Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦИК ще решава кой ще е председател на РИК - Сливен

ЦИК ще решава кой да бъде председател на РИК Сливен, след като на днешните консултации при областния управите, парламентарно представените партии не бе постигнаха консенсус. Представителите на партия „Възраждане“ не се съгласиха с направените предложения и поискаха техен представител да оглави РИК. 

Предложени бяха две кандидатури за председател – на Росица Тодорова от ГЕРБ СДС и на Даниела Василева от партия Възраждане. За заместник-председатели бяха предложени Елизабет Кендерян от ППДБ, Мария Чонкова от БСП и Ирена Янкова от ИТН. За секретар бе предложена Фатме Мустафова от ДПС. Димитър Митев от ГЕРБ СДС коментира, че не разбира мотивите на „Възраждане“, при положение, че не са първа политическа сила.

"Всички останали партии с изключение на „Възраждане“ подкрепиха нашата кандидатура. Това ме кара да си мисля, че Централната избирателна комисия ще вземе най-доброто решение и г-жа Тодорова ще бъде председател."

Общинският председател на ПП - ДБ Мартин Маринов каза, че очакват решението на ЦИК.

"Така или иначе ще има решение на ЦИК с любопитство ще очакваме да видим какво е".

Представителите на партия „Възраждане“ напуснаха залата на областна администрация без коментар.


По публикацията работи: Стефка Бакърджиева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Н. Пр. Йоси Леви Сфари, посланик на Държавата Израел в България

Терористи държат четирима заложници от България. Има стъпки, които трябва да предприемете

Хутите държат двама заложници от България. "Хамас" също държи двама заложници от България. Има стъпки, които България – както и всяка друга държава от ЕС – трябва да предприеме, за да предотврати бъдещи нападения и да се бори с тази терористична дейност, заяви посланикът на Израел в България Н. Пр. Йоси Леви Сфари в интервю за БНР Бургас...

публикувано на 22.07.24 в 17:45
Контейнер за временно настаняване, с. Воден.

"Възраждане" искат засегнатите от пожарите да бъдат настанени в хотели

Парламентарната група на "Възраждане" ще внесе утре в Народното събрание проект на решение пострадалите от пожарите, чийто дом е бил разрушен от пламъците, да бъдат настанени в хотели в близките градове за сметка на държавата. Това обяви лидерът на партията Костадин Костадинов. Според него е недопустимо хората да живеят във фургони, а..

публикувано на 22.07.24 в 11:21

ПП-ДБ получиха и върнаха неизпълнен втория мандат на президента

Президентът Румен Радев връчи днес втория проучвателен мандат за кабинет на втората по големина политическа сила в Народното събрание ПП-ДБ. ПП-ДБ са готови да върнат втория мандат Още миналата седмица обаче от коалицията заявиха, че нямат нужната подкрепа за съставяне на правителство и ще върнат папката празна. "Отговорът след..

обновено на 22.07.24 в 11:20

Президентът връчва втория мандат на ПП-ДБ

Намаляват шансовете за съставяне на правителство в 50-тото Народно събрание. Днес президентът връчва втория проучвателен мандат за кабинет на "Продължаваме промяната - Демократична България". От коалицията вече обявиха, че ще го върнат веднага неизпълнен. Месец и половина след предсрочните парламентарни избори шансовете 50-ият парламент да намери..

публикувано на 22.07.24 в 07:36

Ахмед Доган пред младежкия актив на ДПС: Това е едно препятствие, с което трябва да се справим

"Гордея се с вас! Вие всъщност сами предложихте изхода, сами очертахте стратегията на ДПС. Това е едно препятствие, което трябва да преодолеем, едно предизвикателство, с което трябва да се справим." Това заяви пред младежкия актив на ДПС почетният председател  Ахмед Доган във видео, разпространено от пресцентъра на партията във фейсбук.       Доган..

обновено на 20.07.24 в 22:59

Лидерът на Младежкото ДПС: Ахмед Доган е истинският председател /ОБНОВЕНА/

Единственият лидер на ДПС е Ахмед Доган. Това заявиха от младежката организация на партията, които проведоха национална среща в Бургас. На нея присъстваха председателят на ДПС Джевдет Чакъров, евродепутата Илхан Кючюк и част от изключените от парламентарната група на ДПС депутати. След форума в Бургас представители на младежката организация се..

обновено на 20.07.24 в 16:29

Среща на Младежкото ДПС в Бургас

В Бургас се провежда среща на Младежкото ДПС.  На нея ще се вземат решения за справяне с проблемите в партията. Преди началото на форума председателите Ибраим Зайденов и Танзер Юсеинов заявиха, че Младежкото ДПС не се приема отделно от партията.  На срещата присъстват всички областни председатели и централния оперативен съвет на младежката..

публикувано на 20.07.24 в 10:22