Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ питат областния управител за пропадналата алея към Сарафово

Снимка: Община Бургас

Какви конкретни стъпки са предприети за ремонта на пропадналата крайбрежна алея, свързваща Бургас с квартал Сарафово, кога започват строителните дейности и в какъв срок ще бъде завършен ремонтът. Тези въпроси задава общинският съветник от ГЕРБ Евелина Михалева към областния управител Пламен Янев. Поводът е наближаващият летен сезон. 

Компрометираният участък е изключителна държавна собственост, посочват от ГЕРБ и припомнят, че депутатът от ГЕРБ-СДС Андрей Рунчев е отправял питане по въпроса и до министъра на Регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, който е посочил: „Община Бургас не притежава правата на възложител по смисъла на чл. 161 от ЗУТ върху засегнатите от инвестиционната инициатива поземлени имоти, тъй като те са предоставени в управление на областния управител“.

Алеята е единственият възможен начин за навлизане на автомобили в квартала, когато основният път е възпрепятстван, а при определени обстоятелства това може да се окаже единственият път за достъп до Летище Бургас, се посочва още в писмото.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Драстичен спад на нивото на река Тунджа, има риск от екокатастрофа

Кметът на Ямбол Валентин Ревански предупреди за драстичен спад на нивото на река Тунджа в района на града. Причината, според него, е наскоро изграден бент до сливенското село Мечкарево, както и по- малко изпусканите количества вода от язовир Жребчево.  От фейсбук страницата на общината кметът Валентин Ревански  обясни,  че заради  ниското ниво на..

публикувано на 17.04.24 в 08:17

Над 8000 лева са събрани от благотворителния концерт за църквата в Панаретовци

8 150 лева са събрани по време на благотворителния концерт „За вярата и доброто“, който се проведе в  зала „Сливен“ на 15 април, съобщават от Общината. Средствата ще се използват за изграждането на храм “Въздвижение на Св. Кръст Господен” в село Панаретовци, където досега не е имало църква. В концерта със свои изпълнения се включиха Ансамбълът за..

публикувано на 16.04.24 в 16:17

Изграждат студентски кампус в Бургас

Мащабен проект, който съчетава дейности в сферата на образованието, на бизнеса и на туризма, има желание да реализира община Бургас. Той ще е в партньорство с община Камено и Кърджали. Самият проект събира  различни модули, по които ще се построят няколко обекта. Те ще се стопанисват от  организации и университети. Археологически център ще се..

публикувано на 16.04.24 в 15:49

Предлагат Зелената зона в Бургас да стане целогодишна

Зелената зона за платено паркиране в Бургас да стане целогодишна, със зимно и лятно работно време. Предложението е на общинската администрация и е внесено за разглеждане в местния парламент от кмета Димитър Николов. Новата стратегия предвижда отпадането на така наречената "хибридна зона", като ще остане само зелената.  Идеята за целогодишна..

публикувано на 16.04.24 в 14:17

Нова улица ще бъде отворена за движение в Сливен

Новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“ в Сливен ще бъде отворена за движение до края на месец април, съобщават от Общината. Предстои изграждането на нова Пожарна служба.  За целта Общината трябва да изготви идеен проект, след което да се направи разчет за финансиране.  От Общината уточняват, че в момента текат разговори с..

публикувано на 16.04.24 в 12:08

Започва изграждането на кръгово кръстовище в Поморие

До края на тази седмица ще започне изграждането на кръгово кръстовище в Поморие, на улиците „Княз Борис I“ и „Европа“ и бул. „Яворов“, съобщи кметът на града Иван Алексиев по време на обществено обсъждане за проекта. Срокът за изпълнението му е 90-дневен и за да не влезе ремонтът в туристическия сезон, той ще се изпълни на два 45-дневни етапа...

публикувано на 16.04.24 в 09:04

Тестват националната система за ранно предупреждение в Бургас

Националната система за ранно предупреждение и оповестяване при бедствия и въздушна опасност ще бъде тествана днес в Бургас, съобщи общината. Между 9 и 12 часа ще прозвучат сирени и предварително записано съобщение.  Целта е проверка на техническото състояние на системата, уточняват оттам.

публикувано на 16.04.24 в 08:08