Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият председател на БСП в Сливен стяга редиците преди изборите

Стефан Щилянов
Снимка: Стоян Радев

Обединение на хората симпатизиращи на лявата идея в Сливен. Това обяви като основна цел новоизбрания председател на общинската организация на БСП Сливен Стефан Щилянов. 

Щилянов обяви, че ще търси начини напусналите партията миналата година преди местния вот отново да бъдат върнати.  

"Познавам всички тези, които по един или друг начин напуснаха. Познавам и други, които тепърва биха дошли отново. Те в момента са симпатизанти и биха могли да станат наши членове. Мисля, че ще се получи обединение, но все пак времето ще покаже."

Относно постигането на целите новият председател обяви, че обмисля сформирането на управленски екип, но не пожела да коментира имена.

"Всеки един мисля, че ще допринесе за по-доброто бъдеще на БСП, специално във град Сливен."

На последната сесия на общинския съвет групата на БСП гласува разнопосочно точката, свързана със сливенския футбол, и това породи съмнение за разделение.

"Това, че за определени точки всеки има своето виждане не означава, че има разнобой в групата."

Щилянов коментира още, че планира до европейските избори и извънредните парламентарни партията да бъде обединена и да постигне добри резултати в общината.Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Даниела Божинова, ПП "Зелено Движение": Не бяхме част от най-важните решения на коалицията

Самостоятелно явяване или формат, различен от коалицията "ПП-ДБ", ще търсят за изборите за Европейски парламент и Народно събрание от партия "Зелено движение". Оттам посочват като причина липсата на напредък в заложените приоритети и реформи. До решението стигнахме след сериозни дебати. На кантар бяха мненията за оставане в коалицията и..

обновено на 16.04.24 в 12:51
Кристиян Вегенин

Кристиян Вигенин е с най-много номинации за водач на листата на БСП за евровота

Структурите на БСП в цялата страна са готови за предстоящите избори, заяви зам.-председателят на партията Кристиян Вигенин и допълни, че все още не е уточнен водачът на листатата за европарламента. Въпреки че е с най-много номинации за водач на евролистата от структурите на партията в цялата страна, Кристиян Вигенин уточни, че решението тепърва..

публикувано на 15.04.24 в 17:36

"Зелено движение" няма да се коалира с ПП-ДБ за изборите на 9 юни

ПП „Зелено движение“ взе решение партията да се яви на изборите за Европейски парламент и Народно събрание на 9 юни във формат, различен от коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“.  Настоящият формат се доказа като недостатъчно ефективен за защитата на демократичните принципи и отстояването на ключови за България реформи, посочват..

публикувано на 15.04.24 в 16:42

ЦИК ще решава кой ще е председател на РИК - Сливен

ЦИК ще решава кой да бъде председател на РИК Сливен, след като на днешните консултации при областния управите, парламентарно представените партии не бе постигнаха консенсус. Представителите на партия „Възраждане“ не се съгласиха с направените предложения и поискаха техен представител да оглави РИК.  Предложени бяха две кандидатури за председател –..

публикувано на 14.04.24 в 13:41

Партиите в Бургас не се разбраха за РИК, решиха да има четирима зам.-председатели

В Бургас партиите не успяха да постигнат съгласие за състава на Районната избирателна комисия за изборите 2 в 1, които ще се проведат на 9 юни. Всички се съгласиха единствено за това да има четирима зам. председатели. ЦИК ще трябва да реши за разпределяне на ръководните позиции.  Общият брой на състава на Районна избирателна комисия Бургас е..

публикувано на 14.04.24 в 12:13

Съставят РИК и в Ямбол

К онсултациите между партии и коалиции за съставяне на Районна избирателна комисия (РИК) за изборите на 9 юни ще се проведат днес в Ямбол. Те са насрочени от Областния управител Биляна Кавалджиева-Димитрова.  РИК в Ямбол е 13-членна – председател, до четирима, но минимум двама негови заместници, секретар и членове. В нея ГЕРБ–СДС имат право на..

публикувано на 14.04.24 в 09:00

Провеждат консултации за съставяне на РИК - Бургас

Консултации между представители на политическите партии и коалиции за определяне на състава на Районната избирателна комисия ще се проведат днес в Бургас. Тя ще отговаря за провеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители, които ще се проведат на 9 юни тази година.    В консултациите ще..

публикувано на 14.04.24 в 08:30