Престои ни да посрещнем 14-ти февруари – празникът на Любовта и виното, денят, в който ни се иска да покажем своята обич, привързаност и благодарност по малко по-различен начин.
Споделяме няколко любопитни факта, свързани с празника:
Според английския писател Джефри Чосър на 14 февруари птиците избират своите половинки.
Приблизително 6 млн. двойки си казват „Да!“ на Св. Валентин.
На всеки Свети Валентин италианският град Верона, където живели шекспировите Ромео и Жулиета, получава около 1000 писма, адресирани до Жулиета.
Влюбването отнема само една пета от секундата, тъй като в своята същност то представлява химическа реакция на мозъка.
През 2014 г. се появява съобщение, че затворник от Аризона е изкачил две стени и се е прехвърлил през бодлива ограда, за да прекара празника Свети Валентин със своята приятелка.
Едва ли ще бъдат мнозина хората, които ще надминат този подарък, но от екипа на Ability SPA вярваме, че идеалният подарък е този, направен от сърце.
Ако все още не сте решили с какво да изненадате вашата половинка, то ето и нашето предложение за идеален подарък:
Спа пакет за двама “Абилити’’, включващ масаж за него и нея на цяло тяло + цял ден спа + солна стая + бутилка вино/шампанско на промоционална цена от 160 лв., вместо 200 лв.
Предложението е валидно в периода: 09.02.2024-18.02.2024 г.
Св.Трифон е покровител на виното, лозарите, соколарите и благодарение на него на 14.02 и необвързаните имат повод да празнуват. Очакваме ви в Ability SPA, където можете да се насладите на многообразие от спа удоволствия + пивко шампанско.
Можете да получите повече информация на рецепцията на Ability SPA или на тел. +359 895 635 555.
Очакваме ви всеки ден от 07:00 до 22:00 часа на адрес: гр. Бургас, ул. „Александровска“ 21.
Диана Фъртунова е родена в София, но от години живее в Бургас. Завършила е предучилищна педагогика и логопедия. . Работила е във редица вестници и като журналист в телевизия СКАТ. Пише стихове още от ученическите си години. Член на Бургаския филиал на Съюза на свободните писатели в България и на Съюза на българските журналисти. Издала е..
18 пивоварни са част от петото издание на фестивала на крафт бирата, който ще се проведе събота и неделя традиционно в парк Минералните бани. Домакин е пивоварната в парка. Тази година има и международно участие с производители от Холандия, Германия, Кипър и Румъния. Общо над 70-80 вида бира могат да опитат посетителите, каза Ганчо Кожухаров,..
На десето място по производство на вино в Европа застава България. В световен мащаб сме на 25-о място . Това каза в Бургас Софи Палас от Международната организация по лозата и виното (OIV). Тя бе сред официалните гости за откриването на 12-ото издание на фестивала за вино и спиртни напитки. Събитието събира над 40 български и чуждестранни..
В Малко Търново следващия уикенд ще се проведе фестивал на занаятите "По Малкотърновски - от извора на Странджа". Той се организира за 14 – та поредна година. Целта му е да бъде показано нематериалното наследство на Странджанския край в автентичен вид, съобщи Милена Дренчева, секретар на НЧ "Георги Попаянов 1914",организатор на..
16-годишната Ванеса Калчева стана двойна шампионка от състезанието Dance World Cup Finals в Прага. Престижният формат събира близо 10 000 танцьори от цял свят, което е само с 500 по-малко от състезателите на Олимпиадата. Бургаското момиче е първата световна шампионка за България в категория „Шоу“. В категорията за дуети Ванеса и партньорката ѝ Габриела..
12-ото издание на Wine and Spirits Fest Burgas обединява над 40 винарни и дестилерии от цял свят, а посетителите могат да дегустират сред изобилие от над 350 вина и спиртни напитки. Тази година събитието е с нова локация, а именно Международен конгресен център Бургас , зала Черноморие, на Морската гара в града. Фестивалът се провежда в..
Този път в Етнокухнята на музея ще приготвят специалитет, характерен за шопската софра. Така продължава традицията да се представят в музея традиционни, но лесни ястия. Как се прави шопски хайвер ще покаже в Етнокухнята на бургаския музей журналистката Диана Фъртунова , която е и ненадминат майстор кулинар по отношение на традиционните български..