелия Панайотова представя романа си "Ане" в Бургас

Среща разговор с Камелия Панайотова, авторката на романа "Ане" ще се проведе днес в Бургас. Модератор ще е Слави Томов. Това е роман за живота в периферията – в малките български градчета и селца. За травмата на необичаното дете и страхът от отхвърляне. За порастването и приятелството. И най-вече за силата на прошката, която най-трудно даваме на себе..

публикувано на 23.02.24 в 09:40

Димитър Драганов представя новата си книга "Когато нямаше никого"

Димитър Драганов ще представи в Бургас новата си книга „Когато нямаше никого“. Той е поет, печелил множество награди, но пише и проза.  Това е четвъртата му книга и тя е чувствително, интимно откровение за падението му в емоционално страдание, в което осъзнава кой е, какво иска да постигне в живота и как да го направи, за да..

публикувано на 23.02.24 в 09:10