Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

700 участници ще се борят за Световната купа по спортна акробатика в „Арена Бургас“

„Арена Бургас“ е домакин на Международния турнир „Burgas International Acro cup 2024“. Около 700 участници от 17 държави ще се състезават от 10 до 12 май за Световната купа.

Организатори на турнира са Българската федерация по спортна акробатика, клуб по спортна акробатика “Черноморец” и Община Бургас. Участниците са от Армения, Азербайджан, Австралия, Белгия, България, Германия, Великобритания, Ирландия, Израел, Казахстан, Канада, Молдова, Полша, Словакия, Испания, Украйна, САЩ. Техни представители посетиха днес Общината за техническа конференция.


Манол Тодоров, зам.-кмет с ресор спорт и туризъм в общината поясни:

„Това събитие е важно не само за града, но и за региона. Ние като община, изграждайки спортна инфраструктура, за нас е важно за града да има и икономически ефект. Тоест, събитие като това, означава пълни хотели, пълни ресторанти и потребление. 700 участници, които идват със свои придружители значи ние вкарваме едни 1500-2000 човека в град Бургас. „Арена Бургас“ е напълно готова. Ние имаме една добра зала, изградена от държавата, а ние като община можем само да се опитваме да организираме подобни събития.“


От федерацията уточниха, че форумът през трите дни ще се провежда от 8:30 до 22:00 часа при вход свободен.


Манол Тодоров обясни, че има поне още две големи събития, които ще се проведат до края на годината в „Арена Бургас“ – едното е свързано с MMA битки от организацията BRAVE, а другото е Световното първенство по спортни танци. И двете събития са в края на лятото.

Чуйте повече в звуковия файл:


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Северният плаж в Бургас с модерна зона за спортове на открито

В Бургас утре, 1 юни официално ще бъде открито съоръжението за спорт BEACH ARENA. То се намира след Северния плаж, до паркинга и алеята към Солниците. Тук ще могат да се практикуват през целия летен сезон плажни спортове. Зоната разполага с 3 корта за плажен волейбол, 4 корта за плажен тенис, игрище за плажен футбол/ръгби. Сред удобствата..

публикувано на 31.05.24 в 12:45

Бургаският отбор по подводен риболов замина за Турция за Евро-Африканско първенство

Националният отбор на България по подводен риболов замина за Ердек, Турция, в чиято акватория от 31 май до 1 юни, ще се проведе 34-то Евро-Африканско първенство.  За титла във водите на Мраморно море ще се борят най-добрите отбори на 17 държави от двата континента. Капитан на отбора на България отново е състезателят на СКПР „Черноморец“ – Бургас,..

публикувано на 30.05.24 в 11:25
Ивет Горанова

Олимпийската шампионка Ивет Горанова се присъединява към спортния уикенд в Бургас

Олимпийската ни шампионка Ивет Горанова ще бъде официален гост на предстоящия бургаски тематичен FUN & SUN уикенд, посветен на децата и спортните активности. В 10.30 часа на 1 юни ще я видим в откритата тревна площ край експоцентър „Флора“. Тогава ще е официалното откриване на поредица от демонстрации, в които ще участват спортни клубове от града...

публикувано на 29.05.24 в 16:39

Баскетболистите на "Черноморец" надиграха "Спартак"

Баскетболният „Черноморец“ се пребори за бронза в родното първенство. В зала „Бойчо Брънзов“ бургазлии надвиха плевенския „Спартак“ в трети решителен мач от серията за 3-4 място. Срещата завърши при резултат 87:72 за домакините. В края на сезона „Черноморец“ страдаше от липсата на основни играчи, сполетяни от контузии, но тимът записа под..

публикувано на 28.05.24 в 10:32

Яхт клуб "Черноморец" спечелиха медали на регата в Балчик

От 24 до 26 май в Балчик се проведе традиционната регата "24 май ", която е валидна за определяне на националните отбори по ветроходство на България.  При тежки метеорологични условия - силен и поривист вятър, се проведоха 8 гонки .  Най-малките състезатели на Яхт клуб "Черноморец" Бургас спечелиха няколко медала. Анна Кононова в третото..

публикувано на 27.05.24 в 08:32

Нефтохимик е шампионът на АОГ Бургас

Футболният „Нефтохимик“ спечели последния си мач в АОГ Бургас срещу Ропотамо с 2-1 снощи и завърши първенството с шампионската титла. "Зелените" доминираха през целия мач, но двата гола паднаха едва пред второто полувреме. Точни бяха Пламен Николов и Алекс Попов. Гостите отбелязаха от дузпа в последните минути на мача. По време на награждаването..

публикувано на 26.05.24 в 08:16

Бургаско момче е в единайсетте най-добри на България при елитните групи

Играчът от ФК "Звезденбург" Ангел Тодоров попадна в идеалния отбор на елитните групи при U15. Той е роден през 2009 г. и е започнал от 4-годишен в детски футболен клуб "Звездичка", на 12 години преминава в ФК "Звезденбург" и е продукт изцяло на двата бургаски клуба, като негов треньор е Георги Цъцаров. От 2 години е проектонационал и в момента действащ..

публикувано на 24.05.24 в 16:05