Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 27 и 28 април:

Ротарианци организират благотворителна кампания "Купи и дари" за Великден

Целта е да се съберат хранително продукти за социално слаби граждани

| обновено на 27.04.24 в 09:14

Ротаракт клуб Бургас - Приморие и Интеракт клуб Бургас - Приморие организират благотворителна кампания „Купи и дари“ за Великден. Инициативата се реализира през годините от различни организации на местните ротарианци, но преди  Коледа. Сега младежите са решили да проведат инициативата и за Възкресение Христово, за да може да се осигурят хранителни пакети за социално слаби бургазлии и за този празник. 

Амбицирахме се от успеха на кампанията ни през декември, когато успяхме да съберем рекордно количество храни близо 3 тона. Надяваме се и сега бургазлии да ни подкрепят в усилията да зарадваме отново хора в нужда, разказа Ангел Ангелов, президент на Ротаракт клуб Бургас – Приморие: 

"Това е една от най - хубавите ни акции! При последната помогнахме на 36 души с ниски доходи от листите на БЧК и на 12 младежи с увреждания от Бургас. Предоставихме храни и перилни препарати на Дома за възрастни хора в Айтос и на Центъра за деца в Средец. В кампанията ни се включват и доброволци от БМЧК. Ние провеждаме събирането, проследяваме транспортирането и разпределението на даренията."

Продуктите, които се събират трябва да се пакетирани и трайни, като това може да са консерви, варива, захар, олио, захарни и тестени изделия и др, както и санитарни и почистващи препарати.    

повече може да чуете в звуковия файл: 


През следващата седмица членовете на Интеракт клуб Бургас - Приморие ще раздават брошури за кампанията. По  време на провеждането й те ще информират клиентите на МЕТРО за това как може да се включат в акцията, съобщи Антон Пирев, вицепрезидент на Интеракт клуб Бургас - Приморие.  

"При нас членуват младежи от 12 до 18 години и търсим нови членове, които искат да участват в подобни кампании. "Купи и дари" ще проведем през почивните дни от 10 до 19 часа и призовавам всеки, които иска да се включи с продукти или като доброволец за провеждането на акцията. Когато всички се обединим и сме заедно можем да постигнем много. Нека направим добро за Великден!"  

Ротарианците се надяват, че бургазлии отново ще подкрепят и ще се включат в кампанията. Тя ще е на 27 и 28 април в магазин МЕТРО. 

повече може да чуете в звуковия файл: 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ще стане ли "Капката" в Поморие парк и полуподземен паркинг?

Изграждането на градски парк и полуподземен паркинг обсъждат в Поморие. Теренът от 6.5 декара се намира между улиците „България“, „Митрополит Климент“ и „Александър Батенберг“ в квартал „Малко солено езеро“. След публичното ме представяне, проектът е качен на сайта на Община Поморие и тече срокът от 30 дни до 11 октомври, в който се приемат мнения..

обновено на 20.09.24 в 20:49

Хората с изгорели къщи във Воден ще имат сглобяеми домове до януари

До януари 2025 година домакинствата с изгорели къщи при юлския пожар в село Воден ще могат да получат нови сглобяеми къщи – прогнозира кметът на Болярово Христо Христов след днешното заседание на Общинския съвет.  Дотогава тези, които нямат друга възможност, ще живеят в предоставените им фургони.  Нови сглобяеми къщи са заявили 10 от..

публикувано на 20.09.24 в 19:40

Кмет и посланик обсъдиха интеграцията на украинската общност в Бургас

Кметът Димитър Николов и посланикът на Украйна у нас Н. Пр. Олеся Илашчук обсъдиха интеграцията на украинската общност в Бургас. На срещата присъства и почетният консул на Украйна в Бургас Димитър Караненов.  Украинският дипломат изрази благодарностите си към активната политика на Община Бургас за приобщаването на децата от украински семейства. Те вече..

публикувано на 20.09.24 в 18:56

7 са кандидатите за генерален директор на БНР

Седем кандидати са подали документи за участие в процедурата за избор на генерален директор на БНР, съобщава Съветът за електронни медии (СЕМ). По реда на приемане това са Милен Митев, Цветослава Георгиева, Хелия Чавдарова, Маргарит Русев, Ива Дойчинова, Валерий Тодоров и Георги Даскалов. СЕМ ще оповести допуснатите до процедурата лица в срок до 10..

публикувано на 20.09.24 в 18:00

Активни потребители: Ежедневни са сигналите за отказ от страна на магазини за разплащане чрез ПОС терминал

Ежедневие са сигналите за отказ от страна на магазини за разплащане чрез ПОС терминал, заяви изпълнителният директор на "Активни потребители" Богомил Николов. "Много хора не могат да разберат поведението на търговците в такива ситуации. Няма нормативно задължение търговците да използват една или друга форма на плащане. Те са свободни да..

публикувано на 20.09.24 в 15:50

Митрополит Арсений обяви плановете си за работа в сливенската епархия

В Сливенска епархия няма разделение и напрежение, обяви новоизбраният Сливенски митрополит Арсений по време на първата среща с медиите в града, в отговор на въпрос на БНР за скандалите около епархийските избори през пролетта. Митрополитът обяви, че започва ремонт на емблематичната за града сграда на митрополията, защото от години не е правен такъв...

публикувано на 20.09.24 в 14:42
Българска агенция по безопасност на храните

31 затворени обекта след засилените проверки на БАБХ по Черноморието

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) извърши 2570 засилени проверки извън текущия официален контрол, във връзка с активния летен туристически сезон на територията на областите Бургас, Варна и Добрич, информират оттам. Проверките са били в периода от 17.06.2024 г. до 13.09.2024 г. Издадени са 331 предписания за несъответствия по..

публикувано на 20.09.24 в 13:31