Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рубриката "Радиомагазинче Надежда" представя:

Михаела Георгиева - творецът на чаши, бижута, бебешки визитки и други красоти

Занимава се с ръчна изработка от повече от 10 години

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане". В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата ние създадохме рубриката "Радиомагазинче Надежда". В нея всяка седмица ви срещаме с участник в групата, за да чуем историята му и да ви представим това, което изработва.

Михаела Георгиева е от Благоевград. Тя е с ТЕЛК – 75 %, преди 4 години е преборила рак и е с хистеректомия. Занимава се с ръчна изработка от повече от 10 години. Изработва неща от полимерна глина, епоксидна смола и гипсокерамични отливки.  Участник е в групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“ от близо година и половина и е благодарна за възможността да покаже какво умее: 

"Не се притеснявам да говоря за моя случай - успях да преборя рак на шийката на матката! Наложи се да отстранят целия ми орган, след това имаше последваща терапия и вече съм здрава и щастлива! Моето семейство и всичките ми приятели много ме подкрепяха! Дълго време се възпирах да се представя в групата, но хората в нея ме насърчиха да го направя. Щастлива съм, че мога да покажа какво мога."  

повече може да чуете в звуковия файл: 




Михаела Георгиева казва, че твори на периоди и за нея е трудно да каже, кой е любимия й материал. Изработвам чаши, бижута, къщички за ключове, бебешки визитки, кубчета с имена и др. Тя непрекъснато се учи и опитва нови неща.   

"Най - поръчвани са бебешките визитки - това е рамка  30/ 30, в която се подреждат всички данни на новороденото бебенце и изглежда като детска стая! Тя може да се закачи на стената или да се постави на шкафче и е чудесен подарък, които радва родителите и близките и остава като спомен."   


Михаела иска да каже на всички, че трябва да обръщат внимание на здравето си и да не забравят здравната профилактика, защото има заболявания, които ако се открият на време са лечими. 

Нещата, които изработва може да видите тук и на нашата фейсбук страница – БНР - Бургас. 

повече може да чуете в звуковия файл: 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Йордан Караджов: Рок приказката за "Сигнал" продължава и то с пълна сила!

Йордан Караджов и група „Сигнал“ ще гостуват с концерта си „Сигнал Symphonic“ тази вечер в Летния театър. Той е съвместен с Русенската филхармония и е посветен на 45 годишнината на групата.  А знаете ли, че Данчо Караджов , както го наричат всички учи като дете в софийското училище „Максим Горки“, където е и първата му сценична..

публикувано на 11.08.24 в 13:00

Първите щъркели поеха на юг

Щъркелите вече започнаха да отлитат на юг. За традиционната им по това време на годината миграция съобщават от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). Оттам припомнят, че организацията на огромните ята бели птици обикновено става през август.  Птиците изминават хиляди километри с добре отработена техника на летене. Те спазват точно..

публикувано на 06.08.24 в 18:27

Най-голямата костенурка на Балканите е в бургаския зоопарк

Най-голямата костенурка на Балканския полуостров от вида африканска сулката живее в зоопарка на Бургас. Рафаелло тежи над 60 килограма и носи името на герой от филмчето "Костенурките нинджа". От няколко дни той се радва на компанията на четири женски от същия вид. Две от дамите са на 12 години, а другите на 2. Те все още не са осиновени и очакват..

публикувано на 05.08.24 в 16:07

Организаторът на SPICE Music Festival приготви паеля в Бургас

Паелята се е превърнала в световноизвестно ястие и набира все по-голяма популярност и у нас. Никой не може да устои на добре приготвената паеля. А  за първи път в Световния шампионат за приготвяне на паеля, който се провежда за 7-ма поредна година в Испания, има българско участие.  На 20-ти септември, във Валенсия, до финала на кулинарната надпревара..

публикувано на 04.08.24 в 10:57

В Поморие посрещат Нептун

Владетелят на моретата и океаните Нептун пристига днес в Поморие. По традиция неговото посрещане ще бъде предшествано от парад на ветроходни съдове, който ще започне от 20.30 ч. от Стария кей.  Нептун и неговата свита от русалки ще слязат на кея 30 минути по-късно.  Специалното събитие се организира от Община Поморие и НЧ „Просвета 1888“ и е..

публикувано на 04.08.24 в 10:22

платена публикация
Непреходна красота: какво трябва да включва ежедневната ни рутина в зряла възраст?

Когато навлизаме в зряла възраст, често започваме да се притесняваме, че изминалото време започва да си личи. Ако искаме да запазим своята красота, е изключително важно да възприемем навици, които подобряват цялостното ни благосъстояние. Интегрирането на балансирана диета, поддържането на добра хидратация, използването на подходящи продукти за грижа..

публикувано на 31.07.24 в 13:54

Електронна музика в парк "Росенец" - втори ден на Sun Tribe Open Air

Днес продължава петнадесетото издание на безплатния фестивал на открито Sun Tribe Open Air. Фестивалът за електронна и транс музика се провежда в парк "Росенец“.  Програмата в двата фестивални дни включва диджеи и изпълнители в най-разнообразни музикални стилове.Втората вечер както и досега е посветена на качествената транс музика като публиката..

публикувано на 27.07.24 в 08:25