Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Самодейци зарадваха жителите на Болярово за 1 март

Самодейците на шестте читалища в община Болярово, двете училища, детската градина и защитените жилища за жени с умствена изостаналост днес получиха награди от кмета Христо Христов. Зрителната зала на Народно читалище "Възраждане-1912" се оказа тясна за желаещите да видят изявите на любителските състави. На сцената в български народни носии и с българска народна песен се качиха и френските граждани, които живеят в Мамарчево и вече са част от фолклорната група на местното читалище.

Празникът бе организиран по повод Деня на самодейците и любителското творчество.


По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

С благотворителен базар събират средства за нов паметник на Левски в Бургас

Фондация "Гордите българи" ще проведе православен благотворителен базар тази неделя.  На него ще се продават икони и православна литература. Набраните средства ще са за изграждането на паметник на Васил Левски в морския град.  Чрез благотворителен базар събират средства за паметник на Васил Левски в Бургас Студентски благотворителен базар..

публикувано на 17.04.24 в 18:58

Форум за идеи за развитието на Болярово се проведе днес

Стратегията за развитие на Болярово трябва да бъде разработена по време на реализацията на международен проект. Той цели създаване на местни общности, които да спазват културното наследство и традиции в пограничните общности на пет страни.   Днес се проведе второ събитие, форум, в който със  свои предложения се включиха..

публикувано на 17.04.24 в 17:36

Очаква се сериозно повишение на речните нива в Черноморския басейн

Сериозно повишение на речните нива в целия Черноморски басейн се очаква утре, 18 април, заради проливни валежи, предупреди Министерството на околната среда и водите. Най-значително ще е то във водосбора на река Камчия. Тази вечер се очаква покачване на нивата в целия Дунавски басейн.  От министерството информират, че в резултат на интензивни валежи..

публикувано на 17.04.24 в 17:16

Благоустрояват около четири блока в "Меден рудник"

Започнаха дейности за благоустрояване на пространството около блокове 107, 108, 109  и 112 в к-с „Меден рудник“. Те са част от общинската програма „Моят град, моят квартал, моята улица“, инициирана от кмета Димитър Николов. Край четирите блока ще бъдат изградени паркоместа, подходи към входовете, плочници, тротоари. В проекта е включено реновиране на..

публикувано на 17.04.24 в 10:38

ВиК Бургас: Вижте къде няма да има вода днес

Аварии оставят временно без вода жители в няколко населени места в Бургаска област.   В село Черково спирането е от 9 до 16 часа, в село Полски извор от 8,30 до 12,30 часа.  Подмяна на водопровод ще засегне живущите на ул. „Елин Пелин“ в Камено, които ще са без вода от 9,30 до 14,30 часа.  Авария на отклонение е причина и част от улица „Кирил и..

публикувано на 17.04.24 в 09:19

Провеждат акция "Капачки за бъдеще" тази неделя в Бургас

Акция под надслов „Капачки за бъдеще“ ще се проведе тази неделя в Бургас. Тя е част от националната кампания, която се провежда през април и тази година ще е факт в 33 града в страната. Целта е със събраните средства от предаването на пластмасата да се закупи медицинска апаратура за поне 20 детски, родилни и неонатологични..

публикувано на 17.04.24 в 08:50

Планова техническа профилактика на предавател на БНР Бургас

Прекъсвания на ефирния сигнал на БНР Бургас са възможни днес от 9 до 17 часа за района на Бургас.  Причината е редовната годишна профилактика на предавателя Медни рид на честота 92,5 MHz.  Може да слушате програмите на БНР през интернет сайта binar.bg.

публикувано на 17.04.24 в 08:37