Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Остава в ареста мъжът, залял със запалителна течност бившата си приятелка и детето си в Сливен

Постоянна мярка задържане под стража постанови Районният съд Сливен на 36-годишен мъж от града, който заля със запалителна течност бившата си приятелка и 2-годишното им дете. Районната прокуратура му повдигна две обвинения -за нарушаване на съдебна заповед за доближаване до  бившата му приятелка и за подготовка на двойно убийство. Той е с богато криминално досие, а според пострадалата е бил агресивен и болезнено ревнив.

 Наблюдаващият прокурор по делото Катя Стаменова коментира, че обвиняемият не е обявил в съдебна зала, защо е извършил деянието.

" Нищо не заяви в съдебна зала. Иска да му бъде наложена по-лека мярка, да.Евентуално парична гаранция или подписка, или домашен арест."

По двете повдигнати обвинения – подготвяно двойно убийство и нарушаване на ограничителна заповед, законът предвижда от 1 до 6 години лишаване от свобода, и 3 години затвор или 5 хиляди лева глоба. Инцидентът стана в края на миналата седмица на път за детската ясла на детето.

 През петте години съвместен живот жената често е била удряна. Сега, след инцидента се страхува за своя живот и на детето си. Жената каза:

" Шокът, който преживях онзи ден, мога да кажа, че ще го забравя, но в момента ми е притеснено и се страхувам много дали той няма да бъде пуснат и да бъде на свобода, защото ще го направи отново, дори може да се стигне до фатален край."


По публикацията работи: Десислава Златева
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.