Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новата Мисис Бургас Десислава Димитрова управлява боен кораб

29- годишната Десислава Димитрова убедително спечели титлата Мисис Бургас 2024 г. Младата дама е майка на едногодишно дете, щастливо омъжена, а по професия е военнослужещ. Крехката и грациозна физика на Деси не издава твърдия характер. Младата дама е Вахтен офицер по управление на кораб II ранг. Чаровницата безапелационно спечели сърцата на журито в конкурса Мисис Бургас 2024 г и грабна короната. 


Пред БНР - Бургас разказва, че сама изявила желание да се впусне в тази мъжка професия. Още от малка се възхищавала на своя баща, който бил военен, а после по-големият й брат се отправил към военноморското училище във Варна. 

"За мен военният профил изглеждаше много престижен, много впечатляващ, а целта ми беше да се издигна по-високо по стълбичката. Минават се много изпити, за да се влезе във военноморско училище. Изисква се физическа подготовка, английски език, медицински прегледи и математика", сподели Десислава. 

Днес, денят й започва в пет сутринта, защото бърза да се приготви преди да се е събудил едногодишният й син. След това го води на ясла и отива на работа. Справя се сама, защото съпругът й също плава с корабите и отсъства между 4 до 6 месеца. 

Подгластнички на Десислава Димитрова станаха чаровната Мария Димитрова, която е на 32 години, майка на две деца. Мария по професия  е хореограф- педагог и от 10 години работи като артист- балетист в Професионален фолклорен ансамбъл Странджа. Освен престижното второ място в конкурса Мисис Бургас 2024 г, Мария спечели и титлата „Лице на публиката“- титла, която се избира чрез гласуване в интернет. На трето място в конкурса за красота се класира 32- годишната Ирина Стадник, която е съпруга на моряк. Ирина е икономист и се развива в сферата на частния бизнес. Илияна Тодинова Мосинова, която е един от организаторите сподели:

"Това издание ще го запомним с новата носителка на титлата, която сама по себе си говори много, говори за престижа, за добрия вкус на журито, говори и за нивото за провеждане на самия конкурс. Отделно от това ще го запомним с много тържественост и блясък, с красиви бални рокли и красиви дами", каза Илияна Мосинова. 


Една от най- интересните части в конкурса Мисис Бургас 2024 г беше детското модно ревю с най- малките обучаващи се модели на бургаската модна агенция „Интерсаунд“. 


Както всяка година, и тази, Мисис Бургас се ангажира със социални каузи. Тази година конкурсът се обедини в помощ на неонатологичното отделение към УМБАЛ Бургас, и по- точно за закупуване на неонатална лампа за фототерапия. 
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Забавна игра ще съпътства тази година цветното изложение „Флора“ в Бургас

Забавна игра ще съпътства тази година цветното изложение „Флора“ в Бургас. Флаери, свързани със събитието, се намират от днес в няколко културни обекта в града, както и в автобусите на градския транспорт, съобщават от Общината.  След като ги откриете и попълнете данните си в брошурите, може да ги пуснете в кутии, които ще бъдат поставени на централния..

публикувано на 16.04.24 в 15:47
Стара картичка от Великден. Лична колекция на Соня Кехлибарева

В Етнографския музей разказват как в Бургас са посрещали Великден

Публична лекция, посветена на  Великденските празници и тяхното отбелязване в морския град в миналото, ще поднесе  Етнографския музей в Бургас . Тя е насрочена за  днес  от 17:30 часа, в презентационната зала. Темата ще поднесе  Соня Кехлибарева, която е краевед, изследовател на историята на стария Бургас. Събитието се организира във връзка с..

обновено на 16.04.24 в 10:43

Ивайло Димитров изработва фотоалбуми и бюджетни подаръци

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане". В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата..

публикувано на 14.04.24 в 17:30

Анна Йончева - фотографът, който разказва за "различните" деца на България

Анна Йончева е фотограф, който организира редица благотворителни каузи. Тя иска и знае как да направи света по – добър и действа в тази посока с ентусиазъм и постоянство. Чрез благотворителни базари реализира идеята за поставянето на люлки за деца в инвалидни колички, помага за създаването на специална база за терапия с коне „Ахил“ и..

публикувано на 14.04.24 в 16:00

Вера Гиргинова обича да кара кайтсърф, да готви и да пътешества в Южна Франция

Вера Гиргинова е оперна прима, сопрано. Интересното за нея е, че е архитект, а след това завършва Музикалната академия и започва активно да се занимава с музика. Всъщност музиката е част от живота й още от дете. В семейството им те са три сестри и трите се занимават с музика, въпреки че родители им са архитекти по професия. В детската..

публикувано на 14.04.24 в 14:00

Директорът на градската библиотека Яна Кършийска искала да стане ветеринарен лекар

Не съм изневерила на библиотеките, откакто съм завършила образованието си, но като малка мечтаех да стана ветеринарен лекар. Това призна в предаването "Детско царство" директорът на градската библиотека Яна Кършийска. Пред водещите на 14 април Атанасия Петрова и Иво тя разказа, че отначало е работила в окръжната библиотека, по-късно известна като..

публикувано на 14.04.24 в 09:30

Изложба динозаври отваря в парк "Езеро"

Изложба динозаври отваря врати днес в парк "Езеро" срещу до конната база.  Всички експонати са копия на съществували преди милиони години динозаври, като за направата им е използвана кожа с цвят, максимално доближаващ се до реалния. На всеки динозавър е поставена табелка на български и английски език с информация за размерите му, кога е живял и кои..

публикувано на 13.04.24 в 08:32