Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разясняват как да се кандидаства с проектни идеи по Плана за интегрирано развитие на Бургас

| обновено на 03.04.24 в 08:17

Община Бургас организира информационно събитие за всички заинтересовани от възможностите за подаване на проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на ПРР 2021-2027.

Основната цел на процедурата е да се даде приоритет на проектите, които отговарят на нуждите на местните общности в съответствие с Плана за интегрирано развитие на община Бургас 2021-2027 https://plan.smartburgas.eu.

Информационната среща е днес (3 април) от 10.00 часа в Заседателна зала на Общински съвет Бургас в Културен дом НХК. На събитието ще се  представят условията за кандидатстване с проектни идеи, както и сроковете за провеждане на процедурата за подадените проектни идеи. Срокът за кандидатстване е 9 май.

Пълният пакет документи за кандидатстване, както и детайлна информация за допустимите дейности, са публикувани на  интернет адрес: 
https://www.burgas.bg/bg/pokana-za-podavane-na-proektni-idei/pokana-za-podavane-na-proektni-idei-za-izpalnenie-na-plana-za-integrirano-razvitie-na-obshtina-burgas
По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ВиК Бургас: Вижте къде няма да има вода днес

Аварии оставят временно без вода жители в няколко населени места в Бургаска област.   В село Черково спирането е от 9 до 16 часа, в село Полски извор от 8,30 до 12,30 часа.  Подмяна на водопровод ще засегне живущите на ул. „Елин Пелин“ в Камено, които ще са без вода от 9,30 до 14,30 часа.  Авария на отклонение е причина и част от улица „Кирил и..

публикувано на 17.04.24 в 09:19

Провеждат акция "Капачки за бъдеще" тази неделя в Бургас

Акция под надслов „Капачки за бъдеще“ ще се проведе тази неделя в Бургас. Тя е част от националната кампания, която се провежда през април и тази година ще е факт в 33 града в страната. Целта е със събраните средства от предаването на пластмасата да се закупи медицинска апаратура за поне 20 детски, родилни и неонатологични..

публикувано на 17.04.24 в 08:50

Планова техническа профилактика на предавател на БНР Бургас

Прекъсвания на ефирния сигнал на БНР Бургас са възможни днес от 9 до 17 часа за района на Бургас.  Причината е редовната годишна профилактика на предавателя Медни рид на честота 92,5 MHz.  Може да слушате програмите на БНР през интернет сайта binar.bg.

публикувано на 17.04.24 в 08:37

Драстичен спад на нивото на река Тунджа, има риск от екокатастрофа

Кметът на Ямбол Валентин Ревански предупреди за драстичен спад на нивото на река Тунджа в района на града. Причината, според него, е наскоро изграден бент до сливенското село Мечкарево, както и по- малко изпусканите количества вода от язовир Жребчево.  От фейсбук страницата на общината кметът Валентин Ревански  обясни,  че заради  ниското ниво на..

публикувано на 17.04.24 в 08:17

Над 8000 лева са събрани от благотворителния концерт за църквата в Панаретовци

8 150 лева са събрани по време на благотворителния концерт „За вярата и доброто“, който се проведе в  зала „Сливен“ на 15 април, съобщават от Общината. Средствата ще се използват за изграждането на храм “Въздвижение на Св. Кръст Господен” в село Панаретовци, където досега не е имало църква. В концерта със свои изпълнения се включиха Ансамбълът за..

публикувано на 16.04.24 в 16:17

Изграждат студентски кампус в Бургас

Мащабен проект, който съчетава дейности в сферата на образованието, на бизнеса и на туризма, има желание да реализира община Бургас. Той ще е в партньорство с община Камено и Кърджали. Самият проект събира  различни модули, по които ще се построят няколко обекта. Те ще се стопанисват от  организации и университети. Археологически център ще се..

публикувано на 16.04.24 в 15:49

Предлагат Зелената зона в Бургас да стане целогодишна

Зелената зона за платено паркиране в Бургас да стане целогодишна, със зимно и лятно работно време. Предложението е на общинската администрация и е внесено за разглеждане в местния парламент от кмета Димитър Николов. Новата стратегия предвижда отпадането на така наречената "хибридна зона", като ще остане само зелената.  Идеята за целогодишна..

публикувано на 16.04.24 в 14:17