Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болярово изпраща тържествено 13 абитуриенти на 23 май

Тринадесет са момчетата и момичетата, които завършват успешно тази година Средно училище „Д-р Петър Берон“ в Болярово. На 23 май от 18:00 часа те ще бъдат тържествено изпратени, а абитуриентският бал ще е в ресторант в Болярово.

И тази година по предложение на кмета на община Болярово Христо Христов беше отпуснато финансово стимулиране за всички зрелостници. Общинската администрация подготвя и други изненади за абитуриентите.

По повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност кметът на общината ще връчи и награди на изявени преподаватели и културни дейци. Тържествената церемония ще се проведе на 22 май от 12:00 часа.

На 23 май от 11:30 часа Средно училище „Д-р Петър Берон“ организира тържествено честване на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.


По публикацията работи: Ивайло Пеев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пете Желева /първата с диплома от ляво/

Петя Желева: Уча учениците си на доброта и критично мислене

"Уча моите ученици на доброта, защото без нея и най-големите им успехи  ще бъдат поредно постижение на технологичния свят", това заяви Петя Желева, която стана учител на годината, след номинация от Бургас. Преподавателят по информационни технологии от Професионалната техническа гимназия в морския град бе отличена в традиционния..

публикувано на 24.05.24 в 16:56

„Щастлива класна стая-отвътре и отвън“ в ОУ „Георги Бенковски“ в Бургас

Приключи вторият проект на ОУ „Георги Бенковски“ по програма Еразъм +. Той се нарича „Щастлива класна стая-отвътре и отвън“. Като част от него шестима учители от учебното заведение взеха участие в структуриран курс в Барселона, Испания. Темата беше „Щастлив урок-ценни съвети за създаване на щастлива класна стая “. Курсът бе организиран от..

публикувано на 24.05.24 в 10:25

Красимира Гаврилова мотивира учениците си да обичат природата

Учениците от ОУ„Христо Ботев“ в бургаския квартал Долно Езерово съчетават еднакво добре извънкласните занимания и учебния процес. Могат да използват всяко едно зелено пространство на територията на учебното заведение. От тази пролет имат и оранжерия, която е изградена по проект „Да дарим възможност“, на Ротаракт клуб Бургас. Самите ученици..

публикувано на 24.05.24 в 09:30

Проф.Галя Христозова: Книгата е най-добрият учител, съветник и приятел

Езикът, който се употребява в публичното пространство от политици, журналисти е много важен и трябва да бъде прецизиран. Наблюдението ми показва, че журналистите проявяват по-голямо уважение към езика. В такъв празничен ден като днешния искам да отправя послание - четете! Може, който знае, защото колкото повече знаеш, толкова повече можеш да се..

публикувано на 24.05.24 в 09:00

На официална церемония в Сливен връчват наградата „Аргира Жечкова"

Росица Делчева – учител по биология и здравно образование в Профилираната природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов" Сливен е тазгодишния носител на престижната награда на общината „Аргира Жечкова".  Наградата се връчва традиционно в навечерието на 24 май и се дава на жена-учител и общественик с принос за издигане престижа на учителската..

публикувано на 23.05.24 в 18:14

Над 300 абсолвенти от БСУ получиха тържествено своите дипломи

Над 300 абсолвенти на Бургаския свободен университет получиха своите дипломи на официална церемония в атриума на висшето училище. Завършилите студенти са от 14 бакалавърски специалности и 28 магистърски програми. Сред тях бяха и сестрите Тереза и Сияна Трифонова, които вече имат придобита специалност „Психология“.   „Ще опитаме да се..

публикувано на 23.05.24 в 12:53

Директори и учители от Бургас ще бъдат удостоени с наградата "Неофит Рилски"

На тържествена церемония началникът на Регионалното управление на образованието – Бургас Петя Петрова ще удостои четирима директори, двама заместник-директори и десет учители от област Бургас с почетното отличие „Неофит Рилски“ на Министерството на образованието и науката. Събитието ще се състои днес от 16.00 часа в сградата на РУО – Бургас. Признание..

публикувано на 23.05.24 в 07:30