Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кубрат Пулев спечели шампионски пояс след победа в София

Снимка: БТА

Кубрат Пулев завоюва интернационалната титла на Световната боксова асоциация в тежка категория след победа над украинеца Ихор Шевадзуцкий с единодушно съдийско решение.

Пред над 8000 зрители в "Арена София" снощи Пулев надигра в главния мач от галавечерта противника си с резултат от 117:111, фиксиран в картите и на тримата съдии край ринга.

За Пулев победата е 31-ва в 34 мача като професионалист, като той има и три загуби. За Шевадзуцкий поражението е второ в 13 срещи. Той има 11 победи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Андрей Тодоров:Цената на успеха е в професионализма на треньорите и таланта на децата

Двама бургаски състезатели прославиха страната ни в Германия. Мартина Кондаклиева и Кристиян Дончев от Клуба по спортни танци "Бургас 1975" спечелиха два златни медала в дисциплината многобой стандарт и един бронзов медал в латина в най-голямото състезание по спортни танци в Щутгарт. Никога българска двойка не е печелила медали на..

обновено на 26.08.24 в 17:57
Старт на плуването в

Продължава записването за триатлона "Лъвско сърце"

Продължава записването за триатлона "Лъвско сърце", съобщават организаторите. Крос триатлонът  от 140 км, плуване, колоездене и бягане ще се проведе на 7 септември на плаж Перла – Странджа – Приморско и покрайнините на резерват Ропотамо.  За девета поредна година професионални атлети и любители са предизвикани да преминат трасе с ултра дистанци,..

публикувано на 26.08.24 в 13:22

Бургас ще е домакин на Световно първенство по спортни танци

Последната седмица на август в Бургас ще е домакин на Световно първенство по спортни танци, което ще започне на 31 август (събота) в зала „Арена“. Доверието на Международната федерация по танци дава правото на Община Бургас и клуб по спортни танци “Бургас” да проведат събитие от подобен ранг за първи път на територията на града. Двойки от цял свят..

публикувано на 26.08.24 в 12:49

Нефтохимик приема Черноморец на стадион "Лазур"

В сряда 28 август от 18:00 часа на стадион “Лазур” в Бургас ще се играе футболният регионален финал за Купата на България, в който един срещу друг са двата бургаски тима -  Нефтохимик и Черноморец.  Нефтохимик се състезава с А областна група, а Черноморец в по-горното ниво - Югоизточна Трета лига. Съперничеството между отборите е най-голямото спортно..

публикувано на 26.08.24 в 11:42

ММА бойци от 8 държави влизат в битки на Гала вечерта BRAVE 86 Бургас

Състезатели от 8 държави ще влязат в оспорвани двубои на грандиозната Гала вечер BRAVE 86 Бургас на 24 август. Първото събитие от европейското турне на престижната ММА организация ще се проведе в спортна зала „Арена Бургас“.  От Бахрейн дни преди официалното откриване на гала вечерта в Бургас пристигна Мохамед Шахид - президент на Brave..

обновено на 24.08.24 в 10:14

Провеждат шосеен пробег в Малко Търново

Шосеен пробег „Малко Търново“ ще се проведе днес, като част от програмата на Летните празници в града. Идеята е събитието да стане традиционно. За участие са се записали близо 40 души от различни градове.  Стартът е в 9.00 часа от площад „Преображение“. Трасето минава по улица „България“, излиза от града след ГПУ, достига мотел „Козият рог“ и..

публикувано на 24.08.24 в 08:00

Георги Боянов се завърна в БК Черноморец

Баскетболистът Георги Боянов се завръща в Черноморец (Бургас), съобщиха от клуба. 31-годишният национал прекара миналия сезон в ЦСКА, но сега отново се насочва към бургаския тим. "След като остави своя отпечатък по други игрища, Георги се завръща пак у дома с енергия, страст и същите убийствени умения, които го направиха любимец на феновете. Гответе..

публикувано на 23.08.24 в 17:18