Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа копка на пътя Босна-Визица ще бъде направена днес

Снимката е илюстративна

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Найденов ще даде старт на ремонта на пътя Босна - Визица. Ще бъдат обновени над 24 километра. 

На първата копка ще присъстват областният управител на Бургас Пламен Янев, кметът на Малко Търново Илиян Янчев, представители на Областно пътно управление - Бургас и на строителя. Събитието е в 10 часа. 

Третокласният път е единствената пътна връзка за с. Визица. Ремонтни дейности по него не са извършвани повече от 30 години, информират от Министерството на регионалното развитие. В момента пътната настилка е компрометирана с множество пукнатини и деформации. Процедурите за обществени поръчки са преминали. Сключени са договори за изпълнение на строително-монтажни работи. 

Строителството ще бъде изпълнено от дружество, в което влизат две фирми. Стойността на предвидените за изпълнение дейности е над 45,6 млн лв. с ДДС. Строителен надзор на обекта е с фирми, чийто договор е на стойност 1 454 745,60 лв.

По публикацията работи: Християна Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

Светият синод листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит. Сред шестимата номинирани не са включени епископ Йеротей и епископ Михаил, които бяха избрани през февруари, но впоследствие изборът е касиран, заради внесени две жалби за сговор между избирателите.  Впоследствие на тези действия на Светия синод, се..

публикувано на 22.04.24 в 18:07

Немски град дари противопожарен автомобил на Царево

В немския град Барлебен, тържествено бяха предадени ключовете и документите за противопожарния автомобил, който местната общност дари на Община Царево. Автомобилът бе предаден от кметът на Барлебен г-н Франк Нейс на заместник-кмета Денис Диханов, който пристигна в града заедно с представители на противопожарната служба в Царево за участие в 9-тата..

публикувано на 22.04.24 в 16:41

Събраха стотици чували с отпадъци край язовир Камчия

В община Сунгурларе с акция по почистване отбелязват днес Международния ден на Земята. Мотото е „Чиста природа- чиста вода“, защото се почиства територия около язовир Камчия. В кампанията се включват представители на общинската администрация, кметски наместници, учители и възпитаниците на училищата „Христо Ботев“ в Сунгурларе и „Св...

публикувано на 22.04.24 в 14:58

Епископ Йеротей не е в новия списък с кандидати за Сливенски митрополит

Светият Синод обяви новия списък на кандидатите за Сливенски митрополит. Той е изготвен при пълен състав. В него не фигурират епископите Йеротей и Михаил, които получиха най-много гласове на касираните избори. На сайта на Светия синод са обявени имената на  Велички епископ Сионий,  Знеполски епископ Арсений,..

публикувано на 22.04.24 в 14:43

​Проф. Мария Нейкова встъпи в длъжност като областен управител

Проф. Мария Нейкова встъпи в длъжност като областен управител на област Бургас, съгласно Решението на Министерския съвет. Досегашният областен управител Пламен Янев й пожела да прилага успешно държавната политика в регионален план, за да запази водещите позиции на област Бургас в страната. Проф. Мария Нейкова има богат административен и управленски..

публикувано на 22.04.24 в 13:03

От 15 май влиза забрана за строителството в Царево и Ахтопол

Забрана за извършването на строителни и монтажни дейности ще бъде въведена от 15 май в Царево и Ахтопол. Заповедта е подписана от кмета Марин Киров с оглед нормалното протичане на туристическия сезон.  След 1 юни няма да могат да се извършват строителни дейности и в землищата на Лозенец, Варвара, Синеморец и Резово. Изключение се допуска единствено за..

публикувано на 22.04.24 в 11:53

Хората с увреждания ще могат да паркират до три часа безплатно на Морска гара

Към БНР Бургас се обърна Димитър Иванов от Бургас. Той ни потърси , тъй като паркингът на Морска гара вече се заплаща от хора с увреждания, самият той е такъв. Слушателят твърди, че до преди два-три месеца,  той и негови познати, също хора с увреждания, са паркирали безплатно в Зоната за обществен достъп. Тогава, за да влезе на паркинга, Иванов е..

публикувано на 22.04.24 в 09:00