Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мароканска галерия показва бургаски творци

3
Даниел Йорданов (вторият вдясно) сподели впечатленията си от мароканската галерия


Платната на девет български творци са подредени в галерия Басма, в град Бускура, на около 20 км от Казабланка. Идеята за изложбата е на художникът Халид Ел Бекай, който кани бургаския си колега Даниел Йорданов Алберчи. Останалите българи в общата изложба са: Ангелина Николова, Анна Михайлова, Георги Демирев, Николай Ханзаров, Паулина Сърбова, Марта Димитрова, Тихомир Витков и Веселин Атанасов.

Творбите, които са изложени в галерията са малък формат - 20/20см, което е позволило безпроблемното им транспортиране. Самата изложба, която е до края на месеца, преминава при огромен интерес от страна на местните арт среди.

"Имаше голям интерес към нашето изкуство от страна на домакините. Това е една много красива и екзотична страна, страшно зелена и с много вкусна храна, към която бих се върнал след време", споделя Даниел Йорданов.
В рамките на едноседмичния си престой в страната, той е провел два уоркшопа - за възрастни и деца.
Веселин Атанасов е другото бургаско име което е част от афиша на галерията. Той се включва с три платна на любимите чирози от сафрид.
Веселин Атанасов се включва в изложбата с любимите чирози
Повече чуйте в звуковия файл:


По публикацията работи: Калина Енчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Общинският съвет в Бургас гласува днес нова стратегия за платеното паркиране в Бургас

Предложение зелената зона за платено паркиране в Бургас да стане целогодишна, със зимно и лятно работно време, е част от дневния ред на местния парламент днес. Общински съветници предлагат и въвеждането на по-строги правила за електрическите тротинетки. Сред другите докладни записки е и предложението за преобразуване на училището в кв. „Рудник“ от..

обновено на 23.04.24 в 08:16
Снимката е илюстративна

Затварят ул. "Иван Хаджипетров" в Бургас за изграждане на канализация

В Бургас от 9 часа днес се затваря за движение на МПС ул. „Иван Хаджипетров“ от кръстовището с ул. „Атанас Буров“ до кръстовището с ул. „Евлоги и Христо Георгиеви“.  Причината е изграждането на канализационна мрежа на улиците „Атанас Буров“ и „Иван Хаджипетров“, информират от общината.

публикувано на 23.04.24 в 07:53

В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

Светият синод листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит. Сред шестимата номинирани не са включени епископ Йеротей и епископ Михаил, които бяха избрани през февруари, но впоследствие изборът е касиран, заради внесени две жалби за сговор между избирателите.  Впоследствие на тези действия на Светия синод, се..

публикувано на 22.04.24 в 18:07

Немски град дари противопожарен автомобил на Царево

В немския град Барлебен, тържествено бяха предадени ключовете и документите за противопожарния автомобил, който местната общност дари на Община Царево. Автомобилът бе предаден от кметът на Барлебен г-н Франк Нейс на заместник-кмета Денис Диханов, който пристигна в града заедно с представители на противопожарната служба в Царево за участие в 9-тата..

публикувано на 22.04.24 в 16:41

Събраха стотици чували с отпадъци край язовир Камчия

В община Сунгурларе с акция по почистване отбелязват днес Международния ден на Земята. Мотото е „Чиста природа- чиста вода“, защото се почиства територия около язовир Камчия. В кампанията се включват представители на общинската администрация, кметски наместници, учители и възпитаниците на училищата „Христо Ботев“ в Сунгурларе и „Св...

публикувано на 22.04.24 в 14:58

Епископ Йеротей не е в новия списък с кандидати за Сливенски митрополит

Светият Синод обяви новия списък на кандидатите за Сливенски митрополит. Той е изготвен при пълен състав. В него не фигурират епископите Йеротей и Михаил, които получиха най-много гласове на касираните избори. На сайта на Светия синод са обявени имената на  Велички епископ Сионий,  Знеполски епископ Арсений,..

публикувано на 22.04.24 в 14:43

​Проф. Мария Нейкова встъпи в длъжност като областен управител

Проф. Мария Нейкова встъпи в длъжност като областен управител на област Бургас, съгласно Решението на Министерския съвет. Досегашният областен управител Пламен Янев й пожела да прилага успешно държавната политика в регионален план, за да запази водещите позиции на област Бургас в страната. Проф. Мария Нейкова има богат административен и управленски..

публикувано на 22.04.24 в 13:03