Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Допълнителни места във влаковете ще има днес и утре

Снимка: БНР Бургас

БДЖ днес и утре осигурява допълнителни места заради почивните дни.Над 9 000 са те в състава на влаковете, които пътуват по основните направления в страната. Това се прави с цел да бъде осигурено удобно придвижване на клиентите.

Местата са в 18 композиции.

 БДЖ напомня, че пътуващите  могат да закупят билети за своето пътуване и онлайн, като системата позволява 30 дневна предварителна продажба. 


По публикацията работи: Десислава Златева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мостът над река Равадинска вече е пуснат в експлоатация

Обновения мост над река Равадинска вече е пуснат в експлоатация, съобщават от Община Созопол. Кметът Тихомир Янакиев вече подписа акт 15 на обекта.  Новият мост на Равадиново ще е готов преди Великден  Ремонтът приключи с 25 дни по-рано от предвиденото и вече може да се ползва. Пътното платно е разширено, вече има пешеходни тротоари,..

публикувано на 15.04.24 в 12:04

Пътуването с влак поскъпва средно с 20% от 7 май

Средно с 20% се увеличават цените на билетите за пътуване с влак, съобщават от БДЖ. Промяната влиза в сила от 7 май. Причината е свързана с драстичното увеличаване на разходите на дружеството през последните няколко години. Националният железопътен превозвач не е променял своите цени от началото на 2012 –та. Индексация е имало преди три години,..

публикувано на 15.04.24 в 11:45

Обществено обсъждане ще се проведе днес в Поморие

Обществено обсъждане ще се проведе днес в Поморие на няколко инфраструктурни проекта, съобщават от Общината. Единият от тях е за изграждане на кръгово кръстовище на улиците „Княз Борис I“ и „Европа“ (до Евангелската църква).  Поморийското кръстовище при ул. „Княз Борис I“ и ул. „Европа“ става кръгово Предвижда се и основен ремонт на улици,..

публикувано на 15.04.24 в 09:44

Влиза в сила забраната за риболов

От днес влиза в сила забраната за риболов. Забраната се въвежда за Черно море, река Дунав и вътрешните водни обекти с цел да не се пречи на пролетното размножаване на рибите. Със заповед на земеделския министър Кирил Вътев се забранява риболова на карагьоз в българския участък на река Дунав от първи до 31 май и на попчета в Черно море  от днес до 15..

публикувано на 15.04.24 в 08:29

Над 4000 шарана бяха пуснати в Гребния канал в Ямбол

Поредно зарибяване беше извършено на Гребния канал в Ямбол. От години на водоема се практикува единствено спортен риболов. От 15 април до 1 юни е в сила забрана за риболова в цялата страна, припомнят от Агенцията по рибарство и аква култури. Зарибяването на Гребния канал е с материал, дарение от стопанството в село Скалица, подчерта..

публикувано на 14.04.24 в 11:00

Младежи организират кампания за подпомагане с храни на възрастни хора в Стралджа

Благотворителна кампания за събиране на средства за подпомагането на  възрастни хора организират младежи от Стралджа.  Това е първата инициатива на създадената наскоро Младежка неправителствена организация "Заедно с теб Стралджа", разказва Ирина Костова: "Стартираме с кампания за събиране на средства за самотноживеещи  възрастни хора, като искаме..

публикувано на 14.04.24 в 10:00

Военносвързочна техника от 1912 година е изложена във Военния клуб в Бургас

Военносвързочна техника от 1912 година е изложена във Военния клуб в Бургас. Тя е част от изложение на стари радиоапарати, създадени преди 1955 година. Организатори са н ародно читалище „Ереван 2022“ и Инициативен комитет за опазване на военноисторическата памет – Бургас, събитието се провежда с помощта на Община Бургас. Военните апарати са част от..

публикувано на 13.04.24 в 18:26